Dodaj do ulubionych

Junkersik z butli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:25
Dzien dobry. Może ktos z państwa wie ile w butli do kuchni gazowej jest litrów gazu? Zastanawiam sie nad zamontowaniem w chatce na działce junkersa zasilanego z butli. ale nie wiem czy to sie bedzie opłacało i czy jest to możliwe. Wiem ze junkers spala 2,7l\h gazu a butla ma 27dm3 gazu. Jak to przeliczyć na ile wystarczy, Ale najważniejsze czy to bezpieczne????
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kid Re: Junkersik z butli IP: *.131.rev.vline.pl 06.07.06, 22:18
      Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.Jeśli butla ma 27 dm3 to jest 27l a więc
      powinno wystarczyć na 10 godz.Jest to możliwe ale czy opłacalne,bo jeśli ma to
      służyć do ogrzewania to lepszy byłby wkład kominkowy na drewno.I taniej i
      załadunek co 12 godz.
    • Gość: działkowic Re: Junkersik z butli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:20
      OK dzieki. Kominek to troszke wydatek potem podpalać i czekac aż sie woda zagrzeje. A takie zmywanie po grilowaniu na działce i czasmai sie umyć się to powinno na sezon letni wyystarczyć. A junkers mam stary ale jary tylko musze butle kupić i wsio.
      Pozdrawiam
      • Gość: cromwell Re: Junkersik z butli IP: *.57.jawnet.pl 07.07.06, 17:36
        i dysze wymienic

pzdr.
      • Gość: hydraulik Re: Junkersik z butli IP: *.chello.pl 07.07.06, 18:06
        Wymienić dysze, zmienić ustawienia, ... i wtedy wsio :)
        Pozdrawiam
        www.hydraulik.net.pl
    • cola33 Re: Junkersik z butli 09.07.06, 09:06
      Witam. Oczywiście że można, pod warunkiem zmiany dysz (z dostaniem ich nie ma
      problemu). A gazu wystarczy na pewno na cały sezon letni. Przerobiłem takich
      piecyków około 45 sztuk, sprawdzają się należycie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka