Gość: aga IP: *.medicomp.com.pl 14.03.03, 11:01 Prosze napiszcie jakie farby sa najlepsze do pomalowania mieszkania - jaka firma jest dobra. Lakier do podłogi? - jaki jest najlepszy. pozdrawiam i dziekuje, aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann10 Re: Wybor farby - prosze o pomoc IP: *.akk.net.pl 14.03.03, 12:28 CZEŚĆ! PODAJĘ CI STRONY Z KTÓRYCH MOŻESZ SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ O FARBACH. MOŻE TO CI POMOŻE:) www.adam-jjk.com.pl/polifarb1.htm www.polifarb-debica.pl/wiedziec.html POZDRAWIAM AŚKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Wybor farby - prosze o pomoc IP: *.chello.pl 14.03.03, 13:00 Aktualnie jestem w trakcie remontu. Zrobilam juz wc i lazienke. Uzywam farb Duluxa, roznych i wodnych i rozpuszczalnikowych, z tym, ze ja wole wodne bo latwo jest czyscic narzedzia, a sa tak samo trwale jak rozpuszczalnikowe. Duluxem dobrze sie maluje, najlepiej walkiem, nawet framugi malowalam malym waleczkiem takim z gabki welurowej. Wprawdzie Dulux jest drozszy od innych farb ale moim zdanie ma tyle zalet, ze chyba warto zaplacic te pare zlotych wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wybor farby - prosze o pomoc IP: *.krrit.gov.pl 14.03.03, 12:56 Ściany malowałam farbą dulux (taką gotową z pudełka). Jest fajna bo nie kapie i w tej chwili kazde zabrudzenie zamalowuję pozostałą farbą i nie widać róznicy. Jeśli chcesz by ściany miały ciekawą fakturę polecam serie farb, które mozna nabyć w np. castoramie (są tam tez przykłady ścian wymalowanych tą farbą) nie pamietam ich nazwy, ani producenta - miały coś w nazwie z przesłością (czas miniony?). I były wystawione w okolicy tapet.... Te farby wymagają jednak zachodu - bo trzeba połozyc podkład, potem warstwe farby i ją wygładzić, ale fajnie wygląda.... Polecam lakier do parkietu fimy BONATECH. Polecił mi go mój parkieciarz - nie śmierdzi i jak dotąd świetnie się trzyma i jest wytzymały na ścieranie... To wszytsko mam już dwa lata i jestem bardzo zadowolona (ale tez nie mam porównania z innymi produktami...) powodzenia w malowaniu ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midarek Re: Wybor farby - prosze o pomoc IP: *.army.mil.pl 14.03.03, 13:06 farby "dekoral" nie za bardzo zdały u ns egzamin- przy dorobieniu farby okazalo sie, ze jest troche inny odcien, zuzywlo jej sie znacznie wiecej niz obiecywal pan ze sklepu (stad koniecznosc dokupienia), nie kryje jednolicie tak, jakbysmy tego chcieli. Natomiast "Levi" czy tez "Levis", które pokryły na zielono sufit podwieszany, mogę polecić z czystym sumieniem- jedno malowanie, bez poprawek, bez narzekan. Pamietj, ze niektore farby (Dulux, Beckers, Levi i inne) kladziez tylko na gladz szpachlowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś