Dodaj do ulubionych

Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA

27.01.16, 14:11
Potrzebujemy wdrożyć do pomieszczenia agregat prądotwórczy - stacjonarny. Zasilany gazem lub olejem napędowym. Jakie pozwolenia będą potrzebne aby można było go zamontować? Jakie agregaty o takiej mocy do zasilania awaryjnego sprawują sie najlepiej?
Obserwuj wątek
    • zmerek Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 28.01.16, 16:37
      W pierwszej kolejności to zgłoś się do firmy która specjalizuje się w tego typu pracach. Przecież to trzeba masę uzgodnień, projekt no i wykonawce który się tego podejmie.
      Co do urządzenia, to moge polecić Fogo. Szukaj na forach typu elektroda itd.
      Tutaj masz specyfikację poszczególnych modeli w zależności od wybranego silnika oraz mocy: axam.net.pl/s,agregaty-pradotworcze-stacjonarne,245.html
    • muniek72.72 Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 23.02.16, 08:09
      W pierwszej kolejności to zgłoś się do swojego zakładu energetyki i zapytaj jakie dokumenty trzeba wypełnić, bo potrzebny jest Ci agregat np. 100 kVA. Ja mam gappa - firma taka. Do zasilania awaryjnego tam mają agregaty. Pozdrawiam i powodzenia w papierologii.
    • janek34523 Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 31.03.16, 21:38
      Ja ostatnio w swojej firmie montowałem agregat 33kW firmy Barracuda.
      Sporo szukałem na temat agregatów, również FOGO i cenowo nie znalazłem nic w podobnej (dobrej) cenie.
      Mają super serwis, kierownik jest w porządku i przy montażu dobrze mi się z nim współpracowało.
    • ekogroszekfan Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 22.07.16, 09:28
      Warto skonsultować się w tej sprawie z ekspertem, który ma długoletnie doświadczenie w temacie agregatów prądotwórczych, polecam Ci barracuda.sklep.pl/79-benzynowe. Dodatkowo zapewnieją bardzy sprawny serwis także warto.
    • ekogroszekfan Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 22.07.16, 10:29
      Jeżeli nie jesteś zdecydowany na konkretny agregat i mas wątpliwości jaki kupić, na co zwrócić uwagę to polecam się skontaktować z barracuda.sklep.pl/79-benzynowe Mają wielkie doświadczenie jeśli chodzi o agregaty więc wybiorą coś odpowiedniego.
    • foxy_s Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 29.11.16, 12:47
      Czy zapoznawałeś się z ofertą firmy "KRUZER"? Jest dość szeroko, więc może znajdziesz w niej to, czego szukasz :-).
    • kaziuolala Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 12.12.16, 10:21
      Ja zdecydowałem się na ten: www.legum.pl/produkt/agregat-endress-ese-6000-dbs/ Wziąłem go w leasing więc nie obciążył jakoś mega mojej kieszeni, a sprawuje się dobrze na budowie i w warsztacie. Ogólnie jestem zadowolony.
    • janek_mazurek Re: Agregat prądotwórczy - moc 100 kVA 15.06.18, 22:22
      super, przejrzałem te agregaty i naprawdę jestem zaskoczony, ze kruzer ma takie konkurencyjne ceny w stosunku do innych producentów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka