Dodaj do ulubionych

Kocioł z PIiecbud - ma ktoś może? Potrzebuję opini

15.01.13, 18:16
Jestem na etapie robienia instalacji grzewczej w domu i szukam porządnego kotła CO, chętnie z podajnikiem. Gadałem wczoraj z kolegą i polecił mi Piecbud z Radomia - i tutaj mam pytanie, bo kocioł to tani interes niestety nie jest - czy ktoś zna tą firmę? Macie może od nich kocioł, mieliście do czynienia? Będę wdzięczny za wszystkie opinie, bo na dniach muszę się ostatecznie zdecydować.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Kocioł z PIiecbud - ma ktoś może? Potrzebuję IP: 79.162.87.* 19.01.13, 00:05
      faktycznie na kocioł zazwyczaj trzeba sporo wyłożyć, ale warto dobrą firmę przez to wybrać, żeby nie padł za jakiś czas. ja mam kocioł z Piecbudu (mam piec z podajnikiem KJ G i naprawdę to dobry wybór, nie muszę latać do pieca dokładać, po prostu wygodniej) i sobie chwalę i jakosć wykonania, i podejście do klienta w firmie. jak masz do nich niedaleko, to naprawdę warto podjechać.
    • Gość: antek42 Re: Kocioł z PIiecbud - ma ktoś może? Potrzebuję IP: *.centertel.pl 24.03.13, 16:12
      Polecił, to miał swoje powody. ;) Piecbud robi dobre kotły, bez zastanawiania się można tam zamawiać, bo naprawdę dbają o klienta, to nie jest firma, co zbuduje byle jaki kocioł, odda klientowi, zainkasuje kasę i do widzenia, wręcz przeciwnie. sam mam od nich piec, KJ MP, tłokowiec 20 KW, może pracować w trybie tradycyjnym lub automatycznym, z różnymi paliwami radzi sobie bardzo dobrze (miał, drewno, orzech).
    • Gość: maciek35df Re: Kocioł z PIiecbud - ma ktoś może? Potrzebuję IP: *.centertel.pl 13.04.13, 22:32
      Osobiście nie posiadam pieca z tej firmy, mieszkam w innej czesci Polski, ale moi rodzice mają od nich piec i działa już kupę lat, do tej pory nie było żadnych awarii. Z tego co wiem to polecana firma, bo nie robią taniej masowki.
      • Gość: 42k10x10 Re: Kocioł z PIiecbud - ma ktoś może? Potrzebuję IP: 213.192.88.* 15.04.13, 08:38
        ja wprawdzie nie mam kotła z PiecBudu, ale cioteczny brat szwagra mojej świekry czytał na forum gazety, ze kotły PiecBudu są świetne. Kupujta ludzie - kotły musza byc dobre bo to firma oszczedna, żaluje na reklamę
    • Gość: Reksio polecam kotły Witkowski IP: 5.172.252.* 09.11.13, 09:21
      Ja posiadam palnik retortowy od firmy Witkowski. Posiadałem wcześniej kocioł, ale jednak zdecydowałem się na wymianę, bo jednak zależało mi na bezobsługowej pracy, a wspomniany palnik oferował taką możliwość.
      • Gość: 40x55dd Re: polecam kotły Witkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 18:31
        > Ja posiadam palnik retortowy o
        > d firmy Witkowski. Posiadałem wcześniej kocioł, ale jednak zdecydowałem się na
        > wymianę, bo jednak zależało mi na bezobsługowej pracy, a wspomniany palnik ofer
        > ował taką możliwość.

Jedynie z ceną swoich kotłów mogliby coś zrobić żeby była bardziej kusząca dla klienta
        bo reszta jak najbardziej przekonuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka