Dodaj do ulubionych

Okna plastikowe - naprawa

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 09:45
Witam,
Właśnie jestem na etapie wymiany żaluzji aluminiowych na rolety. Niestety po
zdjęciu żaluzji zostały bardzo brzydko wyglądzejące otwory po mocowaniach. W
zjązku z tym mam pytanie - jak i ewentualnie czym można je "zalepić".
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
lenek
Obserwuj wątek
    • Gość: Artek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 09.01.03, 10:12
      Witaj, prawdopodobnie mialas zamontowane w listwach przy okiennych wiec musisz
      kupic nowe listwy przyszybowe i odpowienio przyciac, bo jesli zaluzje ktos
      przymocowal do ramy okna to sprawa fatalna, pewnie stracilas gwarancje na okna.

pozdrawiam Artek
      • Gość: lenek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 10:27
        Gość portalu: Artek napisał(a):

> Witaj, prawdopodobnie mialas zamontowane w listwach przy okiennych wiec
        musisz
        > kupic nowe listwy przyszybowe i odpowienio przyciac, bo jesli zaluzje ktos
        > przymocowal do ramy okna to sprawa fatalna, pewnie stracilas gwarancje na
        okna.
        >
        > pozdrawiam Artek

Niestety żaluzje były na ramach :( jednak to nie spowodowało utraty gwarancji -
        ponieważ okna mają już ok 5 lat a firma, która je zakładała już nie istnieje...
        tak to bywa (niwstety).
        Dziurki po mozowaniach więc są w ramie. Myślałem o silikonie ale z
        doświadczenia wiem że on "żółknie"... więc może ktoś ma inne spozoby?

Pozdrawiam lenek
        • Gość: Artek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 09.01.03, 11:07
          Proponuje jedno rozwiazanie ale wymagac to bedzie sprawnych raczek.

Zeby to ladnie wygladalo i nie razilo oka proponuke wywiercic otworki nieco
          wieksze niz co sa obecnie aby byly idealnie okragle. Nastepnie kupic kawalek
          takiej listwy aby niec material i bardzo okladnie wyciac takie kuleczka jaki
          byl wywiercony otwor. Toche zabawy ale pewnie jak sie postarasz i nie bedziesz
          sie spieszyl to ci wyjdzie ladnie.

Pozdrawiam Artek
    • Gość: lenek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 12:52
      Byłem W sklepie i doradzili mi szpachlę akrylową... kupiłem bo cena nie zła
      teraz nie wiem czy się sprawdzi :)))
      Może ktoś wie jakie są minusy tego rozwiązania.

Pozdrawiam
      lenek
      • Gość: Artek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 09.01.03, 13:15
        Widze ze strasznie sie szczypiesz z tymi oknami przeciez otworki nie sa duze
        jesli Ci nie wyjdzie akryl nic trudnego wydlubiesz wstawisz cos inego.
        PO co tak sie z tym delektowac.
        • Gość: Artek Re: Okna plastikowe - naprawa IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 09.01.03, 13:35
          mowie najlepiej uzupelniac tym samym materialem, kup przecinak okragly zrob
          dziurke listwie (twoj material) to co ci zostanie w przcinaku okragly krazek
          wywierc dziurke o podobnej troszeczke mniejszej wielkosci i wcisniej ten krazek
          i jest wszystko ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka