Dodaj do ulubionych

parkiet dębowy - ceny

14.11.14, 09:55
podoba mi sie parkiet dębowy fazowany układany w cegiełkę. na razie oglądalam w markecie i chce się dowiedzieć o przedział cenowy. widziałąm ładne na przecenie po 69zł/m2 oraz inne fajne po 125zł. czy za 69zł da się kupić coś ladnego czy to sam podrzędny odpad? podłogi planuję olejowane więc cyklinowania chyba nie wymagają, ktore niszczy fazę.
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: parkiet dębowy - ceny 14.11.14, 10:01
      Nigdzie nie widziałem parkietu gotowego olejowanego poniżej 80zł/m2. To nierealne. Dodać trzeba jeszcze ułożenie no i klej i listwy lub cokoły. Tak czy siak za mniej niz 130zł/m2 brutto się nie wyrobisz. B.Klimkiewicz.
      • thea19 Re: parkiet dębowy - ceny 14.11.14, 11:00
        ten parkiet nie byl olejowany, wg opisu byl do lakierowania lub olejowania. chodzi mi o cene samego materialu. czy za 69zl (obnizka z 90) faktycznie da sie cos dobrego kupic. na wystawie wygladalo to fajnie.
        • cyklina-klimkiewicz Re: parkiet dębowy - ceny 14.11.14, 16:45
          Jak się coś chce oceniać to trzeba produkt określić. Jaka grubość ? Szerokość ? Długość? Jaka klasa? To jest surowy parkiet a zrobić z nim można co się chce. Fazki tez on chyba nie ma? Może mieć ( zwykle za 15 zł jak na wszystkich bokach). Nie jest ani lakierowany ani olejowany. Woskowany też nie. Deska też to nie jest bo za tania. Mozaika przemysłowa zależnie od wymiaru i grubości no i rodzaju drewna też droższa. W Castoramie ( to market budowlany o bardzo atrakcyjnych cenach) np parkiet dąb 22x70x350 kosztuje 74 zł/m2 brutto, rustikal. Producent znany renomowany z bardzo dużą tradycją. to jest super okazja i bardzo dobra oferta. W klsie selekt cena o 100% wyższa. też super okazja. B.Klimkiewicz.
          • thea19 Re: parkiet dębowy - ceny 14.11.14, 21:36
            takie cos
            fazowane ale bez lakieru i po 69zl, tez leroy
            • cyklina-klimkiewicz Re: parkiet dębowy - ceny 16.11.14, 01:40
              A wymiary ? B.Klimkiewicz.
              • thea19 Re: parkiet dębowy - ceny 16.11.14, 11:03
                grubosc 16mm, szerokosc i dlugosc raczej taka jak w linku, te po 125zl byly sporo szersze
                • cyklina-klimkiewicz Re: parkiet dębowy - ceny 16.11.14, 23:55
                  Czyli oferty z Castoramy są lepsze. B.Klimkiewicz.
    • mario100000 Re: parkiet dębowy - ceny 07.01.15, 15:42
      A musi być koniecznie z marketu? Przecież wiadomo jaki sort tam trafia? I potem będziesz dodatkowo szukać ekipy, która ci to zrobi. I się zacznie: ?panie, z taką podłogą to dobrze nie będzie? itp. Przerabialem to. Lepiej kupić u parkieciarza ? na pewno ci doradzi coś fajnego, albo u specjalistycznym sklepie ? porządne też mają stale ekipy montażowe ? wszystko od A do Z i święty spokój. No i pewnośc, że podłoga jest dobra. Ja w Warszawie korzystałem z ekipy Laresa, nie wiem skad jesteś ale radzę poszukać takich porządnych firm, a nie kombinować na marketach, bo 3 razy zaplacisz.
      • cyklina-klimkiewicz Re: parkiet dębowy - ceny 07.01.15, 21:22
        Do każdego sklepu trafia to co chcesz kupić. Jak tego nie ma to kupujesz w innym. Gdy kupujesz to i tak trzeba zobaczyć co od jakiego producenta jest w tej selekcji która cię interesuje. Warto zawsze wiedzieć, że klasa Prima to 250% ceny najtańszego sortu. Warto też kupować to co jest a nie obietnice wyprodukowania. O cenę zawsze trzeba się dopytać bo każda kieszeń ma swoje dno. B.Klimkiewicz.
        • margot38 Re: parkiet dębowy - ceny 03.03.15, 12:49
          czy może ktoś podac konkretne namiary na konkretne klepki surowe 22 mm w dobrej cenie, byłabym wdzięczna
    • alga2000 Re: parkiet dębowy - ceny 03.03.15, 19:30
      Tutaj na pewno rozwiejesz swoje wątpliwości i dowiesz się wszystkiego! www.przepisnadom.pl/ świetna stronka, wszystko o budownictwie! ciekawe porady, nowości. super artykuły, polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka