Dodaj do ulubionych

Pytanie do kafelkarzy:)

26.03.14, 20:54
Jak kafelkować stelaż do wc i bidetu. Obudowa jest na 123 cm a kafle dł 45 (30*45), nad stelażami też ściana do wykafelkowana. Jak dopasować płytki na stelażu? Płytki na stelażu takie jak na ścianie czyli gładkie. Ładnie rozmieściłam płytki na ścianie, na stelazu też ale umocowanie wc i bidetu juz nie jest symetrycznie wzgledem płytek. (nie było miejsca aby rozsunąc stelaże) Proszę pomóżcie:)
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Pytanie do kafelkarzy:) 27.03.14, 00:52
      Nie bardzo się da odpowiedzieć, trzeba być w łazience, zobaczyć jakie są płytki, jak to wychodzi.... ciężko coś doradzić bez spojrzenia. Można się nie przejmować i przenosić jak leci, czyli zachowywać układ mimo obudów. Można wyrównywać obudowy względem siebie, czyli do najwyższej, żeby wszystko się zgrywało. Można zagrać cokołem od dołu żeby wyszło lepiej czyli na przykład docinki wychodziły przy obudowach jak największe, można zastosować dekory zależnie od układu, można zrezygnować z części płytek ..... no możliwości i rozwiązań jest sporo, ale każde z nich uzależnione od miejsca w którym kładzie się płytki i od wielkości płytek, od układu łazienki. Bez spojrzenia i pokombinowania, rozrysowania sobie na sucho, nie wiele da się doradzić.
    • robertkucharski Re: Pytanie do kafelkarzy:) 27.03.14, 10:53
      Tak jak odpisał jarecki_2 - wirtualnie nie oglądając tej łazienki za bardzo nie pomożemy.
    • kismadar Re: Pytanie do kafelkarzy:) 08.06.14, 14:45
      zeliczka napisała:

> Jak kafelkować stelaż do wc i bidetu. Obudowa jest na 123 cm a kafle dł 45 (30*
      > 45), nad stelażami też ściana do wykafelkowana. Jak dopasować płytki na stelaż
      > u? Płytki na stelażu takie jak na ścianie czyli gładkie. Ładnie rozmieściłam p
      > łytki na ścianie, na stelazu też ale umocowanie wc i bidetu juz nie jest symet
      > rycznie wzgledem płytek. (nie było miejsca aby rozsunąc stelaże) Proszę pomóżci
      > e:)

Zobacz sobie artykuł na ten temat - polecam portal budowlany Budnews.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka