kochzg2 09.06.05, 10:39 Pytanie jak w temacie Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki jeden Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:49 a wjakim celu chcesz ja gruntowac? to bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 11:19 Właśnie dlatego pytam sie bo nie wiem??? Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid31 Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 13:37 gruntuje się w celu zmniejszenia chłonności podłoża przed tapetowaniem, kładzeniem płytek itp. zagruntowana powierzchnia uniemożliwia wnikaniu wody w ścianę i pozwala jej związać się z klejem. można zagruntować przed położeniem paneli jedynie w tym celu ,gdy podłożem jest goły beton, żeby się mniej kurzyło. większego sensu to jednak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 14:00 No właśnie moja podłoga jest goła i "wesoła" (stara wylewka). Wszystko co było po oderwaniu płytek PCV zostało zeskrobane. WIec gruntować czy nie ????? Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: 193.111.166.* 09.06.05, 14:04 jeśli chcesz przyklejać panele do podłogi to tak, wtedy klej będzie lepiej wiązał, jeśli układasz podłogę pływającą to nie ma potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:13 Oczywiscie, ze GRUNTOWAC. Mialam to samo, tez zrywalam plytki pcv i zdrapywalam klej. Przed zagruntowaniem chcialam sie udusic od kurzu. Ja gruntowalam 2 razy, raz rozcienczonym gruntem, a pozniej bez rozcienczenia. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid31 Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 14:16 rozrób pół na pół z wodą, wylej wszystko na podłogę, rozgarnij, nie zaszkodzi i kurzyć się nie będzie. no ale chyba nie zamierzasz przyklejać paneli do podłogi ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOchzg Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: *.itc.pw.edu.pl 09.06.05, 14:19 Oczywiscie ze nie bedzie przeklejane. Wiec dobrze myslalem zeby jednak gruntować. Kto pyta ten nie bladzi. Zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czy przed położeniem paneli gruntować podłogę IP: 217.153.32.* 10.06.05, 16:29 Mam pytanie-po co przyklejać panele do podłogi? Z tego co wiem to panele skleja się ze sobą na ich własne piuro i wpust.Podłoga z paneli ma (pływać ) a nie być na sztywno przyklejona do podłoża jak terakota.Panele to nic innego jak płyty MDF pod wpływem wigotnego kleju na dużej powieżchni mogą spuchnąć i tyle roboty psu w d..ę.Nic nie gruntuj,połóż folję na całośći żeby odizolować wilgoć i zwyczanie połóż panele dająć pod nie piankę czy co tam poleca producent. Odpowiedz Link Zgłoś