Gość: ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 09:38 Szukam firmy budujacej domy z bala ok 100m2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekipa.wawa Re: budowa domu z bala 02.01.06, 09:50 Dobre ja też poproszę o kontakty z firmami od bali ale jako ew. konkurencji w kosztach budowy. Proszę podawać adresy firemek budujących domy z bala najlepiej internetowe prześwietlimy ich. Nic się , nie ukryje i tak muszą zbudować podstawę domu ( fundamenty ) z betonu albo co najmniej z udziałem zaprawy betonowej ( reszta fundamentu ,może być z kamienia polnego ) Zacznij już zbierać kamień na polach około 80 ton dla domku 100 m2 ( chłopi Ci pozwolą wynieść te kamienie polne za darmo ) ale tylko zimą kiedy na polach nic nie rośnie . Pozdro. ekipa.wawa Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: budowa domu z bala 02.01.06, 10:01 Zatrudnij górali. Podmurówkę z kamienia też zrobią najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: budowa domu z bala 02.01.06, 11:00 O tak zatrudnij ,,Goroli,, zdaje się , że i z pozyskaniem kamieni na fundament to w górach , będzie taniej , niż np; na Mazowszu ( rozproszone na polach ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: budowa domu z bala IP: 217.153.82.* 02.01.06, 11:44 no KJM gdzie nie wejde wszedzie troll panie ekipa moze wystarczy juz glupich uwag? chcialem zaznaczyc ze nie odpowiedzial mi pan jak postawic na fundamencie dom w 1,5 miesiaca i jaki jest wpolczynnik przenikania ciepla dla scian budowanych panska metoda pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: budowa domu z bala 02.01.06, 12:44 O zdjęcia tego, co zbudował też bezskutecznie się dopraszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: budowa domu z bala 02.01.06, 17:56 rispetto napisał: > O zdjęcia tego, co zbudował też bezskutecznie się dopraszałem Podaj swój adres emailowy rispetto . Niestety na publikację na forum nie wyraża zwykle zgody włąściciel budynku . Ponoć to może sciągnąć ew. złodzieji ... Pozdro.ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: budowa domu z bala 02.01.06, 12:49 Niestety, żeby odpowiedzieć na takie pytania, pasowało by sie na tym nieco znać. Z tym akurat kolega ekipa nie domaga nieco, za to jest doskonałym oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: budowa domu z bala 02.01.06, 17:53 Ajm soryy , to jakieś przeoczenie ( nawał pracy ) Już odpowiadam Dom budujemy zwykle ok. 3 miesiace pod klucz . Prznikalność cielna scian zewnętrznych wynosi 0.2 taka sama dla połaci dachu ( docieplonej ) dla stropów między kondygnacjami 0,3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: budowa domu z bala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:05 ekipa.wawa napisał: > Dom budujemy zwykle ok. 3 miesiace pod klucz . Biorąc pod uwagę prawa fizyki i chemii, wypada współczuć przyszłym lokatorom. Ale kogo to obchodzi? Wykonawcę najmniej, jeżeli wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: budowa domu z bala 02.01.06, 18:35 mróweczko piszesz Biorąc pod uwagę prawa fizyki i chemii, wypada współczuć przyszłym lokatorom. > Ale kogo to obchodzi? Wykonawcę najmniej, jeżeli w ogóle. Muszę cię rozczarować nie jest tajemnicą że podstawa wielu budowli czyli w XXI wieku beton , będąc początkowo w stanie płynnej masy do pełnej wytrzymałości potrzebuje 28 dni . Tak więc z pewnością można zdążyć , oczywiście odkładając do ,,muzeum,, podstawę polskiego budownictwa tzn taczki , łopata betoniarka i kielnia Dla budyneczku 150m2 ( parter poddasze ) niezbędnym jest około 140 ton betonu . Stąd być może twa nieznajomość faktu , ze można to zrobić bardzo wydajnie maszyną o możliwości przemieszczenia 20 ton betonu na godzinę i wcale nie jest to żadna nowość tak już w Warszawie zbudowano 1 miliom m2 pomieszczeń biurowych z reguły w wysokich budynkach . Tak więc wybacz mróweczko nie mogę się z Twym pesymizmem Pozdro. ekipa.wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: budowa domu z bala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:11 Bez względu na stulecie grunt potrzebuje dłuższego niż 90 dniowy okresu na ustabilizowanie się. Nacisk jakiemu ulega powoduje jego przemieszczanie się. W zbyt pochopnie budowanym obiekcie objawia się to m.in. pękaniem nadproży. Podstawy polskiego budownictwa sugerują również, że z pracami tynkarskimi też nie należy się spieszyć, i nic tu do tego nie mają najnowsze technologie. One nie skrócą "odprężania" ścian. Mój staż w tej branży jest wprost proporcjonalny do szacunku jaki mam dla sprawdzonych metod i materiałów, odwrotnie proporcjonalny natomiast do większości "nowoczesnych" wynalazków typu ocieplanie styropianem, żywice akrylowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa.wawa@w[.pl Re: budowa domu z bala IP: *.chello.pl 04.01.06, 09:59 Mróweczko naczytałaś muratorów i powtarzasz co tam starzy ramole eksperci gryzmolą dla laików . Proszę bardzo co 6 dni dobudowywali pietro wieżowca mieszkaniowego wylewając beton Link do pliku: voila.pl/6fotl/?1 i co według tego co naczytałaś się w muratorze to dla po zbudowaniu każdego piętra wini rok odczeakć bo jak opiszesz cytuję twe słowa : ,,grunt potrzebuje dłuższego niż 90 dniowy okresu na > ustabilizowanie się. Nacisk jakiemu ulega powoduje jego przemieszczanie się ,, Mój staż w tej branży jest wprost proporcjonalny > do szacunku jaki mam dla sprawdzonych metod i materiałów, odwrotnie > proporcjonalny natomiast do większości "nowoczesnych" wynalazków typu > ocieplanie styropianem, żywice akrylowe itp. Soryy ,,móweczko,, ale przeczysz podstawowym zasadom budowlanym nie wspominając o ekonoomi , na siłę forsujesz wizję ,,inwestora idioty,, ja na foto-folderze Gdyby się przejmować Twoimi przestarzałymi na XXI wiek opinijami pewnikiem wylądujesz tam gdzie ,, bochaterzy opowiastki muratora ,, czytaj załacznik . Link do pliku: voila.pl/homub/?1 możesz wierzy co chesz także w ,,tanią budowę,, według podpowiedzi z muratora Pozdro ekipa.wawa to na zbudowanie milina m2 biur w Waszawie ( już są )trzeba by czekać 200 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HT ... laiku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:03 Jak byś wiedział coś budynkach wysokich... laiku. W nich mury dylatuje się od konstrukcji, czasem nawet muruje o górnyh pięter. Pomyśl dlaczego, ale już nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: ... laiku. 09.01.06, 21:21 Ktoś chyba na szczęście zaczął robic porządek z tym pacanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasqda Re: ... laiku. IP: *.kol.tke.pl 10.01.06, 07:14 > Pomyśl ... To niemożliwe. To tak, jakbyś wymagał od świnii, żeby zaczęła latać. Pozdrawiam Pasqda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celin Re: budowa domu z bala IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.06, 21:43 TRZY MIESIĄCE TO I TAK BARDZO DLUGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: budowa domu z bala IP: *.chello.pl 04.01.06, 10:07 Tak jakaś rezerwa musi być w warunkach polskiego klimatu , montaż dachu w dni kiedy może lać z nieba woda , odpada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: budowa domu z bala IP: 217.153.82.* 02.01.06, 14:05 pani ewo prosze sobie wpisac na googlach haslo dom z bali pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też ewa Re: budowa domu z bala IP: *.imp.lodz.pl 02.01.06, 15:55 Na forum muratora są dziesiątki postów. Ale, czy zdaje sobie pani sprawę, że wychodzi to naogół drożej, niż murowany? Ja też na początku miałam pomysł, żeby tanio, szybko i czysto. Niestety, tak to można zbudować "ordynarny" kanadyjczyk obity płytą lub deskami. Mam taki domek typu szopa na działce i widzę, jak wygląda po 2 zimach. Ja marzyłam o balach, takich 30, bez ocieplenia. Ceny są kosmiczne i bardzo trudno znaleźć wykonawcę. I chyba trzeba się nieźle znać na drewnie, bo wciskają kit aż huczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej www.domzbali.pl IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.01.06, 12:41 Polecam zapoznać się z firmą ZAJDA. Budują domy z prawdziwych bali, o średnicy nawet 50 cm !!!!. Są góralami, i widziałem niejedną ich robotę. Ceny są przeciętne, a jakość wykonania wg. mnie na wysokim poziomie. Jako nieliczni, wykonują od podstaw aż pod klucz- www.domzbali.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:36 Słuchajcie małpują moje ceny za dom murowoany 1150 m2 pow użytowej. ,,, Bal o średnicy ok. 40 cm 1250 PLN ,,, ( cena od Goroli ) Szkoda że ich chata , może spłonoć w parę godzim , może bym się przekonał gdydy nie to poważne zagrożenie . A ja mam ochotę jeszcz pożyć po co kusić los. Piorun , przypadkowe zaprószenie ognia i nieszczęście gotowe chata spłonąć może razem z właścicielem lub z rodziną . Cennik MINI CENA ZA 1 m2 dla bali okrągłych średnicy ok.25-26 cm 1150 PLN CENA ZA 1 m 2dla półbali o średnicy ok. 40 cm 1250 PLN Poza tym tak zbudowany dom zimny musi być ja diabli wszak dredno to nie grpmadzi nie magazynuje ciepła z otoczenia i zimą mała szpar w domu wyzięvi chatę w parę godzin , Sami sprawdźcie są wszak ręczne uchwyty garnków patelni z drewna i rączka partelni odłożona u końcówce drewnem nie poparzy choć patelnia gorąca jest . Mieszkać w takiej lodówce z bali , która w dodatku spłnąć może w każdej chwili. Nie na zdrowy rozum nie , jakś chatnka na lato może tak , ale na stałe , po co tyle kasy , wywalić a potem drugie systematycznie przez lata za ubezpieczanie od ognia Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali 04.01.06, 14:02 No właśnie to, że drewniana rączka gorącej patelni nie parzy, świadczy o bardzo dobrej izolacji cieplnej. I jest to argument ZA a nie PRZECIW budowaniu domów z drewna. A piorunochrony też już dawno wymyślono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: *.chello.pl 04.01.06, 14:39 Pozwolę sobie zauważyć że z reguły w mieszkaniach zamieszkałych , bo w inne , to po inwestować kupę kasy ( Kulczyków mamy małą liczbę egzemplarzy )W domu musi być wymiana powietrza człowiek i nie tylko wszystko co żyje zużywa tlen z powietrza a więc razem z powietrzem odpłynie do atmosfery i ciepło , a jak wspominasz dobra izolacja ( rączka patelni ) nie może mieć ciepła Przykład lodówki jak nie wierzysz sprawdź , Lodówka dobrze izoluje i tylko izoluje otrzymasz szybko straci swe właściwości termiczne podobnie jest z drewnem tylko izoluje a dla mieszkania dobrze wręcz konieczny dla dobrego samopoczucia jest magazyn ciepła i pewnej wilgotności powietrza . Te walory gromadzą ( wilgotność i ciepło ) materiały budowlane o dużej masie ( ciężar własny ) , stąd taki między innym ,,powszechny pęd,, do budowania ciężkich domów a tzw. lżejsze domy ,,drewniaki,, nie mają wzięcia . Choć to właśnie drewno , łatwiej jest drewno uformować przyciąć i obrobić ( ale ciężar masz 5 razy jest mniejsza niż w wypadku domu murowego ). Tylko się nie załamuj jak masz jakiś ,,drewniak,, w użyciu na mieszkanie klimatyzacja częściowo naprawi tę wadę drewniaków ( tylko 480 zł ) za obsługę i prąd miesięcznie dla domku 198 m2 . Co to jest 480 zł na miesiąc dla kulczyków . Masz kluczyk do kulczyk i masz komfort , albo haru , haru i ciepełko , a więc i kasa w atmosferę uleci ci z drewniaka Nic za darmo za każdą energię przepłacisz jak na średnie dochody Kowalskiego sporo za komfort w drewniaku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleczoj Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: 193.108.206.* 04.01.06, 14:41 splonac w pare godzin? hmmm..cholercia, to w gorach co chwile jakis pozar musza miec...:P piorun? - chyba juz ktos kiedy piorunochorn wymyslil dom z drewna zimny? hmm...to ocieplic go juz sie nie da? rozumiem, ze dom budowany przez ekipa.wawa z cegly (samej cegly bez styropianu i innych wynalazkow) to w zimmie 20* na plusie trzyma jak nic?...:P dom w 3 miesiace? pewnie, ze mozna zbudowac, tylko po co sie tak spieszyc? po to zeby potem wszystkie pekniecia latac? nie porownujmy tutaj wiezowca budowanego w centrum miasta do domku w malej miescinie.nie tak liga. i rzecz najwazniejsza: klient placi, klient wymaga. Jesli "ewa" chce dom z bala to dlaczego, jak ostatni kretyn, ciskasz sie i ekscytujesz jaki to te firmy byc nie musza, albo sa? pokaz lepiej co sam zrobiles i jakies masz ceny, to wtedy zobaczymy (i moze sie posmiejemy?). Gadka w stylu: nie pokaze zdjec bo wlasciciel sie nie zgadza, bo mu dom okradna itd to wiesz gdzie mozna wsadzic? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:04 Gość portalu: mleczoj napisał(a): dom w 3 miesiace? pewnie, ze mozna zbudowac, tylko po co sie tak spieszyc? po to zeby potem wszystkie pekniecia latac? nie porownujmy tutaj wiezowca budowanego w centrum miasta do domku w malej miescinie.nie tak liga. i rzecz najwazniejsza: klient placi, klient wymaga. Jesli "ewa" chce dom z bala to dlaczego, jak ostatni kretyn, ciskasz sie i ekscytujesz jaki to te firmy byc nie musza, albo sa? pokaz lepiej co sam zrobiles i jakies masz ceny, to wtedy zobaczymy (i moze sie posmiejemy?). Gadka w stylu: nie pokaze zdjec bo wlasciciel sie nie zgadza, bo mu dom okradna itd to wiesz gdzie mozna wsadzic? :D ale komuś przycinąłem odcisk , sory . cały się pieni gościu. Napisz co jeszcze , dodaj jakie argumenty że jak dom z drewna po posmarują jakimś mazidłem , to się nie będzie palił etc. , że drewno suszone to niepalene a może coś jeszcze , może słomę na dach , czemu nie nie zawsze wszyskie takie chaty spłoną , może i da się mieszkać pod słomą i w drewnie , tylko czemu to cholersto ( drewniaki ) jeszcze takie drogie choć 5 razy lżejsze od murowanego domu.. Z czym do ludzi na komnek do podpałki to śie tylko nadaje patrząc na to ( domy drewniaki ) okiem ekonomii ( co 5 - 7 lat koserwacja ) Trzeba się zastanowić czy nas na to stać . Bo może potem musisz drewniak dodatkowo okładać imitację paneli z PCV jak w stanch . Wiele chat ma te samą elewację z plastiku Oni mają taki plastikowy styl . W europie dość chłodno przymowany ten ich styl drewniaków palstikó na zewnątrz . A może ,,Gorole,, zrobią ci chatę drewniak za flachę dziennie , ,,psie pieniądze,, i kąt do spania w budzie na budowie w Waeszawce Naiwnych nie sieją sami się rodzą . Pozdro . mleczoj Posadż wiosną jakieś drzewko , poptrz jak rośnie uspokoisz się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleczoj Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: 193.108.206.* 04.01.06, 16:08 :) hehe, dobre, nie ma co :) jak kogos stac to moze i co 2 lata konserwowac "drewniaka", ale zawsze mozesz mu wylac paredziesiat gruch betonu i ladny "ogniotrwaly" schron machnac :D znasz wszystkich gorali, ze ich obrazasz i jedna miarka traktujesz? najwyrazniej tak, w koncu specu jestes, nie? argumenty? zacznij od swoich, bo jak na razie to poza laniem wody niewiele sie mozna dowiedziec z Twoch "porad". Idac za rada drzewko posadze, ale to juz bardziej dla wlasnej przyjemnosci, zeby odgrodzic sie od "betonow" ktore jakas ekipa za siatka postawila :) Masz racje naiwnych nie sieja. Zawsze moga poczytac Twoch zlotych porad nt budowania :) W sumie to dobrze, ze piszesz na forum. Czlowiekowi co jakis czas przyda sie chwila rozrywki, przynajmniej posmiac sie mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa Re: www.domzbali.pl Cennik z bali-- już się pali IP: *.chello.pl 04.01.06, 16:19 Gość portalu: mleczoj napisał(a): > :) hehe, dobre, nie ma co :) > jak kogos stac to moze i co 2 lata konserwowac "drewniaka", Pisałem ni co dwa a co 5-7 lat > znasz wszystkich gorali, ze ich obrazasz i jedna miarka traktujesz? > najwyrazniej tak, w koncu specu jestes, nie? Nie zna wszystkicj ale wiem ość aby wiedzieć że gwara , potoczn mowa wcale nie musi uraż tych twardych , dość ciekawych świata ludzi jak górale rodowici Te naleciałości z miasta niby górali miesakający w \nowobogackich willach Zakopanego niech się obrażają , nie obchdzi mnie to . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z nizin Dom ? - Tylko z bali !!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.01.06, 20:21 WItam wszystkich ! Niedobrze mi się robi, jak czytam komentarze goscia który wabi się "ekipa" czy jakoś tak. Skoro budujesz chłopie domy, to buduj, a ja widzę, że roboty nie masz bo ciągle na forum siedzisz. Kwestionujesz tutaj ceny podane na w/w stronie, ale zapamiętaj jedno. Nikt nie mówi, że dom z bala jest tańszy !!! Ba.. dobrze wykonany dom z bala kosztuje więcej niż murowany. A gdybyś cokolwiek na ten temat czytał, ( w co bardzo wątpie), to wiedziałbyś, że domy z bala o ścianie pow. 25 cm grubości nadają się na domy całoroczne (mówię o domach z pełnych, nieocieplanych bali). Oczywiście im grubszy bal, tym lepiej ale i oczywiście drożej. Dom z bali to ciepło ścian, które mają temperaturę otoczenia, dom z bali, to wymiana powietrza przez ściany, dom z bali to utrzymywanie stałej wilgotności, dom z bali w dzisiejszych czasach to prestiż. Więc zupełnie nie rozumiem twojej frustracji, nie rozumiem dlaczego odradzasz ludziom, którzy chcą mieć taki dom ich życiowych marzeń. Przecież często jest tak, że jest to drugi, trzeci czy piąty dom kogoś kto ma pieniądze. Bo jak już wspomniałem wcześniej, budowa dobrego domu z bala niestety kosztuje. Swego czasu interesowałem się tym tematem, widziałem wille z bali z basenami w środku !!! WYglądały pięknie, jednak kosztowały kosmiczne pieniądze. Ja wiem jedno, ciągle pracuję, i wierzę, że kiedyś taki domek z bala z basenem będzie mój. A ty zakompleksiony chłopcze ("ekipa"- do picia chyba.. hehe) weź się do roboty, bo robisz ludziom wodę z mózgu, choć widzę, że jednak większość poznała się na twoich tekstach na poziomie Andrzeja L. Pozsrawiam co bystrzejszych i życzę pieknych domków... z bali oczywiście !! Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wwa Re: Dom ? - Tylko z bali !!! 04.01.06, 21:42 Nie mądruj sie gupku!Tyle wiesz ile zjesz chudzielcu@! Tak Ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Dom ? - Tylko z bali !!! 05.01.06, 09:09 "Gupek" to raczej ten, co nie zna podstawowych praw fizyki, mądrzy się na temat izolacji cieplnej i wychodzi mu, że dobra jest zła. No cóż, wychodzi na to, że różne ekipy zrobiły sobie na tym forum niezłą antyreklamę. Bo człowiek rozsądny nie zatrudni takich ignorantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: Dom ? - Tylko z bali !!! 05.01.06, 09:18 Poniżej Nick podszywającego się idioty typu Jarecki 2 Re: Dom ? - Tylko z bali !!! Autor: ekipa.wwa Data: 04.01.06, 21:42 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- Nie mądruj sie gupku!Tyle wiesz ile zjesz chudzielcu@! Tak Ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wawa Re: Dom ? - Tylko z bali !!! 05.01.06, 09:16 dobrze wykonany dom z bala kosztuje Gość portalu: Piotr z nizin gdybyś cokolwiek na ten temat czytał, ( w co bardzo wątpie), to wiedziałbyś, że domy z bala o ścianie pow. 25 cm grubości nadają się na domy całoroczne (mówię o domach z pełnych, nieocieplanych bali). Oczywiście im grubszy bal, tym lepiej ale i oczywiście drożej. Dom z bali to ciepło ścian, które mają temperaturę otoczenia, dom z bali, to wymiana powietrza przez ściany, dom z bali to utrzymywanie stałej wilgotności, dom z bali w dzisiejszych czasach to prestiż. Nie mogę opierqać swych opiniji tylko na rekłamówkach w gazetach i reklamach w internecie pomijaąc podstawowe zasady fizyki i rozsaądku Po co wywalać więcej kasy na droższą chatę z bala , która ma duże sznase spłonąć jak zapałki . Prestiż ,,gadasz,, Piotrze tak może dla znudzonej dla bardzo ograniczonej liczby Kulczyków , którzy mają do ,,wywalenia,, kupę kasy i bandę ochraniarzy do pilnowania takie kupy drewna ( dom z bala ) aby nie spłnęłła od przypadowego zapuszenia ognia , pioruna etc. Dlatego zdecydowanie nie . Mniej zamożnych nie stać na byle co jeśli chodzi o trwałość i powszechne teraz nasycanie domu z bala dziesiątkami kilogramów chemii , bo robaki zeżrą , bo pleśń wlezie , bo ponoć obniżyć trzeba łtwopalność drewna , bo w końcu trzeba polakierować drewno . Kupa szmalu aby się dało w ogóle w tej kupie bali mieszkać .... Pozdro .ekipa Pa kulczyku-marzycielu Piotrze ... Dzięki za marzenia Piotrze ale , nie mam na to czasu aby tyklko marzyć o chatce z bali jak proponujesz ( tylko jedno życie niestety ). Ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canaletto Re: budowa domu z bala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:56 zobacz firmę Zajda - www.domzbala.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: budowa domu z bala IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.01.06, 12:21 Sprostowanie- firma ZAJDA ma adres www.domzbali.pl Odpowiedz Link Zgłoś