Dodaj do ulubionych

jaka podłoga???

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 22:25
za kilka tygodni musze zamontować nową podłogę w mieszkaniu ale nie bardzo
wiem jaką???Myslałem o barlinku. Czy ma ktos jakie doswiadczenia???Dzieki z
góry!!!
Obserwuj wątek
    • lw73 Re: jaka podłoga??? 31.05.05, 10:15
      W jakim pomieszczeniu?
      • Gość: pol Re: jaka podłoga??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 22:45
        To ma byc salon i kuchnia i przedpokoj.Wszystko w jednym!!!
        • Gość: mif Re: jaka podłoga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:11
          Parkiet !!!
    • Gość: ulak Re: jaka podłoga??? IP: *.crowley.pl 07.06.05, 21:54
      parkiet surowy albo juz gotowy polakierowany,surowy po przyklejeniu musi
      "popracować " przed lakierowaniem ok. 3 tygodni,lakierowany do użytku od razu,
      barlinek jest o.k. ale jeśli już to pomyśl o przyklejeniu do podłoża a nie
      zostawiaj jako podłogę pływającą. W kuchni przynajmniej pod szafkami lepiej
      jednak położyć gres. Pozdrowionka
      • Gość: yellow Re: jaka podłoga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:14
        oczywiście parkiet. Polecam surowy, z krajowych - dębowy albo jesion, z
        egzotyków -teak, merbau, jatoba. Jeśli nie przeraża Cię dość częsta pielęgnacja
        podłogi (parkietu)-polecam olejowanie. Efekt jest znacznie lepszy niż po
        lakierowaniu (widoczny zwłaszcza po 2, 3-cim olejowaniu). Efekt - mam na myśli
        barwę jaką wówczas osiągnie. Co do lakierowania, jest masa różnych
        lakierów(wodnych, syntetyków i innych) i różna jakość, ale najlepiej poradź się
        u specjalistów- parkieciarzy, na bartyckiej jest ich sporo i są nieźli. Odradzam
        gotowe parkiety typu finish-parkiet i oczywiście wszelkiego rodzaju panele z
        podłogą szwedzką włącznie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka