Dodaj do ulubionych

grzejniki IDMAR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:43
Witam
Proszę o opinię na temat stalowych grzejników IDMAR, cena jest konkurencyjna
( w Castoramie)a jakość podobno porównywalna do innych, czy nie "trzeszczą"
przy nagrzewaniu i stygnięciu i wszystkie inne uwagi
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • przem222 Re: grzejniki IDMAR 07.10.14, 10:38
      PURMO niegdyś niekwestionowany lider jakości grzejników stalowych obecnie został dogoniony, a nawet przegoniony przez innych producentów w tym m.in. IDMAR. Przewaga grzejników IDMAR Classic nad konkurencją w głównej mierze bierze się z faktu iż jest to polski producent. Jakością nie ustępuje najlepszym, a zakup grzejników często tańszych od konkurencji, wspiera polską gospodarkę. Grzejniki nie trzeszczą, szybko się nagrzewają i wyglądają bardzo estetycznie nadążając za nowoczesnymi trendami. Kupujmy świadomie. !
    • fajnymirek Re: grzejniki IDMAR 07.10.14, 11:34
      Jak najbardziej polecam, jednak trzeba zwrócić uwagę na blachy między płytami.Otóż castorama oferuje niby w fajnej cenie a oszczędność jest na materiale.Mianowicie blachy wewnątrz są albo do połowy płyt albo na jednej płycie,no i wtedy takie grzejniki są mało wydajne.bo im więcej blaszek i im gęściej tym grzejnik oddaje bięcej ciepła.Ja mam idmara od kilku lat i jest ok .
      • przem222 Re: grzejniki IDMAR 14.10.14, 13:24
        Zainteresowałem się nieco tematem.
        IDMAR ma w sprzedaży 2 modele grzejników w Castoramie. EKO i CLASSIC. Pierwszy model faktycznie ma mniejszy radiator wewnątrz - 280mm zamiast 480mm jak CLASSIC. Ceny bardzo przyjemne.
        Ciekawostką jest gwarancja, którą można przedłużyć do 12 lat przy jednoczesnym zakupie grzejnika i akcesoriów. W sumie zdecydowałem się już jakiś czas temu i nie żałuję.

• domdlawroga Re: grzejniki IDMAR 15.10.14, 18:27
          ja bym nie kupowała grzejników w Castoramie...wydaje mi się że produkty marketowe są produkowane ze słabszych materiałów, czy to baterie, armatura, czy grzejniki. Purmo jest dobra firmą, choć na pewno droższą...

domdlawroga.pl/grzejniki-plytowe-z-podlaczeniem-dolnym-purmo-paros-v-i-kos-v/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka