Dodaj do ulubionych

projekt domu - proszę o ocenę

25.09.05, 21:03
Witam,
wybralismy z mężem nastepujący projekt domu www.z500.pl/index.php?
projekt=10&ogolne=1&lustro=0

Co o nim sądzicie? Może poradzicie nam co trzeba zmienić aby nie popełnić
jakiegoś błędu, a może nic nie zmieniać? Jaki może być przybliżony koszt jego
reakizacji do stanu surowego zamkniętego?

Czy ktoś budował może dom wg podobnego projektu (parter bez uzytkowanego
poddasza)?

Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • magdale76 Re: projekt domu - proszę o ocenę 25.09.05, 21:06
      Jeszcze raz podaję pełen link do projektu:

www.z500.pl/index.php?projekt=10&ogolne=1&lustro=0
    • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 26.09.05, 12:20
      podciagam

czy może mi ktoś doradzić w sprawie tego projektu?

bardzo prosze
    • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 26.09.05, 12:22
      podciagam

jeszcze raz prosze o ocene projektu (dla trzech osób, może w przyszlości
      czterech:))

bardzo prosze
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.chello.pl 26.09.05, 12:37
      POdoba misię tylko ten domek o symbolu Z2
      pow. użytkowa / netto 110 / 110 m2
      pow. zabudowy 134 m2
      kubatura 292 m3
      wys. budynku 6.7 m
      kąt nachylenia dachu 32 stopni
      minimalne wymiary działki 20.9 x 19.6 m

Cena realizacji pod klucz 1450 zł m2 pod klucz
      • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 26.09.05, 16:01
        podaje jeszcze raz link do projektu o który mi chodzilo:

pozdrawiam,
        • Gość: j Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.acn.waw.pl 26.09.05, 16:43
          wiesz, jesli otoczenie bedzie jak na tym obrazku- moze byc...
          wnetrze-raczej ok, choc wg mnie kibelek za blisko salonu no i nie pod
          schodami /jesli je planujesz/

j
          • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 26.09.05, 17:06
            dzieki,

nie planuje w tym miejscu schodów (strych ma ewentualnie sluzyc jako
            przechowalnia na mniej uzywane rzeczy, dlatego planuje schody składane, w
            pomieszczeniu godpodarczym)

co do wc w poblizu salonu, ja mysle ze chyba lepiej tu niz przechodzic np. z
            salonu,kuchni czy jadalni przez caly dom do lazienki

pozdrawiam,
            • Gość: j Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.acn.waw.pl 26.09.05, 20:02
              no, nie wiem
              wyobraz sobie, ze robisz kameralne spotkanie przy stole z bigosikiem lub
              kapustka z fasolą /pycha!/
              i ktos idzie do wc, wszysscy slysza jak pie..i :((
              • 11agawa Re: projekt domu - proszę o ocenę 26.09.05, 22:10
                Bardzo ladny ten domek, taki prosciutki, pieknym wykonczenie kamieniem..!! Co
                do srodka mam dwie male uwagi, powieksz okno w lazience, proporcje: wielkosc
                lazienki, a to okienko sa do niczego!No i sprawa WC - moze kosztem spizarki,
                masz duza kuchnie, wejscie do WC z sieni, albo kosztem PG- to wklejenie go do
                pokoju jest mało sensowne.Pozd
                • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 27.09.05, 10:50
                  masz racje co do okna w łazience, jeśli chodzi o WC to jeszcze sie zastanowimy

dzieki za uwagi

pozdrawiam,
    • Gość: mif Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:12
      Jak ma być ustawine wejście, względem strom świata?
      • Gość: magda Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: 217.97.177.* 27.09.05, 10:47
        wejscie od północy
        • Gość: mif Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:50
          Gość portalu: magda napisał(a):

> wejscie od północy

A więc salon i taras od południa. Moim zdaniem, za wąski podcień na tą stronę. W
          upał nie da się wysiedzieć. Od zachodu będzie wiało, ale pod wieczór, wiatr się
          uspakaja (przynajmniej w mojej okolicy). Nie buduj wykuszu. Zrób coś z tym
          sraczykiem :)
          mif
    • Gość: 2aw Re: projekt domu - proszę o ocenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 07:33
      generalnie dom fajny, ale polecam jednak zamkniętą kuchnię (teraz mam otwartą i
      nigdy więcej bym tego nie zrobiła, zwłaszcza jeśli sporo gotujesz.
      Poza tym zwracam uwagę na dach - ma bardzo duą powierzchnię, a coza tym idzie
      może być drogi.

Jeśli masz już kupiona działkę to radzę zapytać się potencjalnych są siadów lub
      w gminie jakie są warunki zabudowy. Ja bym się wkopała, bo u mnie wymogiem sa
      dachy dwuspadowe a ja ostrzyłam sobie zęby na taki jak w twoim projekcie -
      czyli czterospadowy.
      Sprawdz też wymaganą odległość domu od granicy działki - na projektach
      standardowo podają 4m, ale zazwyczaj jest więcej - umnie jest 6m co zmienia
      zdecydowanie postać rzeczy i wymaga troche większej działki.

Radziłabym też zrobic te schody na górę. W domu jest jedno małe pomieszczenie
      gospodarcze, w którym wszystkiego nie zmieścisz. Jak piszesz nie chcesz
      użytkować poddasza, zatem jest to świetne miejsce na graciarnię (w blokach są
      piwnice) i klimaty pt. sauna, salon fitnes (tak się teraz ponoć mówi ;-)).

Warto od samego początku omyśleć o garażu, nawet jeśli teraz nie macie
      samochodu.Są fajne projekty, w których miejsce nad garażem jest wykorzystane
      właśnie jako graciarnia lub pralnia, bąź po prostu jest tam zrobiony pokój.

pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka