Dodaj do ulubionych

Jaka kolejność?

IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 16.09.04, 07:33
Czy najpierw powinno się kłaść parkiet, a potem malować ściany czy też
odwrotnie? Jaka jest dopuszczalna wilgotność podłoża przed położeniem
parkietu? Dzięki za info.

pozdr.
Obserwuj wątek
    • once1 Re: Jaka kolejność? 16.09.04, 09:21
      Malowanie zawsze na końcu :)
      • vampi_r Re: Jaka kolejność? 16.09.04, 18:30
        once1 napisał:

> Malowanie zawsze na końcu :)

Tjaaa... Podobnie jak a makeupem - najpierw mycie głowy, czesanie, golenie a na
        końcu makijaż
      • Gość: Beatkunedo Re: Jaka kolejność? IP: 195.116.92.* 08.10.04, 12:14
        Sorry za glupie pytanie, jestem kompletnie zielony jesli chodzi o te sprawy, ale tak na moja chlopska logike, to pierw sie powinno malowac a potem np klasc podloge (zeby np nie zasyfic paneli..) a tu sie okazuje, ze jest odwrotnie! Czemu tak?
        • once1 Re: Jaka kolejność? 08.10.04, 12:27
          Gość portalu: Beatkunedo napisał(a):

> Sorry za glupie pytanie, jestem kompletnie zielony jesli chodzi o te sprawy,
          al
          > e tak na moja chlopska logike, to pierw sie powinno malowac a potem np klasc
          po
          > dloge (zeby np nie zasyfic paneli..) a tu sie okazuje, ze jest odwrotnie!
          Czemu
          > tak?
          -----------------------------------------------------------------------
          Malowanie powinno odbywać sie na koncu ze względu na pyl i kurz powstajacy
          podczas ukladania i cyklinowania podlogi , Taki kurz jest pózniej nie do
          usuniecia ze sciany . Podłogę natomiast przykrywsz szczelnie folią ochronna a
          obecnie produkowane (dobre) farby nie kapia podczas malowania wiec nie ma obawy
          zniszczenia parkietu
          • vampi_r Re: Jaka kolejność? 08.10.04, 18:02
            Paneli co prawda nie cyklinujesz i nie lakierujesz, lecz podczas ich układania, nie ma siły - zawsze gdzieś stukniesz w ścianę, zwłaszcza jak układasz tuz przy ścianach.
            ja kładłem parkiet i mimo szczególnej ostrożności ścianę na wysokości od 0 do 30 cm miałem poobijaną od gumowego młotka. Gumowym młotkiem właśnie trzeba dobijać podłogę, by się zeszło. Jak nie masz przy ścianie manewru do zamachu, to zawsze gdzieś ci się stuknie i zaraz powstaje brzydki czarny ślad.
            • Gość: lucas Re: Jaka kolejność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:38
              No ja mam dokładnie taki sam problem , czyli muszę wycyklinowac parkiet a potem
              go pomalowac .a przy pkazji chciałem podmalowac sciani i moi fachowcy
              stwierdzili ze najpier malowanie scian a potem parkiet :( no to ja juz nic nie
              wiem .
          • Gość: Beatkunedo Re: Jaka kolejność? IP: 195.116.92.* 18.10.04, 11:27
            Ok, teraz wszystko jasne, wielke dzieki za info!
            • Gość: vampi_r Re: Jaka kolejność? IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 18.10.04, 14:44
              nie ma za co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka