Dodaj do ulubionych

problem ze schodami proszę o pomoc

06.01.12, 12:20
problem jest taki że jest mało miejsca na nie a dokładnie pomieszczenie ma wymiary szerokość 110cm,długość 210cm,wysokość 250cm strop drewniany o grubość ok 30cm,mają to byc schody na poddasze na którym będą dwie sypialnie proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 06.01.12, 18:03
      schody kręcone.
      • czar-na83 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 06.01.12, 19:29
        a trochę więcej konkretów mogłabym prosić może jakieś foto byłabym wdzięczna
        • labadine Re: problem ze schodami proszę o pomoc 06.01.12, 19:54
          na www.google.pl rzuc haslo "schody krecone" i je zobaczysz
    • clas_sic Re: problem ze schodami proszę o pomoc 06.01.12, 21:18
      po pierwsze - czy te schody maja być w nowobudowanym domu? jeśli tak, to tym powinien zająć się architekt adaptujący projekt, bo inaczej możesz mieć problemy z odbiorem budynku.
      Ponadto są przepisy budowlane mówiące o tym, jakie wymiary schody powinny mieć. Twoje pomiary dają szanse jedynie schodom kręconym (lub kręconym kwadratowym). Wystarczy poszukać w necie...
      • czar-na83 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 06.01.12, 21:46
        jest to stary dom teraz w miejscu schodów jest drabina wiem że jest mnóstwo projektów ale nie byłam pewna czy każde kręcone wejdą
        • jarecki_2 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 07.01.12, 11:13
          Oczywiście, że nie każde kręcone wejdą, wejdą natomiast takie, które ktoś zaprojektuje w tym konkretnym miejscu, czyli przyjedzie, pomierzy, popatrzy, porozmawia, zrobi projekt, weźmie za to pieniądze i już. Potem przyjdzie wykonawca, kupi materiały, wykona, weźmie za to pieniądze i już. oczywiście zawsze można we własnym zakresie wykonać nową drabinę, ładną z ładnego drewna, polakierowaną z dorobioną balustradką i takimi bajerami, to najtańsze rozwiązanie.
          • czar-na83 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 07.01.12, 15:49
            ale mało funkcjonalne
            • Gość: vvv Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.ists.pl 07.01.12, 19:26
              czar-na83 napisała:

> ale mało funkcjonalne

A jakie funkcje masz na myśli? Po drabinie chyba ławtiej wejść niż po schodach kręconych, nie mówiąc już o wniesieniu czegokolwiek na górę.
              • czar-na83 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 07.01.12, 20:07
                no dziecko mi nie wejdzie po drabinie
                • Gość: vvv Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.ists.pl 07.01.12, 21:30
                  drabinę można uschodowić ;) czyli zrobić coś w stylu schodów jednobiegowych
    • Gość: zbyszek Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.12, 14:25
      proszę o kontakt e-mail:schodypanelowe@gmail.com
      wykonuję schody panelowe na wymiar,
      trzeba te schody poprostu oglądnąć na miejscu żeby zaproponować rozsądne rozwiązanie
      i przy okazji nie zbankrutować . proszę o podanie miejscowości w celu oszacowania odległości-żeby dojazd nie był droższy od samych schodów
      Zakład stolarski Zbigniew Uriasz
      39-220 Pilzno Kościuszki 46
      • czar-na83 Re: problem ze schodami proszę o pomoc 08.01.12, 14:41
        no chyba dość daleko woj.wielkopolskie okolice Wrześni
    • Gość: zbyszek Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.12, 15:31
      i tak proszę o kontakt choć to trochę daleko
      schody można "wgryźć " w strop - w ten sposób można zaoszczędzić na 2 stopniach- wykonywałem już coś takiego
      pomocny byłby szkic pomieszczenia z miejscem wejścia na dole(drzwi wejściowe) i wyjścia na górze
      czasami bywam w okolicy z dostawą schodów więc jak się nie śpieszy (na wczoraj)to jest możliwe zaprojektowanie na miejscu i wykonanie schodów
      e-mail : schodypanelowegmail.com

• Gość: Mirek Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.zamek.net.pl 16.01.12, 17:32
        Polecam firmę Interior: interior.katowice.pl/schody
        Mają duży wybór i solidnych fachowców - z pewnością coś doradzą.
        Mnie wykonywali schody spiralne na poddasze.
    • Gość: trelemorele Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 15:00
      według mnie umieszczenie schodów jest bardzo istotne i dobrze jest zlecić taki projekt specjalnym specjalistom bo można dzięki temu uzyskac w domu mnóstwo przestrzeni. Fajne projekty widziałam tutaj, można się zainspirować :)
      • Gość: Kaja Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.246.134.38.rev.vline.pl 28.11.12, 22:36
        Hej bardzo fajne schody :) A co powiecie na te schody
    • Gość: Kasia Re: problem ze schodami proszę o pomoc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.13, 12:06
      Ja polecam Pana Marka Pych warto się zapoznać z jego ofertą. Na pewno podsunie Ci jakiś ciekawy pomysł.
      www.schodydrewniane.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka