Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:17 jak poradzić sobie z pleśnią na silikonie w łazience (okolice wanny i umywalki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jniedz Re: pleśń na silikonie 05.11.05, 15:23 Gość portalu: adam napisał(a): > jak poradzić sobie z pleśnią na silikonie w łazience (okolice wanny i > umywalki) można kupic preparat sann profit (specjalistyczny preparat do zwalczania grzybów, plesni iitp) www.sann.pl chyba jest dostępny w hipermarketach budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Re: pleśń na silikonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:29 Samo usunięcie pleśni nie rozwiąże problemu - prawdopodobnie zjawisko będzie powracać. Przyczyna tkwi chyba w użyciu niewłaściwego silikonu - zamiast sanitarnego użyto uniwersalny. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: pleśń na silikonie 05.11.05, 22:25 Ja polałam domestosem i zostawiłam na cała noc,potem umyłam i spłukałam.Efekt:jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
roban23 Re: pleśń na silikonie 06.11.05, 18:40 silikon nawet sanitarny nie jest na wieki po 3-4 latach do jest do wymiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Re: pleśń na silikonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:08 roban23 napisał: > silikon nawet sanitarny nie jest na wieki po 3-4 latach do jest do wymiany:) Może tak a może nie :) Ja mam w łazience 8 lat i nic mu nie dolega. Odpowiedz Link Zgłoś
bb43 Re: pleśń na silikonie 08.11.05, 19:45 ponoć na pleśń występującą na silikonie w łazience pomaga przecieranie co pewien czas mokrą szmatką nasączoną octem Odpowiedz Link Zgłoś