Dodaj do ulubionych

Okna dachowe - potrzebna Wasza rada !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:49
Zakładam okna dachowe w naszym domku. Mam do wyboru Okpol oraz Fakro (Velux
odpada ponieważ ma klamkę u góry okna a okna będzie osadzone dość wysoko w
pomieszczeniach). Między porównywalnymi typami Okpola a Fakro jest różnica ok
150 zł w cenie. Jaka jest Wasza opinia odnośnie okien z Okpola i Fakro ?
Które z nich możecie polecić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: punto Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:56
      Tylko Fakro! Sam zastosowałem i nie żałuję.
      • Gość: mała Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:55
        Tak.Fakro też mam i są świetne a na lato koniecznie markizy o wiele chłodniej
        jest w pomieszczeniu jak grzeje słonce.
      • Gość: okienko Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:01
        proponuje wizyte w serwsie o dachach www.e-dach.pl
        ale o ile wiem veluxma klamke u dolu :) też
    • ats77 Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! 25.08.05, 12:35
      Nieprawda Velux również produkuje okna z klamką na dole. Sama kupowałam
      ostatnio takie okna, niestety nie pamiętam ich symbolu więc nie mogę go podać.
      wiem jedynie że jeżeli są to okna w tzw. systemie kombi (jedno obok drugiego)
      to korzystniej wypada Velux bo oszczędzasz jakieś 300 zł na kołnierzu. Inna
      sprawa że kołnierz ten jest dosyć sztywny i gruby niż w oknach np. Fakro i
      wszystko zależy na jakiej powierzchni będzie montowany. My mamy blachodachówkę
      z dużymi wgłębieniami więc wyłożenie samego kołnierza było rzeczą trudną i nie
      jest może to zrobione w sposób doskonały ale ołów, z którego jest kołnierz
      wykonany ma się ułożyć sam po jakimś czasie. Inna sprawa, że może trafiliśmy na
      takich partaczy, którzy niewłaściwie wykonali swoją pracę.
    • Gość: Ewa Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! IP: *.prokom.pl 26.08.05, 12:17
      Mam Fakro i bardzo sobie chwalę. Markizki też kiedyś założę. koniecznie tylko
      weź okna z nawiewnikami, bo bez są za bardzo szczelne i dobrze to nie wpływa na
      pomieszczenia.
      • Gość: architekt Re: Okna dachowe - potrzebna Wasza rada ! IP: *.acn.waw.pl 26.08.05, 20:59
        no i nie zapomnij o zamykaniu ich - w czasie ulewy masz murowną powódź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka