Dodaj do ulubionych

Hydrostat ?

25.04.03, 19:54
Powiedzcie mi gdzie sie znajduje hydrostat w pralce ?
Czy to jest gdzies przy pompce czy w gornej czesci pralki gdzies???
Bede wdzieczna za odpowiedz :)
Pozdrowionka:)
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: Hydrostat ? IP: 195.117.125.* 25.04.03, 22:48
      Jest w górnej części pralki, połączony cienkim wężykiem z dolną częścią
      zbiornika. A po co Ci to wiedzieć ?
      • daffne Re: Hydrostat ? 25.04.03, 23:40
        Prawdopodobnie to mi poszlo w pralce i chialam poprostu wiedziec gdzie to sie znajduje.
        Przeciez ja baba sama tego nie naprawie :)
        A moze....hihi
        Dziekuje bardzo i pozdrawiam:)
        • Gość: jmk Re: Hydrostat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 11:19
          A co to takiego zmusiło Cię do takich poszukiwań?
          Co ją boli?
          • daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 17:24
            Boli ja chyba wszystko :)
            Chodzi o POLAR PDN 885....
            I chodzi o to , ze pralka zaczela mi wariowac..
            Po przeczyszczeniu wezyka z proszku do prania od hydrostatu myslelismy ze "jedza" zacznie normalnie dzialac.Na programie nr4 napuscila sobie pol bebna wody i ma ochote dalej nabierac ...Nie chce zastopowac pobierania wody.Kiedy ja wylacze, przekrece milimetr dalej- pokretlo od programatora, wlacze- to dalej sobie wode nabiera.I tak do konca cyklu prania.Moze z malym wyjatkiem , ze na wywirowywaniu nie obraca sie beben , pralka tylko wypuszcza wode.Powiedziano mi , ze moze byc to hydrostat ...wiec szukam tej usterki...Moze Ty cos troszke wiesz ? Bede wdzieczna :)
            • daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 17:55
              daffne napisała:

> Boli ja chyba wszystko :)
              > Chodzi o POLAR PDN 885....
              > I chodzi o to , ze pralka zaczela mi wariowac..
              > Po przeczyszczeniu wezyka z proszku do prania od hydrostatu myslelismy ze "jedz
              > a" zacznie normalnie dzialac.Na programie nr4 napuscila sobie pol bebna wody i
              > ma ochote dalej nabierac ...Nie chce zastopowac pobierania wody.Kiedy ja wylacz
              > e, przekrece milimetr dalej- pokretlo od programatora, wlacze- to dalej sobie w
              > ode nabiera.I tak do konca cyklu prania.Moze z malym wyjatkiem , ze na wywirowy
              > waniu nie obraca sie beben , pralka tylko wypuszcza wode.Powiedziano mi , ze mo
              > ze byc to hydrostat ...wiec szukam tej usterki...Moze Ty cos troszke wiesz ? Be
              > de wdzieczna :)
              > Pozdrowionka:)
              ----------
              Maz wyjal przewod laczacy hydrostat z grubym wezem na dole .Odlaczyl go od dolu i kilkanacie razy dmuchnal w niego .Hydrostat przy dluzszym dmuchaniu dwa razy "pyknal".Pralka ma 3 lata i w sumie pierwszy raz byl ten przewod czyszczony .... czy po przedmuchaniu ow hydrostat mogl sie odwiesic ?....Narazie po przedmuchaniu i poskladaniu wszystkiego do kupy pralka uruchomila sie normalnie...tylko ciekawe jak bedzie dalej... :)

• daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 18:48
                No tak.Wyprac wyprala , wode nabrala tak jak powinna , beben pracowal , nawet wywirowala "wariatka" jedna :))
                Zapomniala tylko dla odmiany wode podgrzac :((((((((((
                • Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 21:22
                  A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała
                  dalej???
                  • daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 21:43
                    Gość portalu: jmk napisał(a):

> A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała
                    > dalej???
                    ----------
                    Wlasnie o to chodzi , ze nie brala , woda ucieka przez waz odplywu...
                    • daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 27.04.03, 21:46
                      daffne napisała:

> Gość portalu: jmk napisał(a):
                      >
                      > > A co się działo jak w trakcie pobierania wody wyłączyłaś zasilanie-brała
                      > > dalej???
                      > ----------
                      > Wlasnie o to chodzi ,jak ja wylaczalam nie brala juz wody. Po wylaczeniu zasilania woda uciekala przez waz odplywowy...
                      • Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 22:00
                        Czy był dziurawy?
                        CZy był zbyt mały poziom zasyfonowania- jesli tak to szukaj odpowiedzi w
                        instrukcji użytkownika- winien być pomiędzy 85-100cm nad poziomem posadzki.
                        99,999% polaków jest tak madrych że leją na wszelkie instrukcje- a potem
                        popelina i zwalanie na sprzęty!!!!
                        • daffne Re: Hydrostat - do JMK :)) 28.04.03, 16:18

> Czy był dziurawy?
                          > CZy był zbyt mały poziom zasyfonowania- jesli tak to szukaj odpowiedzi w
                          > instrukcji użytkownika- winien być pomiędzy 85-100cm nad poziomem posadzki.
                          > 99,999% polaków jest tak madrych że leją na wszelkie instrukcje- a potem
                          > popelina i zwalanie na sprzęty!!!!
                          -------------
                          Ja nie leje na instrukcje i waz odpywowy dobrze jest umiejscowiony.Chodzilo tylko o hydrostat.Udalo mi sie samej naprawic.WSzystko juz dziala bardzo dobrze :)
                          Jednak co baba to baba :)
                          Dziekuje bardzo za pomoc :)
                          Pozdrawiam:)
                          • Gość: jmk Re: Hydrostat - do JMK :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 18:51
                            No to wszystkiego najlepszego z okazji nadciągajacych Świąt-noooo długiego
                            weekendu.
                            Poadrawiam
    • Gość: jmk Re: Hydrostat ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 18:56
      A swoja droga to go trzeba było przepłukać-ten wężyk do niego bo on sam to był
      chyba sprawny.
      Jak to zrobic- dużo wody do buzi po rozłączeniu go od hydrostatu i wpompować
      wodę z buzi tym weżykiem do pralki- tak kilkakrotnie a jeszcze lepiej to
      porządnie go przepłukać.
      Alem najpierw Kabel zasilajacy wsadzić do kieszeni -Achtung Hohspanung!!!!
      Pozdrawiam!!!
      • daffne Re: Hydrostat ? 28.04.03, 19:56

> A swoja droga to go trzeba było przepłukać-ten wężyk do niego bo on sam to był
        > chyba sprawny.
        > Jak to zrobic- dużo wody do buzi po rozłączeniu go od hydrostatu i wpompować
        > wodę z buzi tym weżykiem do pralki- tak kilkakrotnie a jeszcze lepiej to
        > porządnie go przepłukać.
        > Alem najpierw Kabel zasilajacy wsadzić do kieszeni -Achtung Hohspanung!!!!
        > Pozdrawiam!!!
        ------------
        Dziekuje za rade hihi , tak wlasnie zostalo zrobione :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka