Dodaj do ulubionych

czy warto dopłacic do systemu aluminiowego szafy?

IP: *.media4.pl 29.05.05, 14:13
Zamierzam kupic szafe wnękowa- ok 4,5 m..nie wiem co wybrac..W Komandorze
wyliczyli mi za system stalowy z posrodku biała mleczna szyba na drzwiach za
ok 5150zł, za to samo w systemie aluminiowym juz 6300zł, w INDECO ok 5700zł
za system aluminiowy i takie same drzwi..poradzcie cos, a moze gdzies zrobia
jeszcze taniej?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: 217.153.32.* 30.05.05, 21:59
      Zrobić samemu i będzie z połowę ceny.Wiem bo robię to zarobkowo.A dopłacić
      warto bo blaszane okucia na drzwiach są nieładne.
    • Gość: ? Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: *.media4.pl 30.05.05, 22:15
      sama to bym sie nie podjeła montowania drzwi...półki to jeszcze ale trzeba miec
      czas, a Pan skad jest?? stalowe wygladaja dokładnie tj aluminiowe tylko
      materaiał jest inny, stalowy ciezszy aluminiowy lzejszy z tego co mi wiadomo..
      • Gość: fliks Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: 212.69.73.* 30.05.05, 23:43
        ... wbrew pozorom stalowy jest lżejszy!!!!!! :))))
        Oba systemy różnią się przede wszystkim układami jezdnymi. Aluminium jest
        łożyskowane.
        No i profil aluminiowy jest sztywniejszy, co powoduje że podatność płyty
        laminowanej na wyginanie się (prężenie) doskonale się zmniejsza. Po prostu
        drzwi nie wypaczają się.
    • Gość: ? Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: *.media4.pl 31.05.05, 08:04
      musiałabym chyab sprawdzic ilosc reklamacji systemu stalowego, bo jesli nie ma
      ich wiele...to mysle ze nie opłaca sie doplacac do aluminiowego;-/
      • lajlah Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz 31.05.05, 15:51
        ja mam szafy z systemem stalowym ponad 6 lat, cała garderobę i nic mie się nie
        wypaczyło i nie zepsuło. szafy są duże, wysokośc 2,7 m, szerokośc 5,8m.drzwi z
        szybami.
        • corelll Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz 31.05.05, 16:38
          a w jakim systemie została zrobiona, u jakiego wykonawcy?
          • lajlah Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz 01.06.05, 10:37
            System Wersal, nie wiem czy jeszcze w ogóle istnieje, później dowiedziałam się,
            że podobno jest kiepski, ale u nas sprawdza się świetnie mimo tylu lat. Co do
            ceny to dokładnie nie pamiętam, ale za jedną szafę 2,7 na 5,8 m, chyba koło
            8500 zł, ale głowy nie dam. Szafy są dwie, nie miałam żadnych kłopotów, drzwi
            przesuwają się bez problemu, nic się nie wypacza.
    • Gość: lol Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 19:41
      a ile kosztowały same drzwi z torami, paskami buforowymi, szczotkami i
      pozycjonerami, bo za taki zestaw w systemie Raumplusa trzeba zapłacić z szybą
      mleczną 2889 zł brutto ....
      A wiadomo, że Raumplus, to niemiecka jakość i trwałość.
      • Gość: ? Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: *.media4.pl 31.05.05, 21:44
        cena jednych drzwi ok 500zł w aluminium no moze w komandorze ok 600zł
        • Gość: idol Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 10:23
          nie wymyślaj nierealnych kwot;
          kompletny zestaw drzwi do takiej wnęki z torami i lustrami brązowymi w
          Komandorze kosztuje 3318,95 zł, w Raumplusie natomiast 2513,2 a lacomat jest
          przecież droższy;
          wejdź sobie na konfigurator Komandora, to się przekonasz
          • corelll Re: czy warto dopłacic do systemu aluminiowego sz 01.06.05, 10:56
            napisałam ze jednych drzwi, a drzwi mam przewidzianych 6 wiec wychodzi za nie
            ok 6X600zł= 3600zł za same drzwi!!
    • ajaskolski TAK - dla systemu aluminiowego 01.06.05, 11:22
      Myślę ze warto dopłacić za system aluminiowy.
      Drugim aspektem jest jakość montażu.
      Na forum polecano firmę ANDOOR - choc ceny nienajnizsze

Podziel sie efektem koncowym i doswiadczeniami
      AREK
      • vilejka2 Re: TAK - dla systemu aluminiowego 01.06.05, 16:30
        Ja mam zupełnie odmienne zdanie o tej firmie, zamawiałam u nich szafę, a teraz
        następne meble. Majtańsi może nie są, ale na pewno oferują materiały najwyższej
        jakości i mają super ekipę montażową. Jeden taki "niby tani" oferował mi
        wcześniej elementy oklejone papierkiem albo z nabijaną listwą w kształcie
        litery "c" (jak za kóla Ćwieczka i w epoce socrealizmu). Wyglądało to
        obrzydliwie, drzwi do szafy też wciskał mi, jak się później okazało chyba
        Senatora, twierdząc, że to Raumplus i w sumie był niewiele tańszy od P.
        Andrzeja z Andoora. Do tego nie potrafił mi nic doradzić w przeciwieństwie do
        Andoora, więc nie dajmy się zwariować. Spotkałeś się z tą firmą kiedykolwiek?
        Przecież można z właścicielem negocjować cenę i zawsze Ci podpowie, zo zmienić,
        żeby było bardziej funkcjonalne i niezbyt drogo....
        Pozdrawiam
        Wiola
        • Gość: Robert Re: TAK - dla systemu aluminiowego IP: 217.153.32.* 01.06.05, 18:16
          SZAFA-250 wysoka,180 szeroka,65 głęboka w niej prawie same pólki i dwie szuflady
          (płyta laminowana-wiśnia portofino), (250 cm rury,podzielonej na 3 sekcje- na
          wieszaki typowe)wieszak na spodnie 50.Troje drzwi w tym jedne z lustrem(okucia
          aluminiowe oksydowane kolor-szmpański.Takie same tory górny i dolny ,system na
          łożyskach i silikon.kołach.Okute też kanty szafy w aluminium w takim samym
          kolorze.Szczotki przeciw kużowe full.Materiał(wszystko co wymieniłem) na tę
          szafę kosztował 1400 pln.Nie ma kosztu robocizny w tej kwocie.
          • Gość: Robert Re: TAK - dla systemu aluminiowego IP: 217.153.32.* 01.06.05, 18:29
            Nie dawno przy okazij zapytałem w Firmie KOMADOR o cenę drzwi to szafy 180
            (jedne z płyty a drugie z lustrem na płycie).Cena jaką otrzymałem -1200 pln za
            same drzwi.Być może ktoś kupił taniej ,tylko o ile taniej?
          • Gość: ?? Re: TAK - dla systemu aluminiowego IP: *.media4.pl 01.06.05, 20:24
            a gdzie tak tanio?
            • Gość: fliks Re: TAK - dla systemu aluminiowego IP: 212.69.73.* 02.06.05, 15:14
              mili Państwo, przecież wyraźnie napisałem o wypaczaniu sie płyty a nie
              szkła!!!!! Czytajcie uważniej posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka