lolek77778888 02.11.14, 18:33 chciałabym ją przyciemnić na ciemny brąz, orzech potem ma być lakierowana Bona Traffic, jakiej bejcy lub preparatu użyć aby współgrał z lakierem. Pomocy Panie Cyklina, uważam Pana za eksperta w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarekparkiet Re: Podłogę mam bukową 02.11.14, 19:53 Po pierwsze należy mieć świadomość, że podłoga bukowa bardzo trudno wybarwić. Ma to związek z bardzo dużym zróżnicowaniem gęstości drewna bukowego. z tego powodu podłoga bukowa może być bardzo nierównomiernie wybarwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Podłogę mam bukową 02.11.14, 22:27 Kilkadziesiąt różnych możliwości jest. Jaki brązowy Panu się podoba. Ma Pan jakiś upatrzony? Trzeba mieć świadomość, że im bardziej czerwone i mniej chonne drewno tym bardziej kolor musi być kryjący. Ostatnio robiłem wzorniki na egzotyku Doussie na barwienie w kolorze brązowym takim brudnym i mocno kryjącymale według mnie to nie wygląda jak szlachetne luksusowe drewno tylko jak marna ceramika więc zrezygnowałem bo mnie się takie coś nie podoba. Do tego jeszcze usłyszałem ,że w nocy kolor jest w niewielkim stopniu zmieniony. Na pewno da się to uzyskać za pomocą Bona Create lawa + Bona Prime intense+ Bona Traffic lub Traffic HD. Ja robiłem bardzo często z półmate ale fajniej jest z matem i extra matem. Pewnie i Naturale Bony by był super ale na to nie mam teraz chętnych. To falami idzie zainteresowanie kolorami. Kolory są bardzo trwałe i nie zmieniają się od światła po 3-7 latach nawet woski z Bony z kolorami na cokołach bukowych są po 7 latach identyczne jak były na początku. Mam takie wzorniki. Podobnie z Mega extra mat. Mam różnych ze 200 sztuk różnymi technologiami robionych i na różnych materiałach. Bukowe drewno trudniej się barwiło z olejami, ale teraz jak Bona z Rich Tone i Nordic Tone ma Bona MixColour to wszystko daje się łatwo barwić. Nawet na odcienie bieli jesion o różnym stopniu zabielenia i zegzotykami sobie radzi. Pokaż jaki chcesz kolor to poradzę czym. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek77778888 Re: Podłogę mam bukową 03.11.14, 07:53 Bardzo dziękuję za wszystkie informacje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś