Gość: alkas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 19:09 Kupilismy niewłaściwy rozmiar drzwi wewnętrznych PORTA - co zobaczył dopiero montażysta.Czy ktoś miał taki przypadek? Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:15 "90" zamiast "80" Odpowiedz Link Zgłoś
j.s.construction Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 20:20 Mozna poszerzyć otwór,ale może odmienią?? Ile tych drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:00 4 sztuki.Dziś jest sobota i nie mam kontaktu z producentem ani ze sprzedawcą.Szukam kogoś, kto miał taki przypadek i wie,czy da radę wymienić lub np.firma bierze te drzwi w komis? Odpowiedz Link Zgłoś
j.s.construction Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 21:10 Wymnienią jeśli nie rozpakowane i nie uszkodzone. Nie ma sie czym frasować:-) Weekend milo spedzaj,co tam drzwi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 20:56 Zamienić. Jak nie zamienią sprzedać na allegro i kupić dobre, tylko tym razem zmierzyć i zapisać sobie na kartce jakie są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
daniatko Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 21:55 Myślę, że nie masz się co stresować. W firmie, gdzie ja kupowałem "wymiana" nastąpiła od ręki... ruckzuck.sklep.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:51 Dziękuję za życzliwość w odpowiedziach na poruszony przeze mnie temat ( oczywiscie nie uważam, że jest zakończony). Pierwszy raz pisałam na tym Forum ( czytałam inne)i nie byłam pewna ,czy nie zostanę wyśmiana bądź zlekceważona za swoją głupotę.Fajnie, że są mili ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 14:35 Jaki to był model drzwi i jaki kolor,jak bede wiedział to powiem czy wymiana będzie formalnością...............wrzuć na luz ,jak mja sie jakies tam drzwi w porównaniu z wiecznością..... www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 14:45 Hejka... :) -- Proszę nie brać pod uwagę tego co napiszę,zwłaszcza w obliczu wymiany produktu,ale... Ale można skrócić górną belkę o te 10 cm za pomocą kątnika,a otwory na kołki wywiercic nowe,to tyle... Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 15:11 jasne,a skrzydło samo sie zwęzi pod wpływem sugestii www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: drzwi-pomocy IP: 217.153.82.* 05.03.06, 15:21 nie dziw sie zoni pyot ulegl urokowi forumowiczki;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 15:22 tez uległbym,ale przecież to ,,oni" kupili te drzwi,nie ona sama,więc jak tu ulegać................... www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyot Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:31 Hej... >> jasne,a skrzydło samo sie zwęzi pod wpływem sugestii << Nie wiem co się stało,rzeczywiście,niedziela,mam wysoka temperaturę a i na uroki obojętny nie jestem...,ech,głupio mi...,po prostu... Pozdrawiam. Ps.Zoni,dzięki i czuwaj nadal :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 19:48 Strzałka,kuruj sie bo jutro poniedziałek.........dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: drzwi-pomocy IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.03.06, 22:07 Jak standard z oferty to do wymiany, jak okleina, np. jasny dąb to zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_53 Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 22:23 Miałem taki przypadek z 2 kpl ale o zamianie nie było mowy .Mogłem tylko oddać w depozyt do ponownej sprzedaży . Z ościeżnićą regulowaną nie miałem problemu skracając górne poprzeczki o 10 cm (z 70 na 60 ) , natomiast skrzydło trzeba było zamówić nowe a te oddać do depozytu . Przy ościeżnicy metalowej zamówiony został cały komplet . W jednym opakowaniu zdarzył mi się przypadek ewidentnej błednej kompletacj przez Porta . W opakowaniu były mianowicie dwa słupki tej samej figóry (obydwa jednakowo zaciosane). Chciałem aby wymienili mi tylko ten jeden . Producent zażądał zwrotu całego opakowania i po oględzinach nie uznał reklamacji , ponieważ dopatrzył się śladów przystąpienia do montażu przed sprawdzeniem prawidłowości i kompletności dostawy .Sprawa była ewidentna , ale ja nie miałem nerwów do tego i tylko telefonicznie przekazałem co o nich sadzę . To było tak jakbym kupił samolot do złożenia i podczas składania okazało się , że są dwa lewe skrzydła . Porta ma za nic klientów . Miałem z nimi dwukrotnie takie scysje . Są ekipy które mają ich autoryzację i może z nimi obchodzą się bardziej polubownie . Pozostaje Ci tylko wstawić je do depozytu w hurtowni i czekać na ich sprzedaż. Rozmiar 90 nie jest zbyt często używany , możesz dość długo czekać . Ja z kompletem z metalową ościeżnicą (skrzydło pokryte blachą) czekam już 2 lata Ale pojawił sie promyk nadziei , że w końcu upłynnie je do kotłowni na najbliższej robocie . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:42 Dziękuję za wszystkie wyjaśnienia. Pani ze sklepu powiedziała,że przyjmie je w depozyt-może ktoś kupi, dobrze "schodzi" ten typ PORTA NOWA i kolor- orzech 2.Natomiast producent ich nie przyjmie .Są orginalnie zapakowane. Odpowiedz Link Zgłoś