Gość: faramir IP: *.bf.uni.wroc.pl 03.07.01, 13:32 czy istnieją jakieś środki zastępcze zamiast gładzi tynkowych i co z nich jest najlepsze do mieszkania w bloku z wielkiej płyty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KK Re: gładzie IP: *.esta.com.pl 10.07.01, 14:38 Płyty kartonowo-gipsowe. Szczególnie dobre, gdy ściany są krzywe, np 10 cm odchyłu w pionie. Miałem tak w łazience. Zanim położyłem kafle (klin na samym widoku byłby "wątpliwą' ozdobą doprowadziłem ściany do "pionu" płytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tweed Re: gładzie IP: *.grey.com.pl 13.07.01, 14:39 Gość portalu: faramir napisał(a): > czy istnieją jakieś środki zastępcze zamiast gładzi tynkowych i co z nich jest > najlepsze do mieszkania w bloku z wielkiej płyty? Jeszcze zalezy, po co chcesz tynkowac. Jesli tylko po to, zeby pomalowac sciany, to zastanow sie po prostu nad tapeta, ktora sie maluje (dostaniesz je bez problemu w Polsce). Takie rozwiazanie jest np. bardzo popularne w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
roman.rybka Re: gładzie 18.07.01, 14:18 Każde podłoże należy dobrze umyć, następnie wygładzać np. Cekol, Gipsar. Są też gotowe gładzie szpachlowe. Z poszanowaniem: Roman Rybka Odpowiedz Link Zgłoś