potezny-mistrz-serwolatka 15.08.13, 11:23 gdyby wyremontowali ten dom w pierwotnej formie efekt byłby lepszy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potezny-mistrz-serwolatka Modernizacja domu we Wrocławiu 15.08.13, 11:26 zimne, nieprzytulne wnętrza plus schody bez barierek, chore to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel domu Biel, grafit, wenge - można się porzygać. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.13, 15:53 Ale cóż, taka drobnomieszczańsko-nowobogacka moda. Brakuje jeszcze granitowego kamienia. Na zewnątrz OK. To drzewko na tarasie to fajny pomysł. Będzie naturalny parasol słoneczny. Na pięterku przydałby się tarasik górny, ze szklanymi drzwiami balkonowymi. Jednocześnie byłby daszkiem nad tarasem dolnym, takie 2 w 1. Byłby od strony nasłonecznionej, więc nie zaciemniałby domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraken28 Re: Modernizacja domu we Wrocławiu 21.08.13, 12:39 schody bez barierek? są uchwyty na ścianie i szklane nowoczene przeszklenia. chore to? faktycznie opcja paneli i pstrokate barwy jak na targowisku są lepsze i pewnie dlatego tak dużo domów takich samych do sprzedaży stoi odłogiem. albo się lubi nowoczesność albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Modernizacja domu we Wrocławiu IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 03:07 BARIERKA JEST PRZY ŚCIANIE, JEDNA W DOMKU WYSTARCZY. POZA TYM PRZEPISY DOTYCZĄCE SCHODÓW NIE SĄ WYMAGAJĄCE W ZABUDOWIE JEDNORODZINNEJ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Modernizacja domu we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 12:25 Zimny i nie praktyczny,jak w tym funkcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Modernizacja domu we Wrocławiu 15.08.13, 15:00 Bardzo udana modernizacja. Gratuluję! Jedynie nie podobają mi się brązowo-rude elementy elewacji. Ale reszta naprawdę świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
dezet1985 Modernizacja domu we Wrocławiu 15.08.13, 16:03 Z zewnątrz super. Za to Środek jest tak sterylny, zimny i "niedotykalski", że nie wiem jak tam można funkcjonować i odpoczywać. Brakuje ważnego elementu: nie jest przytulny moim zdaniem. Jedynie łazienka mi się spodobała. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Zbyt pstrokato 15.08.13, 16:35 Denerwuja mnie te nielegalne szyldy i reklamy. Ogolnie tragedia. Na dachu powinno byc jacuzzi. Bez jacuzzi ten dom to zwykla tandetna chlopska chata. Odpowiedz Link Zgłoś
kraken28 Re: Zbyt pstrokato 21.08.13, 12:43 tak w celu wyjaśnienia. słowo /'pstrokaty/' odnosi się do zbyt dużej ilości kolorów np. jak w cyrku a co do jacuzzi, to faktycznie, w polskich , nowych domach to takie coś to takie normalne i nowoczesne. nie wiem skąd takie coś wymyśliłeś....masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1923 Re: Modernizacja domu we Wrocławiu IP: *.fluke.nl 19.08.13, 19:24 Równie dobrze można było postawić nowy dom. O przeszłości zapomniano. Brakuje nawiązania do starego budynku i klimatu starej dzielnicy. Takie sa moje odczucia oglądając tę modernizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
brgosc Modernizacja domu we Wrocławiu 20.08.13, 10:14 Dla mnie wyjątkowo nieprzytulne wnętrze, a na zewnątrz niebezpieczne bez barierki tarasy, no i cały ogród wykostkowany, a potem jak ulewa to zalewa, bo woda nie ma gdzie wsiąkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Modernizacja domu we Wrocławiu IP: 193.46.186.* 23.08.13, 15:41 a gdzie Ty widziałes barierki na tarasach, które sa na parterze? Odpowiedz Link Zgłoś
kraken28 Modernizacja domu we Wrocławiu 21.08.13, 12:36 dla mnie oki zmiany, dobre wprowadzenie domu do nowoczesności, przestrzeń wewnętrzna dobrze rozplanowana/; sypialnie duże, garderoby, łazienki, sauna ....cieżko czegoś podobnego znaleźć w nowych domach. jedzie się przez Polskę i widać domy niemal takie same: spadzieste dachy z czerwonej dachówki, małe domki z małymi oknami itp. Dla mnie projekt suuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzoń Re: Modernizacja domu we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 17:36 oczywiście że super!!! od a do ż Odpowiedz Link Zgłoś
tomasheqq Modernizacja domu we Wrocławiu 27.08.13, 11:48 Boże jakie bzdury. Po pierwsze metr gruntu na Biskupinie kosztuje koło tysiąca złotych. Działka koło 1200 metrów jest więc warta ponad milion złotych. Do tego wartość samego domu. Takie domy kosztują w tej chwili co najmniej półtora miliona złotych, jeśli stoją w bardziej ruchliwym miejscu, a w zaciszu nawet więcej. Ten poszedł za dwa miliony złotych. Po drugie parcela 1162 m2 nie jest mała. To jest środek miasta, do rynku pięć kilometrów, dzielnica zagospodarowana sto lat temu. Parcele pod domy jednorodzinne mają 700 - 1300 m2 i nie więcej. Zazwyczaj są to działki po 800 - 900 m2, więc działka 1162m2 jest jedną z większych. Po trzecie Biskupin jest pod ochroną konserwatorską, więc choćby się skichali, nie mogli zrobić większej przebudowy. Po czwarte wreszcie przedstawiona przebudowa to nie jest zabawa dla przeciętnych ludzi, ba, nawet nie dla tych bardzo dobrze zarabiających. Ten dom w tym miejscu na gotowo to minimum trzy miliony złotych. Pomijam walory estetyczne, bo to kwestia gustu, no i zaplanowanie, bo tu czuć brak koncepcji i nieumiejętność zapanowania nad posiadaną przestrzenią Odpowiedz Link Zgłoś