Dodaj do ulubionych

Przykro nam i popraw swoje cv

28.02.12, 07:40
Działy HR nie lubią dotrzymywać obietnic. Jeżeli mówią: zadzwonimy do przyszłego piątku to powinni dotrzymać słowa. Podobnie gdy obiecują, że zostanę powiadomiony o wyniku rekrutacji bez względu na wynik, a zawiadomienia jak nie ma tak nie ma. Gdzie indziej mówią, że to kandydat ma się sam dowiadywać, wykazując w ten sposób inicjatywę. Ale w takim razie po co obiecywali podając termin?
Może takie lekceważenie petentów to jest element naszej kultury urzędniczej, wiem z doświadczenie, że w innych biurach/urzędach jest podobnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: szukająca pracy Re: Przykro nam i popraw swoje cv IP: *.acn.waw.pl 28.02.12, 21:20
      Tak się składa, że kilkakrotnie aplikowałam do Agory (na różne stanowiska) i nigdy nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na moją aplikację (chodzi mi własnie o maila typu: "dziękujemy, ale twoje CV nie spełnia kryteriów itp").
      Stawiacie tu za przykład firmy, które zawsze odpisują na nadesłane CV i krytykujecie polskich pracodawców, za to że tego nie robią. Może zacznijcie od siebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka