Dodaj do ulubionych

ile za remont

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:20
Jakie sa koszta wyremontowania mieszkania o powierzchni ok 48m2 dokladnie
chodzi o postawienie scianki dzialowej robiacej z 1 wielkiego pokoju 2
mniejsze,dl.scianki to okolo 6m a wysokosc jak w standardowych mieszkaniach w
blokach (scianka moze byc wykonana z tak zwanego kartongipsu) , polozenie
paneli na cale mieszkanie oprocz lazienki gdzie sa plytki(lazienka ma ok
4m2.)wiec na okolo 44m2 mieszkania, polozenie plyt karton gips na sufit w 2
pokojach ok 35m2 razem. Ile mniej wiecej za produkty + robocizna moze sie kto
orietuje
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek 651 Re: ile za remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:22
      Zobacz w sprawie robocizny www.remonty.ltd.pl
      Podłoga pod panele powinna być prawie idealna więc trzeba będzie wylać posadzkę.
      Pozdrawiam
      • Gość: fan Re: ile za remont IP: *.piasta.pl 12.11.05, 18:29
        Wylewka samopoziomująca pod panele podłogowe? Może jeszcze z Thomsitu, żeby nie odeszły:D? Wylewki są konieczne pod parkiety, mozaiki, wykładziny cienkowarstwowe i czasem pod ceramikę, ale nie pod panele.
      • Gość: wojtek651 Re: ile za remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 19:04
        Proszę zwrócić uwagę kto pisze na tym forum( np. FAN).
        Ja piszę o posadzce a on interpretuje że to musi być wylewka samopoziomująca.A
        poza tym każdy producent paneli nie uznaje reklamacji jeżeli różnica w
        płaszczyżnie wynosi 2 mm.Więc chyba trzeba lać samopozomującą i to dobrą.
        • Gość: fan Re: ile za remont IP: *.piasta.pl 12.11.05, 19:39
          Tobie się chyba priorytety pomyliły. Ktoś kto dzisiaj wybiera podłogę pływającą, a taka jest podłoga z paneli, wybiera raczej najtańsze rozwiązanie. Ty chcesz babce zafundować nie tylko koszt wylewki z robocizną, ale i niezły czas wykonania kompleksowej usługi. Wylewka pod panele musi obowiązkowo wyschnąć, a to trwa nie mniej niz 7-8 dni. Inaczej kobieta będzie miała smród po skończonej(Twojej) pracy. Informacja co do różnic dwu milimetrowych jest podana chyba z paneli Classena. Bo na pewno nie z Kainlda, Pergo lub Kronospanu. tylko takie polecam klientom. zapewniam, że różnice(łagodne oczywiście) do kilku milimetrów są do zaakceptowania przy układaniu paneli podłogowych. Większe wyruwnuje się zaparawą wyrównującą szybkoschnącą. To chyba tak jak z folią paraizolacyjną pod panele. Pewnie w mieszkaniach w blokach też ją zalecasz, bo tak mówi producent. Ja ten problem ominąłem na etapie przedstawiciela handlowego podczas spotkań i szkoleń. Ale na takich trzeba bywać.
    • Gość: Majster Re: ile za remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:42
      Witam serdecznie,
      proszę opisac dokładnie
      majster-gliwice@o2.pl
      • Gość: ziomal Re: ile za remont IP: *.chello.pl 12.11.05, 22:00
        ekipa wawa to teraz fan ! i znowu sie zaczyna pieprzenie kota za pomocą młota.
        • Gość: wojtek 651 Re: ile za remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:25
          Dziękuję Ci Ziomal za informację. Powiedz mi jeszcze co to za niepoważny
          warczygłowa ten Fan. Pozdrawiam
          • Gość: fan Re: ile za remont IP: *.piasta.pl 13.11.05, 11:40
            OK. Jest tu zapewne kilku fachowców, którzy układają panele podłogowe. Proszę więc o wypowiedź, ile razy zdarzyło im sie wylewać posadzki, wyrównywać je na całej powierzchni? O odpowiedź na samym początku poproszę "wojtka 651" bo jest to zaiste interesujący temat. Proszę o podanie producenta, który zaleca robienie wylewki przy nierównościach powyżej 2mm( na jakiej powierzchni?). Jutro w miarę wolnego czasu ja podeprę się argumentami bespośrednio ze źródła. Powarczymy trochę dłużej.
            • Gość: wojtek651 Re: ile za remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:46
              Weź pod uwagę iż posadzki w blokach "gierkowskich" mają często różnice w
              poziomie nawet do 7-8cm.Kilka razy musiałem to prostować przy użyciu różnych
              materiałów(beton,Optiroc 1000,Optiroc2000,wylewki samopoziomujące - zależnie od
              grubości)

Pozdrawiam
              • Gość: fan Re: ile za remont IP: *.piasta.pl 13.11.05, 12:14
                Ja nie kwestionuję różnic liczonych w centymetrach, tylko w milimetrach. To ta drobna różnica. Ale będę uparty i stwierdzę, że na kilku metrach różnica 1 - 1,5 cm też nie zrobi wrażenia na dobrym panelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka