Dodaj do ulubionych

Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę

09.06.05, 10:39
Pytanie jak w temacie

Zdrówka
Obserwuj wątek
    • Gość: taki jeden Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:49
      a wjakim celu chcesz ja gruntowac? to bez sensu!
      • Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 11:19

Właśnie dlatego pytam sie bo nie wiem???

Zdrówka
    • Gość: sid31 Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 13:37
      gruntuje się w celu zmniejszenia chłonności podłoża przed tapetowaniem,
      kładzeniem płytek itp. zagruntowana powierzchnia uniemożliwia wnikaniu wody w
      ścianę i pozwala jej związać się z klejem. można zagruntować przed położeniem
      paneli jedynie w tym celu ,gdy podłożem jest goły beton, żeby się mniej
      kurzyło. większego sensu to jednak nie ma.
      • Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 14:00
        No właśnie moja podłoga jest goła i "wesoła" (stara wylewka). Wszystko co było
        po oderwaniu płytek PCV zostało zeskrobane. WIec gruntować czy nie ?????

Zdrówka
        • Gość: gość Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: 193.111.166.* 09.06.05, 14:04
          jeśli chcesz przyklejać panele do podłogi to tak, wtedy klej będzie lepiej
          wiązał, jeśli układasz podłogę pływającą to nie ma potrzeby
        • Gość: Kasia Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:13
          Oczywiscie, ze GRUNTOWAC.
          Mialam to samo, tez zrywalam plytki pcv i zdrapywalam klej.
          Przed zagruntowaniem chcialam sie udusic od kurzu.
          Ja gruntowalam 2 razy, raz rozcienczonym gruntem, a pozniej bez rozcienczenia.

Pozdrawiam
          Kasia
    • Gość: sid31 Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 14:16
      rozrób pół na pół z wodą, wylej wszystko na podłogę, rozgarnij, nie zaszkodzi i
      kurzyć się nie będzie. no ale chyba nie zamierzasz przyklejać paneli do
      podłogi ???????
      • Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 14:19
        Oczywiscie ze nie bedzie przeklejane. Wiec dobrze myslalem zeby jednak
        gruntować. Kto pyta ten nie bladzi.

Zdrówko
        • Gość: Robert Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: 217.153.32.* 10.06.05, 16:29
          Mam pytanie-po co przyklejać panele do podłogi? Z tego co wiem to panele skleja
          się ze sobą na ich własne piuro i wpust.Podłoga z paneli ma (pływać ) a nie być
          na sztywno przyklejona do podłoża jak terakota.Panele to nic innego jak płyty
          MDF pod wpływem wigotnego kleju na dużej powieżchni mogą spuchnąć i tyle roboty
          psu w d..ę.Nic nie gruntuj,połóż folję na całośći żeby odizolować wilgoć i
          zwyczanie połóż panele dająć pod nie piankę czy co tam poleca producent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka