Dodaj do ulubionych

brzydkie ściany

IP: 193.59.130.* 31.07.01, 09:08
Mam bardzo zniszczone ściany (nierówny tynk, lub miejscami chyba go brak). Czy
zastosować jakąś gładź, czy polecane przez niektórych specjalne tapety.
Pomieszczenie jest niskie i niezbyt duże, chodzi o to, aby było jak najmniej
sprzątania i niedrogo. Proszę o wskazówki tych, co przeszli taki remont, nie
opuszczając lokalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Glen Re: brzydkie ściany IP: *.usask.ca 31.07.01, 17:04
      Ja kupilem dom z bardzo zlymi scianami. Do polowy pomalowane farba olejna,
      powyzej klejowa. BARDZO nierowne. Sciany byly poukrywane pod tapeta i dlatego
      ich nie widzialem w czasie kupna. Pomimo tapety calosc i tak nie dorastala do
      moich standartow. Jezeli sciana jest bardzo nierowna to tapeta nie przylega we
      wszystkich miejscach, wyglada dosc tandetnie. Zerwalem tapete, najpierw
      polozylem roztwor wodny kleju Weldbond, zeby gladz dobrze zlapala sie farby
      olejnej i potem gladz. Kladzenie gladzi wymaga i narzedzi i umiejetnosci. Mozna
      sie tego nauczyc i zainwestowac w narzedzia, i mozna to zrobic mieszkajac w tym
      czasie w domu. Niemniej jest to wszystko nie takie znowu latwe i nie obedzie
      sie bez duzej ilosci pylu i balaganu. Ogolnie im lepszy fachowiec kladzie tym
      mniej generuje pylu. Poniewaz bedziesz to robic po raz pierwszy licz raczej na
      wiecej pylu, jezeli chcesz aby sciana wygladala naprawde ladnie. Sa ksiazki i
      kasety ktore tego ucza.
      Poniewaz masz tylko jeden pokoj, moze nie warto kupowac ksiazek, narzedzi,
      rozwijac umiejetnosci itp. Moze gruba tapeta zalatwi sprawe? A moze wynajac
      specjaliste, ktory zalatwi sprawe w ciagu kilku wizyt?
      Ja jestem zadowolony z tego co zrobilem, mam bowiem teraz sciany gladkie jak
      lustro i przyjemne w dotyku. Poza ogromna iloscia pracy, wszystko to kosztowalo
      naprawde grosze. Tapeta az takiej satysfakcji nie da.
      • Gość: bachuu Re: brzydkie ściany IP: 193.227.223.* 02.08.01, 07:06
        jako podkladu uzywalem unigruntu rownie dobry jak klej a tanszy
        zabawa z cekolem jest niezla -> polecam po pierwszym cekolowaniu rzadkim cekolem, drugi raz poleciec mocno
        gestym bardzeij meczace - kondycyjnie i wiecej cekolu idzie ale latwiej niewprawnemu osiagnac gladz.
        no i podstawowa zasada im staranniej polozysz cekol tym mniej masz szlifowania scian.
        powodzenia
        • Gość: rysiacze Re: brzydkie ściany IP: 193.59.130.* 02.08.01, 11:17
          Autor wątku słyszał, że można wygładzić z drobnych nierówności ściany, nie
          uciekając sie do szlifowania, to jest nie do przyjęcia!
          • Gość: Glen Re: brzydkie ściany IP: *.usask.ca 02.08.01, 21:48
            Moglbys wyjasnic sie jasniej, Rysiacze. Nie wiadomo o co ci chodzi.
            • Gość: 88 Re: brzydkie ściany IP: 212.77.192.* 03.08.01, 01:55
              pp
    • Gość: wwww Re: brzydkie ściany IP: *.paxarfal.com.hk 03.08.01, 03:19
      ddddd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka