Dodaj do ulubionych

Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH

IP: *.mcnet.pl / 10.10.54.* 28.04.03, 14:24
Jak w temacie.
Jesli macie jakies doswiadczenia zle lub dobre z tym producentem, jesli znacie jakis lepszy, sprawdzony wybor,
bardzo prosze o rade.

Poszukuje tez parkieciarza prawdziwego fachowca ktory zna tajniki drewna itp do ulozenia egzotyka w nowym
mieszkaniu. Wa-wa.

pozdrawiam
ddz
Obserwuj wątek
    • Gość: u Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: 193.178.143.* 28.04.03, 15:34
      Kupowalam dahome w Studiu MW (cala chemie tez). Ukladal
      ich parkieciarz. Podloge mam od grudnia (wiec jeszcze
      przed nia zmiana sezonu grzewczego), ale na razie jestem
      bardzo zadowolona. Adresy Studia MW - na ich stronie w
      internecie.
    • Gość: mt Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: 195.116.5.* 28.04.03, 17:17
      Ja mam parkiet kupiony w DLH. Jestem zadowolony. Układany był przez parkieciarza nie związanego z DLH. Gorąco go polecam, bo na pewne rzeczy otworzył mi oczy. Z tego co wiem, ten Pan robi także szkolenia dla innch parkieciarzy w Polsce z ramienia szwedzkeij firmy Uzin (chemia do parkietów).
      tel. 0604420330
      • kamea7 Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 28.04.03, 22:09
        na co otworzyl oczy??? Podziel sie z nami tymi wiadomosciami, pleaseeee:-)))
    • doodo Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 29.04.03, 11:49
      To może ja się podzielę.
      Układałam podłogę egzostyczną z MW przez ich parkieciarza , bo inaczej nie
      daliby mi gwarancji.
      Parkieciarz okazał sie fatalny , ale ponieważ mieliśmy inne kłopoty na głowie
      zależało nam na szybkim wprowadzeniu sie do mieszkania z malutkim dzieckiem
      wiec nie było nam w głowie egzekwowanie poprawek.
      Po ponad roku stwierdzam, że dałam sie nabrać: po gwarancji ani śladu, parkiet
      kiepsko położony, a drweno przebarwiło się i mogę się założyć , że są w moim
      parkiecie różne gatunki egzotyki. Gdyby parkiet układał ktoś nie związany z
      firmą MW pewnie sprawa jakości dostarczonego przez nich towaru wyszła by
      wcześniej a tak jak to mówią po ptakach.
      I co wy na to dałam się nabić w butelkę?
      Pozdrawiam
      • Gość: Kosmosik Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: *.acn.waw.pl 05.05.03, 00:53
        Przerażające w mordę!
        • Gość: KK Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: 62.148.94.* 08.05.03, 17:12
          A są jakieś pozytywne opinie??? Czy ktoś zna kogoś godnego polecenia?
          Słyszałem, ze gdzieś w Poznaniu jest jakaś hurtownia gzie można egzotyki
          trochę taniej dostać. Ktokolwiek wie, ktokolwiek słyszał???
          • Gość: ewa tylko nie Konsbud IP: 212.87.3.* 09.05.03, 09:28
            Napewno nie polecam firmy Konsbud (Bielko Biala ale maja
            filie w roznych miastach). Pol pokoju ulozyli mi z klepki
            42 cm a drugie z 30cm i uwazaja ze wszystko jest OK Po
            awanturze zapropnowali mi 300 zl upustu za
            'niezadowolenie estetyczne' przy cenie uslugi 12tys.

ewa
          • kapeco Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 09.05.03, 13:02
            Znam taką firmę w Krakowie, gdzie trafiłem z Lublina poszukując dobrego
            drewna na podłogę i dobrych wykonawców. Choć daleko- warto było.
            Sprowadzili mi deski parkietowe z indonezyjskiego drewna kapur. Bardzo
            ładnego ,w odcieniu różu i ciepłego brązu. Bardzo oryginalne. Wymiary 90 x 1200.
            Są 900, 750 i 600. Cena brutto 89 PLN za 1 m2. W porównamiu z banalnym drewnew
            kempas ,czy marbou- jest dużo ładniejsze i tańsze.
            W firmie jest ekspozycja, doradzą, można zamówić ułożenie.
            Na życzenie podam dokładne namiary.

• Gość: bankroot Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: 193.111.166.* 09.05.03, 13:49
              czy mógłbyś powiedzieć, czy a jeśli tak to skąd wziąłeś informacje na temat
              tego drewna (właściwości) ?
              szukałem tych informacji w Internecie i dalibóg nic ...
              czy nie obawiasz się, że to piękne i tanie drewno może się okazać bublem taj
              jak np. słynne daru-daru, które rozsychało się i pęczniało w oczach ?
              Akurat drewno, które podajesz jako kontrprzykład (mówię o merbau), może jest
              banalne (kwestia gustu, ale stabilności mu nie można odmówić (kempasowi owszem).
              Wolałbym banalny merbau na lata niż niebanalny kapur na jeden sezon.
              mam nadzieję, że się mylę

pozdrawiam

bankroot
              • kapeco Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 12.05.03, 08:35
                Parametry tego gatunku znalazłem w Internecie. Wszystkie( trzy rodzaje
                parametru skurczu i inne )są dobre. Drewno to znalazłem w trzech składach na
                terenie kraju: Warszawie, Krakowie i pod Łodzią. Dotarłem też
                do klienta jednej z tych firm w Zakopanem, kóry ma w domu podłogę z tego drewna
                od trzech lat. Podłoga spisuje się bez zarzutu. To wszystko przekonało mnie
                do wyboru i w konsekwencji zdecydowałem się na zakup. Mam też meble kuchenne
                z tego drewna, ale te są klejone z trzech warstw i myśle ,że nic ich nie ruszy.
                Obiecuję, że jesli sie zawiodę na kapurze, to opiszę to w necie.
                Pozdrawiam.

• jacek_rr Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 12.05.03, 15:37
                  a jakie koszty dodatkowe wynikają z założenia parkietu i ile wynoszą , tak
                  orientacyjne dla Waszych powierzchni ???
                  Czy gdybyście mieli 2 raz założyć parkiet, to czy byście się też na to
                  zdecydowali, czy nie ?
                  Jeżeli nie to na co innego?
            • marek12071md Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH 05.01.15, 22:09
              Witam,
              Pragnę zapytać jak do obecnej chwili sprawuje sie podłoga? i jednocześnie proszę o namiary na tę firmę w Krakowie.
              Z góry dziękuję za odpowiedź
              Pozdrawiam
      • Gość: DiDi Re: Opinie o parkietach egzotycznych firmy DLH IP: 217.8.186.* 22.05.03, 15:54
        No to mnie przeraziłaś. Byłam już na 100% nastawiona na zakup tam drewna,
        chemii i usługi.
        Czy ktoś ma jakąś inną kompleksową firmę na której się nie zawiódł?

DiDi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka