-
akurat jest w moim regionie niemiec posucha jagodowa. znaczy borowko-amerykanska ;)
wytlumaczono mi to dzis rano w realu tym, ze konczy sie borowka z hiszpanii a zaczyna niemiecka i te pare dni upalow nie byly najlepsze dla zbiorow.
w kazdym razie chwilowo w sklepach malo i drogie. no a ja obiecalam mojej ferajnie na niedziele jagodzianki. jesli jutro jagod nie dostane, musze miec plan b.
- z mrozonki nie chce, bo strasznie sie z tym packam przy formowaniu buleczek
- ciasta drozdzowego z ...
-
Zrobiłam te bustwa na niedzielne siniadanko! są boskie! tylko ja złożyłam do
nich 2 razy więcej farszu wtedy stały się naprawdę.... genialne. pzdr
-
Miałam kiedyś przepis na wyśmienite jagodzianki, specjalność warszawską, ale
niestety gdzieś się zawieruszył. Chciałabym upiec. Może ktoś zna przepis i
podzieli się ze mną.
-
Czy ma ktos LATWY przepis na takie typowo polskie jagodzianki ? Uwielbiam, a
jagody zaczely sie pokazywac. Mniam-mniam !!!!
-
Właśnie mi wyrasta, ale ono jest b. luźne (a i tak dałam trochę więcej mąki
niż w przepisie)! Jak ja mam to teraz formować w jakieś bułeczki? I jeszcze
nadziewać jagodami?
POMOCY!!!
-
bardz oprosze o przepis na jagodzianki - sprawdzony, bez udziwnień;
mam 1 kg jagód
i wpatrzone 3 pary ślepi moich chłopaków
dzięki :)
-
jw.
-
Chcę zrobić tradycyjne jagodzianki, ale nie robiłam nigdy poza sezonem. Lepiej
sprawdzą się jagody mrożone czy z syropu?
Czy trzeba jakoś zmodyfikować tradycyjne ciasto drożdżowe, żeby wszystko
wyszło tak jak zwykle?
-
bo mi się jakoś odechciało po przeczytaniu artykułu w Życiu Warszawy. Chlera,
a już się szykowałam na pierogi i jagodzianki...:-((
www.kulisy.pl/appS/a/tekst.jsp?place=zw_kulisy_list_articles&news_cat_id=2003&news_id=42878