Gość: ami IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 16.09.04, 07:33 Czy najpierw powinno się kłaść parkiet, a potem malować ściany czy też odwrotnie? Jaka jest dopuszczalna wilgotność podłoża przed położeniem parkietu? Dzięki za info. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: Jaka kolejność? 16.09.04, 18:30 once1 napisał: > Malowanie zawsze na końcu :) Tjaaa... Podobnie jak a makeupem - najpierw mycie głowy, czesanie, golenie a na końcu makijaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatkunedo Re: Jaka kolejność? IP: 195.116.92.* 08.10.04, 12:14 Sorry za glupie pytanie, jestem kompletnie zielony jesli chodzi o te sprawy, ale tak na moja chlopska logike, to pierw sie powinno malowac a potem np klasc podloge (zeby np nie zasyfic paneli..) a tu sie okazuje, ze jest odwrotnie! Czemu tak? Odpowiedz Link Zgłoś
once1 Re: Jaka kolejność? 08.10.04, 12:27 Gość portalu: Beatkunedo napisał(a): > Sorry za glupie pytanie, jestem kompletnie zielony jesli chodzi o te sprawy, al > e tak na moja chlopska logike, to pierw sie powinno malowac a potem np klasc po > dloge (zeby np nie zasyfic paneli..) a tu sie okazuje, ze jest odwrotnie! Czemu > tak? ----------------------------------------------------------------------- Malowanie powinno odbywać sie na koncu ze względu na pyl i kurz powstajacy podczas ukladania i cyklinowania podlogi , Taki kurz jest pózniej nie do usuniecia ze sciany . Podłogę natomiast przykrywsz szczelnie folią ochronna a obecnie produkowane (dobre) farby nie kapia podczas malowania wiec nie ma obawy zniszczenia parkietu Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Jaka kolejność? 08.10.04, 18:02 Paneli co prawda nie cyklinujesz i nie lakierujesz, lecz podczas ich układania, nie ma siły - zawsze gdzieś stukniesz w ścianę, zwłaszcza jak układasz tuz przy ścianach. ja kładłem parkiet i mimo szczególnej ostrożności ścianę na wysokości od 0 do 30 cm miałem poobijaną od gumowego młotka. Gumowym młotkiem właśnie trzeba dobijać podłogę, by się zeszło. Jak nie masz przy ścianie manewru do zamachu, to zawsze gdzieś ci się stuknie i zaraz powstaje brzydki czarny ślad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Jaka kolejność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:38 No ja mam dokładnie taki sam problem , czyli muszę wycyklinowac parkiet a potem go pomalowac .a przy pkazji chciałem podmalowac sciani i moi fachowcy stwierdzili ze najpier malowanie scian a potem parkiet :( no to ja juz nic nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatkunedo Re: Jaka kolejność? IP: 195.116.92.* 18.10.04, 11:27 Ok, teraz wszystko jasne, wielke dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampi_r Re: Jaka kolejność? IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 18.10.04, 14:44 nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś