Dodaj do ulubionych

szkło piaskowane

IP: *.u.mcnet.pl 22.01.03, 10:01
Czy ktoś mógłby mi doradzić w jaki sposób skutecznie wyczyścić szkło
piaskowane? Mam takie wstawione w drzwi i z jednej strony czyszczą się super
bo są gładkie, a z drugiej powierzchnia jest "chropowata" i niczym nie mogę
jej wyczyścić.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: szkło piaskowane IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 31.01.03, 10:26
      Ja też mam ten san problem. Wszystko na tym szkle zostaje, najlepiej w ogóle
      sie do tych szyb nie dotykać. Ale przeciż tak się nie da. Na moich zostały
      tłuste plamki i też niczym nie mogę ich zmyć, a próbowałam nawet takim
      preparatem Beckersa do odtłuszczania powierzchni przed malowaniem. I nic. Plamy
      są nadal. Ale to wydaje się niemożliwe aby NICZYM nie można było umyć szyb w
      drzwiach ! Na razie nie mamy dzieci, ale wyobrażam sobie jak te drzwi będą
      wyglądały gdzy dziecko będzie, zapewne niejednokrotnie (jak to u dzieci)
      niezbyt czystymi rączkami, otwierało drzwi popychając je dokładnie na wysokości
      gdzie jest ta felerna szyba.
      Proszę poradźcie co robić.
    • Gość: SANDERS Re: szkło piaskowane IP: *.lot.pl 14.03.03, 08:25
      nie stosowałam ,ale wiem, że firma HG ma w swojej ofercie preparaty do
      czyszczenia piaskowanego szkła. Preparaty do kupienia w castoramie , niestety
      dość drogie.można wejść na ich stronę www.hgpolska.pl (o pielęgnacji szkła
      piaskowanego piszą w dziale porady)
      • Gość: qwer Re: szkło piaskowane IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.03.03, 17:03
        używam ich produktów (HG) w łązience i są rewelacyjne - więc radzę spróbować -a
        co do cen to wbrew pozorom efektywność jest taka, ze wychodzi taniej i łatwiej
        niż cif'ami i innymi popularnymi środkami
        • waclawa1988 Re: szkło piaskowane 11.06.15, 09:05
          polecam zobaczyć film
          www.youtube.com/watch?v=A6oMU4cH_2A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka