Gość: dolphin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:38 POROTHERM - może mi ktoś wyjaśnić czy warto tym budować??? z góry dziękuję. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GREG Re: POROTHERM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 22:18 Moj brat wlasnie wybudowal domek z Porothermu. Bardzo ladnie sie stawia i nie trzeba dawac zaprawy na pionowych łączeniach bloczków. Wazne jest by kupic je dobrej jakosci. Ponoc najlepsze sa z fabryki pod Czestochowa. Inne moga byc przypalone i krzywe. Najlepiej przejechac sie do jakiegos skladu i obejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
serwiskr Re: POROTHERM 17.05.04, 06:20 Mały szczególik : zaprawy nie daje się w łączeniach pionowych w przypadku bloczków łączonych "pióro - wpust". Osobiście mam z porothermu dom, jest "ciepły". Ja sprowadzałem materiał jeszcze z Czech i był dobry jakościowo. Pozdrawiam Grzesiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolphin Re: POROTHERM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 22:39 dzięki za rade ale mam jeszcze jedno pytanko, jakie koszty, jest to w miare tanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: POROTHERM 24.05.04, 21:59 płakać mi się chce czasami jakczytam niektóre pytania. Weź chopie zaglądnij na stronę Wienerberger i poznasz ceny Odpowiedz Link Zgłoś