Gość: pol IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 22:25 za kilka tygodni musze zamontować nową podłogę w mieszkaniu ale nie bardzo wiem jaką???Myslałem o barlinku. Czy ma ktos jakie doswiadczenia???Dzieki z góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pol Re: jaka podłoga??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 22:45 To ma byc salon i kuchnia i przedpokoj.Wszystko w jednym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: jaka podłoga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:11 Parkiet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulak Re: jaka podłoga??? IP: *.crowley.pl 07.06.05, 21:54 parkiet surowy albo juz gotowy polakierowany,surowy po przyklejeniu musi "popracować " przed lakierowaniem ok. 3 tygodni,lakierowany do użytku od razu, barlinek jest o.k. ale jeśli już to pomyśl o przyklejeniu do podłoża a nie zostawiaj jako podłogę pływającą. W kuchni przynajmniej pod szafkami lepiej jednak położyć gres. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: jaka podłoga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:14 oczywiście parkiet. Polecam surowy, z krajowych - dębowy albo jesion, z egzotyków -teak, merbau, jatoba. Jeśli nie przeraża Cię dość częsta pielęgnacja podłogi (parkietu)-polecam olejowanie. Efekt jest znacznie lepszy niż po lakierowaniu (widoczny zwłaszcza po 2, 3-cim olejowaniu). Efekt - mam na myśli barwę jaką wówczas osiągnie. Co do lakierowania, jest masa różnych lakierów(wodnych, syntetyków i innych) i różna jakość, ale najlepiej poradź się u specjalistów- parkieciarzy, na bartyckiej jest ich sporo i są nieźli. Odradzam gotowe parkiety typu finish-parkiet i oczywiście wszelkiego rodzaju panele z podłogą szwedzką włącznie... Odpowiedz Link Zgłoś