Gość: mario IP: 195.136.95.* 16.10.02, 10:03 czy ktos z was cos wie na ten temat. sprzedawca podlogi straszy mnie ze to drewno mocno "pracuje" ...a w internecie czytam ze nie powinno pracowac mocniej niz dab ? bede wdzieczny za pomoc. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: podloga egzotyk - Kempas IP: *.kato.gazeta.pl 16.10.02, 11:38 Nie wiem, czy Ci pomogę, bo dopiero za kilkanaście dni będę kłaść kempas. Otóż musi on leżeć CO NAJMNIEJ 3 tyg. w pomieszczeniu, w którym ma być układany. Po ułożeniu (znajdź dobrego fachowca!!!) znowy co najmniej 3 tyg - wszystko dlatego właśnie, że "pracuje". Wilgotnośc podłoża max.2% (każ sobie dobrze zmierzyć). Dopiero po tym czasie można cyklinowac i lakierować. A z praktyki podam Ci za kilka miesięcy... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: podloga egzotyk - Kempas IP: 195.136.95.* 17.10.02, 08:19 dzieki Ania ...chyba wezme ten kempas ...jest naprawde ladny :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: podloga egzotyk - Kempas IP: *.euro.monsanto.com / 164.144.123.* 24.10.02, 12:23 ja rzeczywiscie slyszalam, ze kempas nie jest wdziecznym i gatunkiem, i mocno pracuje - powiedzialo to 2 parkieciarzy, Castorama + DLH; nawet "lezakowanie: nie pomaga; dlatego sama zdecydowalam sie na ostatecznie na jotobe (niestety tutaj zawiodl mnie z kolei kolor); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: podloga egzotyk - Kempas IP: YAMAHA:* / *.iie.org.mx 25.10.02, 16:27 Akurat parametry Jatoby są prawie identyczne jak Kempasu (chodzi o skurcze, które w dużym skrócie mówia o pracy parkietu przy zmianach wilgotności) bankroot Odpowiedz Link Zgłoś