Dodaj do ulubionych

głośna praca c.o.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:48
mam problem uruchomiłem kocioł gazowy (nowy buderus) i w grzejnikach słychać
jak się woda przelewa :) Nie wiem co robić, dolewałem juz wody bo myślałem że
jest mało ale to nic nie dało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: głośna praca c.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:53
      zobacz serwis o instalacjach www.e-instlacje.pl
      • magdajeden Re: głośna praca c.o. 19.09.05, 22:37
        odpowietrz grzejniki.
        • Gość: tagness Re: głośna praca c.o. IP: *.com / 80.51.205.* 20.09.05, 14:38
          Cześć!Z tym odpowietrzeniem to nie tak do końca prawda.U mnie też się przelewa
          w grzejnikach,odpowietrzanie nic nie dało, dopuszczenie wody też nie.Nie szumi
          tylko kiedy wszystkie grzejniki są odkęcone. Życzę Ci jednak żeby domowa
          Niagara ucichła po odpowietrzeniu! Pozdrawiam.
          • Gość: mikus Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:45
            Dokładnie jest tak jak opisałes. Jak się wszystkie odkreci to nic nie słychać.
            ma sie pojawic gosciu co instalacje wykonywal zobaczymy co poradzi. napisze
            jakie sa wyniki.dzieki czesc
            • Gość: mikus Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:31
              trzeba założyć zawory powrotne na grzejnikach aby stłumić przepływ.
              • Gość: marcin Re: głośna praca c.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:11
                tak tak, może być zapowietrzona instalacja ( odpowietrzałem i dopiero za 3
                razem się udało do końca, z tym że mam grzejniki z odpowietrznikiem, to łatwo
                idzie )albo trzeba zmniejszyć przepływ wody na odejściu.
                Lub też masz po prostu "głośne grzejniki" wtedy nic nie pomoże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka