Gość: kris IP: *.metraco.pl 15.07.02, 14:51 Nie przeskakuje mi programator w pralce. Poza tym wszystko dziala , programator musze przesuwac recznie. Czy mam wymienic programator czy to moze cos innego ? Pozdrawiam Kris Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sam_o Re: Zepsuty programator w pralce ? IP: *.tpnet.pl 16.07.02, 00:00 Jaka pralka ? Z dużym prawdopodobieństwem zepsuł się silniczek przesuwający programator. Wymiana jest możliwa we własnym zakresie przy odrobinie zręczności. Wtedy nie trzeba zmieniać całego programatora a tylko sam silniczek. Do popularnych typów można dokupić w sklepach z częściami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zepsuty programator w pralce ? IP: *.metraco.pl 16.07.02, 08:30 Pralka Polar PDG 585. Chyba znalazlem . Przy programatorze jest taki elektromagnesik - cewka jest uszkodzona. Wymienie i zobacze czy zacznie dzialac. Pozdrawiam Kris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristo Re: Zepsuty programator w pralce ? IP: *.metraco.pl 16.07.02, 12:39 Niestety .... jednak cewka jest dobra.. A wiec sprawdze silniczek Kristo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_o Re: Zepsuty programator w pralce ? IP: *.tpnet.pl 17.07.02, 00:10 U mnie było tak (wiatka) - stojan silniczka z magnesem stałym otoczony cewką. Spalona była cewka którą z resztą musiałem wymontować z kupionego innego silniczka bo obudowa nie pasowała do tego typu. Po wymianie działa już dość długo. Udało się ? Odpowiedz Link Zgłoś