Gość: mikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:48 mam problem uruchomiłem kocioł gazowy (nowy buderus) i w grzejnikach słychać jak się woda przelewa :) Nie wiem co robić, dolewałem juz wody bo myślałem że jest mało ale to nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: głośna praca c.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:53 zobacz serwis o instalacjach www.e-instlacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tagness Re: głośna praca c.o. IP: *.com / 80.51.205.* 20.09.05, 14:38 Cześć!Z tym odpowietrzeniem to nie tak do końca prawda.U mnie też się przelewa w grzejnikach,odpowietrzanie nic nie dało, dopuszczenie wody też nie.Nie szumi tylko kiedy wszystkie grzejniki są odkęcone. Życzę Ci jednak żeby domowa Niagara ucichła po odpowietrzeniu! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikus Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:45 Dokładnie jest tak jak opisałes. Jak się wszystkie odkreci to nic nie słychać. ma sie pojawic gosciu co instalacje wykonywal zobaczymy co poradzi. napisze jakie sa wyniki.dzieki czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikus Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:31 trzeba założyć zawory powrotne na grzejnikach aby stłumić przepływ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:11 tak tak, może być zapowietrzona instalacja ( odpowietrzałem i dopiero za 3 razem się udało do końca, z tym że mam grzejniki z odpowietrznikiem, to łatwo idzie )albo trzeba zmniejszyć przepływ wody na odejściu. Lub też masz po prostu "głośne grzejniki" wtedy nic nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś