Gość: m. IP: *.lodz.mm.pl 20.06.06, 00:53 zostawmy uchylone okna??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.gdynia.mm.pl 20.06.06, 01:06 To ja zaproponuje - sprzedac mieszkanie przed wyjazdem i ulokowac pieniadze w banku. Oczywiscie na konto na haslo, bo przeciez moga nam zwedzic karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogoń Lwów Boże najsłodszy, jak mi Was żal..... IP: *.adsl.alicedsl.de 20.06.06, 02:57 Od niepamiętnych czasów słyszę takie rady, a i tak nigdy nie zainwestowałem w to nawet jednego grosza. Nigdy nie zapinam rowera pod sklepem, nie zamykam samochodu gdy wychodzę na chwilkę, a drzwi mam zwykłe, drewniane z jednym zwykłym zamkiem... i nic mi nikt jeszcze nie ukradł. Na litość boską... LUDZIE!!! ...ufajcie sobie. Dla mnie, jeśli ktoś podejrzewa drugiego o złodziejstwo, to pewnie sam jest złodziejem. A Pan Bóg widzi i.. jak Kuba Bogu, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Rycerz Jak mi Ciebie żal... IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 07:39 Choć z drugiej strony to prawda, że prawdziwe włamania są teraz w SKOK-ach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Boże najsłodszy, jak mi Was żal..... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.06.06, 14:43 Ty to masz dobry humor, żeby tak postępować w kraju, gdzie złodziejstwo to sport narodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Boże najsłodszy, jak mi Was żal..... IP: *.76.classcom.pl 21.06.06, 00:27 glupoty opowiadasz. ale jak ktos pisze rowera zamiast roweru to trudno sie dziwic, ze duzo w glowie to on nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karahnjuka Re: Boże najsłodszy, jak mi Was żal..... IP: *.hysing.is 21.06.06, 08:04 ty pewno mieszkasz w klasztorze.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Groszek zamknięte ale na urlop wywieśmy nagle jakąś Flagę IP: *.nsm.pl 20.06.06, 01:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nie bądź ksenofobem - otwórz drzwi dla obcego. IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 20.06.06, 03:23 Otwierajmy drzwi dla biednych , bezrobotnych i oszukanych przez Solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luni Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: 61.141.154.* 20.06.06, 04:24 Szybko przelecialem ten artykul, bo mialem nadzieje ze naprawde cos tam bedzie... Ja mam troche lepsze sposoby, dzieki ktorym mi domu nie okradaja. No ale uzywam pradu i drutow i kilka pulapek w ktore jak ktos nieproszony wlezie to boli...itd. Prosimy o wiecej fantazji piszac takie artykuly a nie o kopiowanie rad z krajow w ktorych statystycznie zlodzieji jest o wiele mniej niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yo Guy Eee tam pułapki. Ja mam bazukę;) IP: *.chello.pl 20.06.06, 07:09 Podłączam ją pod drzwi i kiedy ktoś niepowołany je otwiera bazuka wypala prosto w jego złodziejski ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz a Re: Eee tam pułapki. Ja mam bazukę;) IP: *.acn.waw.pl 20.06.06, 11:46 o, chyba "Kevin sam w domu" znowu leciał, a ja nie objerzałem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 20.06.06, 10:03 Ja mam troche lepsze sposoby, dzieki ktorym mi domu nie okradaja. No > ale uzywam pradu i drutow i kilka pulapek w ktore jak ktos nieproszony wlezie > to boli...itd. Prosimy o wiecej fantazji piszac takie artykuly a nie o > kopiowanie rad z krajow w ktorych statystycznie zlodzieji jest o wiele mniej > niz u nas. takie sposoby są może legalne na australijskim zadupiu (bo przecież z australijskiego IP piszesz). W Polsce nie można zastawiać pułapek na ludzi.. nawet we własnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1977 Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 20.06.06, 15:00 A wlasnie że nie - możesz złodziejowi siekierą ręcę odrąbać jak Ci do mieszkania wejdzie - vide ostatni przypadek - dziadek zastrzelił gó..arza i uniewinniony równie dobrze możesz krokodyla trzymac w przedpokoju żeby złodziejowi jaja odgryzł zawartość mieszkania nie moze stwarzać zagrożenia dla innych lokatorów - a jesli ktoś wchodzi - to tylko wyłacznie na wlasna odpowiedzialność jakby złodzieja prąd pokopał przy wynoszeniu telewizora to ma Cię oskarżyć ??!?! heheehehheheehe - chłopie - pobudka ! twój dom - twoja wlasność - klamki pod prądem nie mozesz mieć ale dywan w mieszkaniu owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.06.06, 14:47 Takie rzeczy są dozwolone np. w USA. Proszę pamiętać, ze w naszym kraju prawo jest po stronie złodzeja, a nie ofiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.06, 19:15 Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a): > Takie rzeczy są dozwolone np. w USA. Proszę pamiętać, ze w naszym kraju prawo j > est po stronie złodzeja, a nie ofiary! No własnie nie. Nie można stwarzać zagrożenia dla złodzieja nawet w USA. Co więcej, może cię on potem oskarżyć o narażenie zdrowia i życia... Ale to w USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertarian80 Gowno prawda IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.06.06, 00:14 W USA jezeli ktos obcy wejdzie do towjego domu bez pozwolenia, masz prawo go zastrzelic, bez zadnych problemow. Wiem bo tu mieszkam... Ale w USA prawo jest po stronie ofiary, a nie zlodzieja - w Polsce jak zwykle wszystko na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:42 " to właśnie czujni sąsiedzi są jednym z najlepszych zabezpieczeń." No, z tymi czujnymi sąsiadami, to lekka przesada (w moim przypadku). Mieszkam w domku, obok jest blok (32 mieszkania). Sąsiedzi zawsze wiedzą, kiedy jestem, kiedy idę do skleu, wyrzucić śmieci, kto do mnie przychodzi(są czujni). Czasem czuje się skrępowana brakiem prywatności- takie mało ciekawe miejsce. Jednak kiedyś nas nie było, no i złodzieje byli- złomiarze. Żaden sąsiad nic nie widział, jak nas okradano, dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 20.06.06, 16:05 Wszystkie alarmy i zabezpieczenia można wyrzucić na śmietnik,dokładając do tego sąsiadów, w moim podmiejskim osiedlu od dwóch lat grasuje banda młodych,wysportowanych rowerzystów i kradnie w "biały dzień" bezczelnie wchodząc do domów w czasie obecności właścicieli ,wykorzystuje pobyt w ogrodzie lub na tarasie domownika.Akcja odbywa się błyskawicznie ,a ucieczka na rowerach ma przewagę nad pogonią samochodem. Banda ta ma rozpracowaną okolicę i życzliwych informatorów wśród sąsiadów . Łupem padają niewielkie przedmioty jak torebki,saszetki,komórki ,portfele które przeważnie leżą w holu lub kuchni.Najgorsze jest to ,że sposób kradzieży upowszachnił się wokół całego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.dembego6.waw.pl 20.06.06, 07:47 Ten kawałek o systemach alarmowych napisał ignorant techniczny. Takie właśnie cymbalskie teksty wprowadzają ludzi w błąd. Cymbał który to napisał nie wie nawet jak jest wyłączany system alarmowy i proponuje sterowanie systemem za pomocą pilota co jest totalnym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super Zgred Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.crowley.pl 20.06.06, 07:59 Czujny sąsiad - tak bardzo czujny.Mieszkam w bloku w którym tablice rozdzielcze i liczniki energi elektrycznej są na klatce schodowej.Gdy wjeżdżałem do pracy,"czujny sąsiad",podłączał się pod mój licznik,korzystając z mojej energi.Inni czujni sąsiedzi nic o tym "nie wiedzieli i nie widzieli".Ja płaciłem rachunki za siebie i uczynnych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaj Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.06, 07:56 Nie ma nic lepszego,niż ciekawa sąsiadka:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 25.06.06, 21:06 Zdecydowanie jest lepsza ładna sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 20.06.06, 08:07 Gość portalu: m. napisał(a): > zostawmy uchylone okna??? Właśnie, a balkony? Zwłaszcza te na parterach i ostatnich piętrach? _ Kluczowa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:00 Szyba, to żadne zabezpieczenie, chyba że antywłamaniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markotna Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.aster.pl 20.06.06, 10:20 Za uchylone okna nie dostanie się odszkodowania z towarzystwa ubezpieczeniowego, nawet jeśli złodzieje wejdą drzwiami. Artykuł sponsorowany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.06.06, 11:05 Najlepiej wymontować drzwi balkonowe z futryny. Wtedy w ogóle nie przyjdzie do głowy złodziejowi, że nikogo nie ma... :) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi 20.06.06, 13:57 Pójdźmy dalej i zamurujmy otwory: dzwi i okna na wakacje:) Na poważnie 1 uwaga odnośnie alarmów: nie montować ich! Tylko irytują sąsiadów i gdy taki baran wyje ja się modlę by bydlaka okradli albo zastanawiam się nad wyjściem z ceglą na ulicę. Tak czy inaczej z radością pozwolę by go okradli i nic nie zauważę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macek Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: 212.160.172.* 20.06.06, 08:12 a ja zostawiam elektronicznego gwałciciela. gdy do mieszkania wejdzie złodziej zajmie sie nim elektroniczny gwałciciel. polecam te metode Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Najlepszy sposób! 20.06.06, 09:22 Najlepiej wynająć sapera i zaminować całe mieszkanie. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Najlepszy sposób! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:02 frant3 napisał: > Najlepiej wynająć sapera i zaminować całe mieszkanie. > Snajpera:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec gdzie obietnice PiS??? IP: *.crowley.pl 20.06.06, 11:48 pół roku temu okradziono doszczętnie mieszkanie znajomych własnie z Gerdą i innymi bajerami. Rzecz w czym innym; prawo nadal chroni bandziorów. Ograbiony pojdzie siedziec jesli zastawi pulapkę na złodzieja albo bedzie się bronił. Przed wyborami mieli gęby pełne obietnic o ochronie zycia i zdrowia obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.chello.pl 20.06.06, 11:58 U mnie w bloku jest portiernia.Siedzą tam na zmianę dwie emerytki i bezrobotny.Miesięcznie kosztuje to każdego lokatora 20 zł.Od pięciu lat żadnego włamania.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.mia.bellsouth.net 21.06.06, 06:38 bezrobotny, jak pracuje - TO NIE JEST BEZROBOTNY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.chello.pl 22.06.06, 23:43 Są takie miejsca na tym świecie, że pracując można być bezrobotnym.Ale trzeba mieszkać w takich miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Śmietana Bes sęsó! IP: *.akk.net.pl 20.06.06, 15:21 Po co złodźej mjał by śe włamać do mjeszkańa z takim zamkiem jak te na dole skoro f takim mjeszkańu ńe ma nic cennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włamywacz.... Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.06.06, 16:01 bardzo dziękuję za podanie informacji jak zrobic włamsko typowy poradnik dla złodzieji.Gratuluje pomysłu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.sympatico.ca 20.06.06, 18:27 oczywiscie okna powinny byc otwarte zwlaszcza jak mieszkamy na 10 pietrze,zeby zlodziej mogl szybko przez nie wyskoczyc, a nawet powinnismy mu w tym pomoc - wypychajac go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Nie daj się złodziejowi, zabezpiecz drzwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 23:30 Załóż sobie najgłośniejszy alarm i wyjedź na Bermudy - sąsiedzi bedą szczęśliwi kiedy się włączy, szczególnie kiedy się włączy przypadkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Najlepszy sposob to emigracja z tego zlodziejskieg 21.06.06, 07:15 o kraju ktory mieni sie krajem katolickim. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Najlepszy sposob to emigracja z tego zlodziej 25.06.06, 21:08 Pamietajcie w oknach zawsze klamki z kluczykami................ Odpowiedz Link Zgłoś