Gość: kinia Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:40 kup w sklepie z materiałami plastycznymi klej taki do decoupage"u wszystko pięknie przykleisz i nic za chorobę sie nie rozlezie ani nie odpadnie, na to wszystko, jak wyschnie, polecam lakier bezbarwny do drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.cust.tele2.be 12.05.07, 21:38 Sa firmy produkujace tapety ktorym jak dostarczysz zdjecie o odpowiedniej rozdzielczosci, to oni ci z tego zdjecia zrobia tapete - wiec rowniez tapete ze wzorem gazet. Ta firma w holandii www.eijffinger.com/index.jsp moze to dla ciebie zrobic. Wystarczy ze wyslesz zdjecie mailem, no i kase przelejesz oczywiscie i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
wampirius Re: Użycie gazet jako tapet 12.05.07, 22:02 nie tapetuj bezpośrednio gazetą, tylko z jakimś podkładem, poza tym nie lepiej wygląda farba albo kafelki? Odpowiedz Link Zgłoś
bertfox Re: Użycie gazet jako tapet 12.05.07, 22:11 Kiedyś w łazience jedną ścianę miałem wytapetowaną wycinkami gazet... wątek jest dość obszerny i nie wiem czy się nie powtarzam, ale ja do przyklejenia gazet użyłem rozcieńczonego POLIMEROWEGO KLEJU UNIWERSALNEGO, to taka przezroczysta substancja, w oryginale bradzo gęsta (jak miód), do rozcieńczania używałem przezroczystego DENATURATU - choć fioletowy też nie jest zły, właściwie nie widać różnicy. Sprawa była dość prosta: 1. smarujemy ścianę 2. nalepiamy gazetę 3. po wyschnięciu (żeby gazety sie nie marszczyły) impregnujemy rozcieńczonym POLIMEROWYM KLEJEM UNIWERSALNYM, jednak nie tak "wodnistym" jak w pkt.1 "wygazetowałem" tak ścianę przy prysznicu... fajna sprawa - jak na pamięć znałem już każdą szpaltę naklejałem nowsze gazety UWAGA!! używając tej techniki odradzam kolorowe periodyki - niektóre wydruki mogą się rozmazywać!! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobromir impregnowanie gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:07 Zrób to olejem z puszki szprotek. Będzie miało klimat i pasowało w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Do Dobromir IP: *.autocom.pl 13.05.07, 11:44 > Zrób to olejem z puszki szprotek. Będzie miało klimat i pasowało w kuchni Piszesz co wiesz czy wiesz co piszesz? Wydaje Ci się śmieszne co piszesz? Po co zabierasz głos jak masz tak niewiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kukurukuku a ja 13.05.07, 12:52 zajęłam się kiedyśtym na mniejszym formacie, 'obłożyłam' parapet, kleiłam zwykłym klejem, a na wierzch przykleiłam przylepną folię[?], w każdym razie coś takiego. czego jednak, w wypadku ścian, szczególnie w kuchni, nie polecam. a pomysł świetny, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.plock.mm.pl 13.05.07, 14:01 hahahahahahaahihihihihhi Odpowiedz Link Zgłoś
pusta_literatka Re: Użycie gazet jako tapet 13.05.07, 15:09 Sam pomysł jest napradę dobry i oryginalny, ale z czysto technicznych względów, może być sporo problemów. Jeżeli już wytapetujesz gazetami, to przynajmniej dobierz odpowiednie tytuły, żeby goście mieli co czytać ;) graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.versanet.de 13.05.07, 19:04 Wedlug mnie cienki pomysl, gustowo i w skali mody na najnizszuym poziomie, bedzie wygladalo jak u typowej wschodniej rodziny, na jak mniejszej powierzchni nawalic wszystkiego co wyprodukuja chiny jak najwiecej.... Albo eksponujesz sciany albo meble. Jesli sciany to meble maja byc neutralny itd, zreszta i tak tu tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
fathom Re: Użycie gazet jako tapet 14.05.07, 09:01 A skąd Ty wiesz, Tomusiu z zachodnich rubieży (lepsiśmy dzięki temu, co?), co autor wątku chce eksponować? Guścik się w efie wyrobił razem ze zdolnościami do jasnowidzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank [...] 13.05.07, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula781 akryl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:45 ja mam wytapetowane lazienke w ten sposob i po wyschnieciu pomalowalismy ja akrylem i nie chlonie wody, mozna zmyc scierka. co do nierownosci to nam to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
mefika Re: Użycie gazet jako tapet 14.05.07, 07:59 proponuję po położeniu i wyschnięciu tapet pomalować je perłowym werniksem (do kupienia w markecie budowlanym bardzo dobry foxa) wtedy zabezpieczysz je przed brudem. Poza tym werniks jest zmywalny wiec łatwiej będzie utrzymać czystość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyron Re:idz do konca idei... IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 14.05.07, 10:36 uwazam ze pomysl jest ciekawy .jedna porada polega na tym , aby nie wpasc w monotonie dobrze byloby abys wykleil jedynie jedna sciane na ktorej np nie ma mebli ,i same ich "ukladanie " na scianie wymaga pewnej "konstrukcjii" artystycznej.wazna jest tematyka artykulow czy tez umieszczonych zdjec .powodzenia .architekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Nie poddawaj sie to jest wykonalne IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 14.05.07, 13:37 ja mam słup wyklejony kolazem (gazety, komiksy, tapety i rysunki dziecka). sciana dobrze zagruntowana klej nanoszony na sciane a na to przyklejane gazety, rysunki, tapeta smarowana klejem dodatkowo, potem polakierowna lakierem akrylowym matowym Odpowiedz Link Zgłoś
trzezwa_puenta Re: Użycie gazet jako tapet 14.05.07, 13:07 tapetą może wytapetowałabym WC, może. dla ekstrawagancji. mydlarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikula Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:35 jak juz wykleisz to kup lakier matowy do wewnatrz i polakieruj te gazet - niebeda sie niszczyc i latwo myc (ja polakierowalam u siebi papierowa tapete przy zlewie i nic sie z nia niedzieje). Co do klejenia gazet. Tak naprawde to papier niebedzie sie "marszcyl" jak uzyjesz odpowiedniego kleju - moze to byc klej do gumy (do detek), klej introligatorski, i w sklepie z artykulami dla plastykow tzw. "rubber cement" klej drogi ale dobry. Ze wzgledow finansowych polecilabym ci chyba introligatorski - ale trzeba byloby sprawdzic jak sie klei do sciany. a jak poprzyklejasz gazety to je polakieruj zwyklym lakierem bezbarwnym - tylko wez matowy zeby sciana nieblyszczala jak dzika. decoupagu chyba bym ci niepolecila - bo drogi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Migotka Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.magma-net.pl 15.05.07, 02:16 Dzięki za inspirację:) Już wiem, jak będzie wyglądać kibelek w moim przyszłym domu. wszak to wlaśnie w kibelku tak często brakuje prasy dla zabicia czasu. Po co psuć estetykę pomieszczenia półką na czasopisma... Wyobrażam sobie ścianę wyklejoną czarnobiałą gazetą a dla kontrastu ściana i sufit w jednolitym ciemnym wyrazistym kolorze: głębokie bordo albo turkus... ha!rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Użycie gazet jako tapet 15.05.07, 17:35 pomysl rewelacyjny!!! wykorzystam w nowym domu :))) Dzieki za inspiracje !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haza Re: Użycie gazet jako tapet IP: 80.55.239.* 17.05.07, 12:29 W jednym z lokali widziałam wytapetowane gazetami ściany, trzymało się to bardzo ładnie. Nie mam pojęcia jak to zrobili, ale piszę że to możliwe i trzmya się :) To były takie zwykłe codzienne (ale zagraniczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avea Re: Użycie gazet jako tapet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:40 też widziałam w jednej z knajpek cos takiego. ładnie wyglądało. ale gazety były pod taką jakby cienką folijką, coś jak w skoroszytach. Odpowiedz Link Zgłoś