lidka212 15.02.06, 18:17 Posiadam działke rolną , która jest właśnie w trakcie przekształcania na domki jednorodzine. No i zamierzam się budować. Pomysł jest ale od czego ja mam zacząć, bo nawet działka nie jest uzbrojona! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Chcem się budować. 15.02.06, 18:30 Poczytaj fora budowlane,a jak po lekturze będziedz mieć konkretne pytania to pisz i nie zapominaj napisać gdzie Twoja posiadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka212 Re: Chcem się budować. 15.02.06, 19:04 andrzej.sawa napisał: > Poczytaj fora budowlane,a jak po lekturze będziedz mieć konkretne pytania to > pisz i nie zapominaj napisać gdzie Twoja posiadłość. A gdzie moge znaleść "fora budowlane"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chcem się budować. 15.02.06, 20:11 To na którym jesteś,poza tym Dom,oraz Architektura.Poza tym spróbuj pisać indywidualnie na skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? poważniejsze trochę forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:51 A tak jeśli chcesz coś bardziej na poważnie niż tutaj to proponuję: forum.muratordom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:46 lidka212 napisała: > Posiadam działke rolną , która jest właśnie w trakcie przekształcania na domki > jednorodzine. No i zamierzam się budować. Nie rozumiem. To po co będziesz się budować? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka212 Re: Chcem się budować. 15.02.06, 18:57 Bo ja mieszkam u rodziców i właśnie mi kawałek gruntu odpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:15 Ale mają przekształcić grunt w domek. Tak napisałaś :) Zapewne chodzi patent rządu Marcinkiewicza. Ściślele tajny, jest ukrytym asem rozwoju budownictwa w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Chcem się budować. IP: *.131.rev.vline.pl 15.02.06, 19:26 Mif czy aby miałeś na myśli ziemianki.I to ma być budownictwo w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:33 Opieram się na wiadomościach od lidki212. Mają przekształcać grunt w domy. A domy u nas są solidne, więc.. Ponieważ o takim patencie nie słyszałem, więc pomyślałem o kiełbasie wyborczej, która ma być realizowana w formie jakiegoś ukrytego asa. Poczekamy jak przekształcą pierwszą partię. Lidka212, z pewnością, nam opisze wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Chcem się budować. IP: *.131.rev.vline.pl 15.02.06, 19:20 Jak będziesz miała wyłczenie z gruntów rolnych to wystąp o warunki wstępne do starostwa.Póżniej wybierz projekt /gotowy/lub udaj się do architekta zależy ile masz kasy.A najlepiej weź biuro projektowe które załatwi wszelkie pozwolenia i uzgodnienia,wiadomo nie za darmo ale zaoszczędzisz kupę czsu.Będzie projekt i pozwolenie na budowę to uderzasz do Zakładu Energetycznego i wodociągów/jak takowych nie ma to ciągniesz wodę ze studni.Jak masz już media to bierzesz ekipę wawa/żart/ i zaczynasz budowę.Pozdrawiam i owocnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Chcem się budować. IP: 217.153.82.* 15.02.06, 20:54 chcialem tylko delikatnie zwrocic uwage forumowiczom ze kilka wypowiedzi w topiku jest ponizej poziomu uznawanego na forum za skandaliczny pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=36781782&a=36882036 Możesz już szukać w okolicy mediów, możesz rozmawiać z gminą o podciągnięciu, planach budowy wod-kan, chodników, dróg. Wszelkie inne działania związane z podłączeniem, po WZ. Pozdrawiam PS cromwell ma rację: Żart przegrzany staje się niesmaczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Chcem się budować. IP: *.chello.pl 15.02.06, 22:53 A ja chcem być prezydentem i też nie wiem od czego zacząć !? Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Chcem się budować. 16.02.06, 19:44 skoro działka jest przekształcana na domki ,to nie budowac tylko zamieszkać w takim przekształconym........... Odpowiedz Link Zgłoś