Dodaj do ulubionych

fotorolety

24.03.13, 21:05
Zastanawiam się nad założeniem fotorolety w kuchni. Pomieszczenie jest małe ok 7m2, ale z oknem od strony południowej, więc roleta konieczna.
I właśnie. Czy fotorolety nie stracą koloru, nie wyblakną?
Macie doświadczenie w tym temacie?
A jeśli nie fotoroleta, to co innego (praktycznego) w okno?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: fotorolety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 08:40
      Jesli chodzi o fotorolety to jesli to nie beda one drukowane soventowo, to szybko nie wyblakną.

Przy moncym słońcu nawet zwykłe rolety po jakiś czasie stracą trochę kolor.

ja moe polecic www.fotorolety.com
      • mrowka777 Re: fotorolety 25.03.13, 16:46
        Gość portalu: Adi napisał(a):

> Jesli chodzi o fotorolety to jesli to nie beda one drukowane soventowo, to szyb
        > ko nie wyblakną.
        >
        > Przy moncym słońcu nawet zwykłe rolety po jakiś czasie stracą trochę kolor.
        >
        > ]www.fotorolety.com[/url]

A mylisz się. Siostra ma zwykłe kolorowe rolety i po 10 latach kolor nawet nie drgnął, natomiast u rodziców po 2 latach od strony zewnętrznej rolety straciły prawie całkowicie kolor na tej części, która była wystawiona na słońce.
      • jakubdab Re: fotorolety 29.03.13, 12:58
        o rany, czego to się człowiek dzięki forum nie dowie. genialna sprawa, strasznie mi się spodobało.
    • Gość: Domi Re: fotorolety IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 15:19
      Przy dużym nasłonecznieniu oczywiście, że trochę stracą, co do samego typu ja osobiście wolę jednak klasyczne jednorodne niż zadrukowane.
    • anna000x Re: fotorolety 05.09.13, 12:03
      Witam, sama zamawiałam fotoroletę do pokoju syna i z tego co wiem sa drukowane w dobrej jakości więc efekt blaknięcia raczej ich nie dotyczy. Z reguły producenci maja 2 rodzaje materiałów - przepuszczający światło i zaciemniający - więc jeśli masz okno od str południowej (podobnie jak w pokoju mojego syna) polecam materiał zaciemniający. Ja kupowałam na stronie www.rolprint.pl i jestem zadowolona. Szybka wysyłka i fajny kontakt.

Pozdrawiam Anna
    • Gość: Albin Re: fotorolety IP: *.v35.interkam.pl 05.09.13, 14:28
      Oczywiście, że będą blaknąć nic nie jest wieczne, niestety, dobre opcją są rolety gumowane, one tracą kolor znacznie później
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka