Dodaj do ulubionych

jaką farba malowac? kto wie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 17:37
Czeka mnie malowanie mieszkania – przyznam się ze nie jest to moje ulubione
zajecie i chciałbym jak mieć to jak najszybciej za soba . Słyszałem ze są
farby , którymi maluje się tylko raz . Czy macie jakies doświadczenia z taką
farbą a jeśli tak to którą wybrać?

Obserwuj wątek
    • mona80 Re: jaką farba malowac? kto wie 08.04.03, 02:34
      Z farbą jednokrotnego malowania nie, ale oferuje je sprawdzona firma Dulux.
      Pomalowałam całe mieszkanie i jest extra. Tylko dobra rada - kupuj półmat, bo
      połusku nie widać, a ściany można myć!!!
      • Gość: jmk Re: jaką farba malowac? kto wie IP: 212.160.234.* 08.04.03, 14:17
        Jak masz równo pobialkowane to pokryjesz za jednym przejsciem- więc warto
        przygotować dobrze pod kolor a biała farba jest tańsza.
        Pozdrawiam.
    • jaki71 Re: jaką farba malowac? kto wie 08.04.03, 15:04
      Gość portalu: grt napisał(a):

> Czeka mnie malowanie mieszkania – przyznam się ze nie jest to moje ulubio
      > ne
      > zajecie i chciałbym jak mieć to jak najszybciej za soba . Słyszałem ze są
      > farby , którymi maluje się tylko raz . Czy macie jakies doświadczenia z taką
      > farbą a jeśli tak to którą wybrać?
      >
      Jesli nie ty osobiscie bedziesz malowal to nie czytaj dalej, a jesli sam to
      moje wrazenia:
      Salon - sciany Dulux Once polmat; sufit Ciszynka biala
      Kuchnia - sciany Dulux Kuchnia i Lazienka; sufit Dekoral Kuchnia i Lazienka
      Lazienka - sufit Dekoral Kuchnia i Lazienka
      Przedpoluj - sciany Farba mieszana z komputera na bazie Bekers'a sufit -
      Cieszynka biala
      Sypialnie - sciany recznie mieszana Cieszynka czy Jedynka z tanimi pigmentami;
      sufit cieszynka biala
      Kolory kladzione na biale sciany (Cieszynka lub Jedynak Zalezy co tansze)
      Teraz wrazenia: Wszystkie kolory niezaleznie od producenta pokryly za pierwszym
      razem ale to chyba nic dziwnego bo na biale sciany. Nie probowalem klasc Duluxa
      Once na gole tynki (gladzie gipsowe). W sklepie widzialem jak gosc klad zolty
      kolor na wczesniejszy seledynowy i krylo, wiec chyba dziala.
      Malowalem w kolejnosci jak opisalem wyzej. I moje zdanie: drugi raz Duluxa nie
      kupie geste to jak snietana, walek ledwo da sie przesunac po scianie czlowiek
      upocony. Nawet jak bym musial 3 razy malowac Cieszynka to i tak szybciej bym
      pomalowal niz Duluxem Once. Dlatego jak masz sam malowac to raczej nie polecam.
      Jak komus placisz to on musi sie meczyc. Choc znajomi spotkali juz malarzy,
      ktorzy biora dodatkowe oplaty za malowaniem Duluxem.
      Wlasciwosci uzytkowe podobne - brudza sie tak samo, zmywac zadnych nie radze.
      Wyjatkiem sa farby Dulux i Dekoral "Kuchnia i Lazienka", ktore sa w 100%
      zmywalne i calkiem przyjemnie sie nimi maluje.
      Jak bys sie zdecydowac mieszac w domu to zawsze mieszaj z zapasem bo jak
      braknie to koloru nie dorobisz, a jak zostanie to bedzie na poprawki i krycie
      malunkow dzieci.
      Jak wiecej pytan to pisz.
      Jaki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka