Dodaj do ulubionych

jak ukryć paskudną rurę?? help!!

29.06.06, 11:41
wlasnie remontuje pierwsze mieszkanko:) no i pozostal 1 problem-cienka rura z
c.o. biegnaca przy scianie w przedpokoju, od sufitu do podlogi. jak ja ukryc?
znalazlam tylko takie drewniane "krokwie" w castoramie i obi, ale srednio to
wyglada. kiedys slyszalam, ze podobno sa jakies obudowy z bambusa? gdzie
mozna to kupic i jaki efekt? bede wdzieczna za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:30
      Obudowa gips-karton i wygląda jak ściana
      Pnącze ze sztucznych kwiatów
      • luska76 Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! 29.06.06, 19:23
        wlasnie nei ma takiej mozliosci:( rura biegnie w przedpokoju, rownolegle do
        drzwi lazienki (nie bede juz narzekac i pisac, jaka jest niesamowicie prosta:/ )
        • Gość: -yna Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:30

Znajomi obudowali taką właśnie płytą kart-gipsową,zamontowali halogenki a na
          ścianie zrobili galerię obrazków.
          Miłe to dla oka...
    • Gość: hydraulik Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! IP: *.chello.pl 29.06.06, 23:25
      Witam,
      A może taniej będzie zaprosić hydraulika niech ja wkuje w ścianę.
      Robocizna z materiałem nie powinna przekraczać 500 zł.
      Pozdrawiam
      www.hydrailik.net.pl
      • luska76 Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! 05.07.06, 10:28
        niestety-nie ma mozliwosci obudowania tego plyta-jest to rura bezposrednio przy
        drzwiach, glupio by to wygladalo,przedpokoj jest mikroskopijny. niestety nie
        mozna tez przerobic jej tak,zeby byla w scianie-probowano ja przezucic do
        lazienki przez sciane, by byla pod plyta, ale wystawal 15 cm kikut od sasiada:/
        jestem w koncowej fazie remontu i moge jedynie to jakos zamaskowac. kiedys
        czytalam artykul w muratorze wlasnie o kryciu rur w bambus-niestety nie umiem
        go znalezc:(
        • Gość: cb Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:14
          a ja kije bambusowe widziałam chyba w kwiaciarniach... jeśli chodzi o suchy
          bambus, luzem.
    • findme1 Re: jak ukryć paskudną rurę?? help!! 15.07.06, 22:46
      mialem podobny problem. proponuje plyta gipsowo kartonowa i jezeli jest to rura
      grzejaca proponuje w plycie wyciac otwory na kratki (duzy wybor kratek
      aluminiowych) by cieplo moglo swobodnie ogrzewac pomieszczenie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka