Dodaj do ulubionych

drzwi-pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 19:09
Kupilismy niewłaściwy rozmiar drzwi wewnętrznych PORTA - co zobaczył dopiero
montażysta.Czy ktoś miał taki przypadek? Co robić?
Obserwuj wątek
    • j.s.construction Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 20:13
      Za wąskie czy za szerokie?
      • Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:15
        "90" zamiast "80"
        • j.s.construction Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 20:20
          Mozna poszerzyć otwór,ale może odmienią??
          Ile tych drzwi?
          • Gość: alas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:00
            4 sztuki.Dziś jest sobota i nie mam kontaktu z producentem ani ze
            sprzedawcą.Szukam kogoś, kto miał taki przypadek i wie,czy da radę wymienić lub
            np.firma bierze te drzwi w komis?
            • j.s.construction Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 21:10
              Wymnienią jeśli nie rozpakowane i nie uszkodzone.
              Nie ma sie czym frasować:-)
              Weekend milo spedzaj,co tam drzwi:)))
    • jarecki_2 Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 20:56
      Zamienić. Jak nie zamienią sprzedać na allegro i kupić dobre, tylko tym razem
      zmierzyć i zapisać sobie na kartce jakie są potrzebne.
    • daniatko Re: drzwi-pomocy 04.03.06, 21:55
      Myślę, że nie masz się co stresować. W firmie, gdzie ja kupowałem "wymiana"
      nastąpiła od ręki...

ruckzuck.sklep.pl
      • Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:51
        Dziękuję za życzliwość w odpowiedziach na poruszony przeze mnie temat (
        oczywiscie nie uważam, że jest zakończony). Pierwszy raz pisałam na tym Forum (
        czytałam inne)i nie byłam pewna ,czy nie zostanę wyśmiana bądź zlekceważona za
        swoją głupotę.Fajnie, że są mili ludzie.
        • zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 14:35
          Jaki to był model drzwi i jaki kolor,jak bede wiedział to powiem czy wymiana
          będzie formalnością...............wrzuć na luz ,jak mja sie jakies tam drzwi w
          porównaniu z wiecznością.....
          www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
          • pyot Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 14:45
            Hejka...
            :)
            --
            Proszę nie brać pod uwagę tego co napiszę,zwłaszcza w obliczu wymiany
            produktu,ale...
            Ale można skrócić górną belkę o te 10 cm za pomocą kątnika,a otwory na kołki
            wywiercic nowe,to tyle...
            Pozdrawiam.
            P.
            • zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 15:11
              jasne,a skrzydło samo sie zwęzi pod wpływem sugestii
              • Gość: cromwell Re: drzwi-pomocy IP: 217.153.82.* 05.03.06, 15:21
                nie dziw sie zoni
                pyot ulegl urokowi forumowiczki;)

pzdr.

• zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 15:22
                  tez uległbym,ale przecież to ,,oni" kupili te drzwi,nie ona sama,więc jak tu
                  ulegać...................
                  • Gość: pyot Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:31
                    Hej...
                    >> jasne,a skrzydło samo sie zwęzi pod wpływem sugestii <<

Nie wiem co się stało,rzeczywiście,niedziela,mam wysoka temperaturę a i na
                    uroki obojętny nie jestem...,ech,głupio mi...,po prostu...
                    Pozdrawiam.
                    Ps.Zoni,dzięki i czuwaj nadal :)
                    • zoni-system Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 19:48
                      Strzałka,kuruj sie bo jutro poniedziałek.........dużo zdrówka
                      • Gość: fan Re: drzwi-pomocy IP: *.koba.pl / *.koba.pl 05.03.06, 22:07
                        Jak standard z oferty to do wymiany, jak okleina, np. jasny dąb to zapomnij.
                      • marek_53 Re: drzwi-pomocy 05.03.06, 22:23
                        Miałem taki przypadek z 2 kpl ale o zamianie nie było mowy .Mogłem tylko oddać
                        w depozyt do ponownej sprzedaży . Z ościeżnićą regulowaną nie miałem problemu
                        skracając górne poprzeczki o 10 cm (z 70 na 60 ) , natomiast skrzydło trzeba
                        było zamówić nowe a te oddać do depozytu . Przy ościeżnicy metalowej zamówiony
                        został cały komplet . W jednym opakowaniu zdarzył mi się przypadek ewidentnej
                        błednej kompletacj przez Porta . W opakowaniu były mianowicie dwa słupki tej
                        samej figóry (obydwa jednakowo zaciosane). Chciałem aby wymienili mi tylko ten
                        jeden . Producent zażądał zwrotu całego opakowania i po oględzinach nie uznał
                        reklamacji , ponieważ dopatrzył się śladów przystąpienia do montażu przed
                        sprawdzeniem prawidłowości i kompletności dostawy .Sprawa była ewidentna , ale
                        ja nie miałem nerwów do tego i tylko telefonicznie przekazałem co o nich sadzę .
                        To było tak jakbym kupił samolot do złożenia i podczas składania okazało się ,
                        że są dwa lewe skrzydła . Porta ma za nic klientów . Miałem z nimi dwukrotnie
                        takie scysje . Są ekipy które mają ich autoryzację i może z nimi obchodzą się
                        bardziej polubownie .
                        Pozostaje Ci tylko wstawić je do depozytu w hurtowni i czekać na ich sprzedaż.
                        Rozmiar 90 nie jest zbyt często używany , możesz dość długo czekać .
                        Ja z kompletem z metalową ościeżnicą (skrzydło pokryte blachą) czekam już 2 lata
                        Ale pojawił sie promyk nadziei , że w końcu upłynnie je do kotłowni na
                        najbliższej robocie .
                        Pzdr.
                        • Gość: alkas Re: drzwi-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:42
                          Dziękuję za wszystkie wyjaśnienia. Pani ze sklepu powiedziała,że przyjmie je w
                          depozyt-może ktoś kupi, dobrze "schodzi" ten typ PORTA NOWA i kolor- orzech
                          2.Natomiast producent ich nie przyjmie .Są orginalnie zapakowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka