Gość: pm IP: 192.168.2.* / *.rem.pl 26.07.01, 15:55 W czasie remontu łazienki glazurnik ubrudził nam silikonem glazurę i umywalkę - niestety nie umiemy go usunąć (silikonu). Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek S Re: usuwanie silikonu IP: *.amdahl.com 26.07.01, 18:32 Gość portalu: pm napisał(a): > W czasie remontu łazienki glazurnik ubrudził nam silikonem glazurę i umywalkę - > > niestety nie umiemy go usunąć (silikonu). Proszę o pomoc. Dobry "zawodowiec" nie ma co. Czy pytaliscie go co on by zrobil czy moze na to pytanie to juz nie umie odpowiedziec? Byloby ciekawie wiedziec czy to tylko sie mu zdarzylo ale wie jak to naprawic i pomoze czy to zwykly dupek co umie dwie rzeczy na krzyz i psuje mniej wiecej tyle samo ile naprawia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: usuwanie silikonu IP: 192.168.2.* / *.rem.pl 27.07.01, 11:37 To była 2-os.ekipa glazurników, faktycznie z gatunku tych, co jedno naprawiają, psując jednocześnie coś innego. Silikon zauważyłam niestety już po fakcie, gdy podziękowałam panom za współpracę. Znasz jakiś sposób na usunięcie go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: usuwanie silikonu IP: *.sasknet.sk.ca 27.07.01, 20:42 Wiem, ze sa specjalne preparaty do usuwania silikonu (SU100, 3M Silicone remover), ale nie wiem co jest do nabycia w Polsce. Jezeli nic, to pozostaje tylko skrobac zyletka lub stalowa wata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: usuwanie silikonu IP: 194.196.228.* 02.08.01, 11:21 Hej, sama mialam ten problem i w OBI (supermarket budowlany) maja preparaty do usuwania silikonu, smarujesz nim silikon i po 1/2h usuwasz "delikatnie" szpachelką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: usuwanie silikonu IP: 212.244.78.* 08.08.01, 15:15 Podobno mozna to usunąc denaturatem Odpowiedz Link Zgłoś