daffne 25.04.03, 19:54 Powiedzcie mi gdzie sie znajduje hydrostat w pralce ? Czy to jest gdzies przy pompce czy w gornej czesci pralki gdzies??? Bede wdzieczna za odpowiedz :) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fragi Re: Hydrostat ? IP: 195.117.125.* 25.04.03, 22:48 Jest w górnej części pralki, połączony cienkim wężykiem z dolną częścią zbiornika. A po co Ci to wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat ? 25.04.03, 23:40 Prawdopodobnie to mi poszlo w pralce i chialam poprostu wiedziec gdzie to sie znajduje. Przeciez ja baba sama tego nie naprawie :) A moze....hihi Dziekuje bardzo i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Hydrostat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 11:19 A co to takiego zmusiło Cię do takich poszukiwań? Co ją boli? Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 17:24 Boli ja chyba wszystko :) Chodzi o POLAR PDN 885.... I chodzi o to , ze pralka zaczela mi wariowac.. Po przeczyszczeniu wezyka z proszku do prania od hydrostatu myslelismy ze "jedza" zacznie normalnie dzialac.Na programie nr4 napuscila sobie pol bebna wody i ma ochote dalej nabierac ...Nie chce zastopowac pobierania wody.Kiedy ja wylacze, przekrece milimetr dalej- pokretlo od programatora, wlacze- to dalej sobie wode nabiera.I tak do konca cyklu prania.Moze z malym wyjatkiem , ze na wywirowywaniu nie obraca sie beben , pralka tylko wypuszcza wode.Powiedziano mi , ze moze byc to hydrostat ...wiec szukam tej usterki...Moze Ty cos troszke wiesz ? Bede wdzieczna :) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 17:55 daffne napisała: > Boli ja chyba wszystko :) > Chodzi o POLAR PDN 885.... > I chodzi o to , ze pralka zaczela mi wariowac.. > Po przeczyszczeniu wezyka z proszku do prania od hydrostatu myslelismy ze "jedz > a" zacznie normalnie dzialac.Na programie nr4 napuscila sobie pol bebna wody i > ma ochote dalej nabierac ...Nie chce zastopowac pobierania wody.Kiedy ja wylacz > e, przekrece milimetr dalej- pokretlo od programatora, wlacze- to dalej sobie w > ode nabiera.I tak do konca cyklu prania.Moze z malym wyjatkiem , ze na wywirowy > waniu nie obraca sie beben , pralka tylko wypuszcza wode.Powiedziano mi , ze mo > ze byc to hydrostat ...wiec szukam tej usterki...Moze Ty cos troszke wiesz ? Be > de wdzieczna :) > Pozdrowionka:) ---------- Maz wyjal przewod laczacy hydrostat z grubym wezem na dole .Odlaczyl go od dolu i kilkanacie razy dmuchnal w niego .Hydrostat przy dluzszym dmuchaniu dwa razy "pyknal".Pralka ma 3 lata i w sumie pierwszy raz byl ten przewod czyszczony .... czy po przedmuchaniu ow hydrostat mogl sie odwiesic ?....Narazie po przedmuchaniu i poskladaniu wszystkiego do kupy pralka uruchomila sie normalnie...tylko ciekawe jak bedzie dalej... :) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 18:48 No tak.Wyprac wyprala , wode nabrala tak jak powinna , beben pracowal , nawet wywirowala "wariatka" jedna :)) Zapomniala tylko dla odmiany wode podgrzac :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 21:22 A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 21:43 Gość portalu: jmk napisał(a): > A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała > dalej??? ---------- Wlasnie o to chodzi , ze nie brala , woda ucieka przez waz odplywu... Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 21:46 daffne napisała: > Gość portalu: jmk napisał(a): > > > A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała > > dalej??? > ---------- > Wlasnie o to chodzi ,jak ja wylaczalam nie brala juz wody. Po wylaczeniu zasilania woda uciekala przez waz odplywowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 22:00 Czy był dziurawy? CZy był zbyt mały poziom zasyfonowania- jesli tak to szukaj odpowiedzi w instrukcji użytkownika- winien być pomiędzy 85-100cm nad poziomem posadzki. 99,999% polaków jest tak madrych że leją na wszelkie instrukcje- a potem popelina i zwalanie na sprzęty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 28.04.03, 16:18 Gość portalu: jmk napisał(a): > Czy był dziurawy? > CZy był zbyt mały poziom zasyfonowania- jesli tak to szukaj odpowiedzi w > instrukcji użytkownika- winien być pomiędzy 85-100cm nad poziomem posadzki. > 99,999% polaków jest tak madrych że leją na wszelkie instrukcje- a potem > popelina i zwalanie na sprzęty!!!! ------------- Ja nie leje na instrukcje i waz odpywowy dobrze jest umiejscowiony.Chodzilo tylko o hydrostat.Udalo mi sie samej naprawic.WSzystko juz dziala bardzo dobrze :) Jednak co baba to baba :) Dziekuje bardzo za pomoc :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 18:51 No to wszystkiego najlepszego z okazji nadciągajacych Świąt-noooo długiego weekendu. Poadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Hydrostat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 18:56 A swoja droga to go trzeba było przepłukać-ten wężyk do niego bo on sam to był chyba sprawny. Jak to zrobic- dużo wody do buzi po rozłączeniu go od hydrostatu i wpompować wodę z buzi tym weżykiem do pralki- tak kilkakrotnie a jeszcze lepiej to porządnie go przepłukać. Alem najpierw Kabel zasilajacy wsadzić do kieszeni -Achtung Hohspanung!!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Hydrostat ? 28.04.03, 19:56 Gość portalu: jmk napisał(a): > A swoja droga to go trzeba było przepłukać-ten wężyk do niego bo on sam to był > chyba sprawny. > Jak to zrobic- dużo wody do buzi po rozłączeniu go od hydrostatu i wpompować > wodę z buzi tym weżykiem do pralki- tak kilkakrotnie a jeszcze lepiej to > porządnie go przepłukać. > Alem najpierw Kabel zasilajacy wsadzić do kieszeni -Achtung Hohspanung!!!! > Pozdrawiam!!! ------------ Dziekuje za rade hihi , tak wlasnie zostalo zrobione :))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś