eszi 07.11.05, 12:06 do wody i gazu - facet krzyknął 500 - nie w W-wie - czy to nie za dużo?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jniedz Re: ile za podlączenie Junkersa 07.11.05, 15:42 eszi napisała: > do wody i gazu - facet krzyknął 500 - nie w W-wie - czy to nie za dużo?? mój mąż podłącza za kwotę niższą 506 313 694 Janusz Niedziółka(zadzwoń , dowiesz się szczegółow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeech Re: ile za podlączenie Junkersa IP: *.chello.pl 07.11.05, 16:18 jniedz napisał: > eszi napisała: > > > do wody i gazu - facet krzyknął 500 - nie w W-wie - czy to nie za dużo?? > mój mąż podłącza za kwotę niższą 506 313 694 Janusz Niedziółka(zadzwoń , > dowiesz się szczegółow) A to szczegóły : img202.imageshack.us/img202/9909/glowodup14ll.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Re: ile za podlączenie Junkersa 07.11.05, 21:35 Jeżeli rury na wodę i gaz kończą się w ziemi przed budynkiem - to nie za dużo... A jeżeli jest to wymiana jednego podgrzewacza na drugi to chyba wystarczy 50-100 PLN... Odpowiedz Link Zgłoś
eszi rury 09.11.05, 10:27 kończą się tuż nad zlewem.. więc tylko zmiana urzadzenia grzewczego.....a serwis junkerwsa wykonuja tylko pierwsze uruchomienie - a w tym nie ma instalacji... buuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: rury gazowe + wodne IP: *.chello.pl 09.11.05, 11:26 eszi napisała: > kończą się tuż nad zlewem.. więc tylko zmiana urzadzenia grzewczego.....a > serwis junkerwsa wykonuja tylko pierwsze uruchomienie - a w tym nie ma > instalacji... buuu w zależności od średnicy dotychczasowej instalacji jeżeli: 1/ jest 3/4 to wymagać będzie wcinki i doprowadzenia do pieca na 3/4 wraz z filtrem i zaworem gazowym. 2/ jest 1/2 to wymagać będzie przeróbki na odcinku do rozgałęziena na piec i dalej tak jak wyżej. 3/ doprowadzenie wody rurkami instalacyjnymi 1/2 + filtr wody + zawór na zasilaniu 4/ doprowadzenie wody rurkami w zależności od istniejącej już instalacji wody użytkowj ciepłej lub całkowite jej montowanie. 5/ wymagana opinia kominiarska o możliwości przyłączenia do sprawnego szybu wyciągowego-spalinowego. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszi o losie... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.11.05, 14:37 no to mnie scięło z nóg - nawet nie do końca wiem, co piszesz - OK. daję na luz -nie chce już wiedziec co i jak - popytam poprostu o ceny i tyle..... a kominiarz - to już inny temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Re: o losie... 14.11.05, 15:39 Może szczegóły U mnie w mieszkaniu wymiana podgrzewacza na nowy Vaillant w maju "prowincja": Robocizna 50 zł, materiał drugie tyle a było to 1 zawór do wody 1/2 cala 1 zawór do gazu 3/4 cala 2 wężyki do wody 1/2 cala 1 dwuzłączka do gazu "śrubunek" 3/4 cala Odpowiedz Link Zgłoś