Dodaj do ulubionych

Chcem się budować.

15.02.06, 18:17
Posiadam działke rolną , która jest właśnie w trakcie przekształcania na domki
jednorodzine. No i zamierzam się budować. Pomysł jest ale od czego ja mam
zacząć, bo nawet działka nie jest uzbrojona!
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Chcem się budować. 15.02.06, 18:30
      Poczytaj fora budowlane,a jak po lekturze będziedz mieć konkretne pytania to
      pisz i nie zapominaj napisać gdzie Twoja posiadłość.
      • lidka212 Re: Chcem się budować. 15.02.06, 19:04
        andrzej.sawa napisał:

> Poczytaj fora budowlane,a jak po lekturze będziedz mieć konkretne pytania to
        > pisz i nie zapominaj napisać gdzie Twoja posiadłość.

A gdzie moge znaleść "fora budowlane"?
        • andrzej.sawa Re: Chcem się budować. 15.02.06, 20:11
          To na którym jesteś,poza tym Dom,oraz Architektura.Poza tym spróbuj pisać
          indywidualnie na skrzynki.
        • Gość: ? poważniejsze trochę forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:51
          A tak jeśli chcesz coś bardziej na poważnie niż tutaj to proponuję:

forum.muratordom.pl/
    • Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:46
      lidka212 napisała:

> Posiadam działke rolną , która jest właśnie w trakcie przekształcania na domki
      > jednorodzine. No i zamierzam się budować.

Nie rozumiem. To po co będziesz się budować?
      • lidka212 Re: Chcem się budować. 15.02.06, 18:57
        Bo ja mieszkam u rodziców i właśnie mi kawałek gruntu odpisali.
        • Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:15
          Ale mają przekształcić grunt w domek. Tak napisałaś :)
          Zapewne chodzi patent rządu Marcinkiewicza. Ściślele tajny, jest ukrytym asem
          rozwoju budownictwa w IV RP.
          • Gość: kid Re: Chcem się budować. IP: *.131.rev.vline.pl 15.02.06, 19:26
            Mif czy aby miałeś na myśli ziemianki.I to ma być budownictwo w IV RP.
            • Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:33
              Opieram się na wiadomościach od lidki212. Mają przekształcać grunt w domy. A
              domy u nas są solidne, więc.. Ponieważ o takim patencie nie słyszałem, więc
              pomyślałem o kiełbasie wyborczej, która ma być realizowana w formie jakiegoś
              ukrytego asa. Poczekamy jak przekształcą pierwszą partię. Lidka212, z
              pewnością, nam opisze wygląd.
    • Gość: kid Re: Chcem się budować. IP: *.131.rev.vline.pl 15.02.06, 19:20
      Jak będziesz miała wyłczenie z gruntów rolnych to wystąp o warunki wstępne do
      starostwa.Póżniej wybierz projekt /gotowy/lub udaj się do architekta zależy ile
      masz kasy.A najlepiej weź biuro projektowe które załatwi wszelkie pozwolenia i
      uzgodnienia,wiadomo nie za darmo ale zaoszczędzisz kupę czsu.Będzie projekt i
      pozwolenie na budowę to uderzasz do Zakładu Energetycznego i wodociągów/jak
      takowych nie ma to ciągniesz wodę ze studni.Jak masz już media to bierzesz ekipę
      wawa/żart/ i zaczynasz budowę.Pozdrawiam i owocnych działań.
      • Gość: cromwell Re: Chcem się budować. IP: 217.153.82.* 15.02.06, 20:54
        chcialem tylko delikatnie zwrocic uwage forumowiczom
        ze kilka wypowiedzi w topiku
        jest ponizej poziomu uznawanego na forum za skandaliczny

pzdr.
    • Gość: mif Re: Chcem się budować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=36781782&a=36882036
      Możesz już szukać w okolicy mediów, możesz rozmawiać z gminą o podciągnięciu,
      planach budowy wod-kan, chodników, dróg. Wszelkie inne działania związane z
      podłączeniem, po WZ.
      Pozdrawiam
      PS
      cromwell ma rację:
      Żart przegrzany staje się niesmaczny
    • Gość: alka Re: Chcem się budować. IP: *.chello.pl 15.02.06, 22:53
      A ja chcem być prezydentem i też nie wiem od czego zacząć !?
    • zoni-system Re: Chcem się budować. 16.02.06, 19:44
      skoro działka jest przekształcana na domki ,to nie budowac tylko zamieszkać w
      takim przekształconym...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka