ap77 04.07.03, 19:23 Jak sie prawidlowo wygladza sie sciany? Generalne chodzi mi o zmywanie scian? Czy w prypadku scian w dosc dobrym stanie to sie jeszcze praktykuje? Kiedy przed malowaniem? Pilnie potrzebuje tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.i.jane Re: Gladz-pytanie? 04.07.03, 22:12 Jeśli pilnie potrzebujesz odpowiedzi to, choć nie jestem fachowcem, może spróbuję. Zacznę od pytania co obecnie masz na ścianach? Farbę klejową (takimi się kiedyś malowało) czy tzw emulsyjną (zmywalną)? Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: Gladz-pytanie? 04.07.03, 22:56 Może już śpisz a ja jutro rano jadę na weekend i nie będę Ci mogła odpowiedzieć, więc odpowiem teraz. Żeby sprawdzić czy to fabra klejowa czy emulsyjna pocierasz ścianę mokrą gąbką (szmatką). Farba klejowa zostaje Ci na gąbce, emulsyjna nie. Farb klejowych nie używa się już pewnie z 10 lat ale w przypadku starych mieszkań to kto wie. Tę niestety trzeba zmyć do żywego przy pomocy szczotki i szarego mydła. Może jest jakiś postęp w narzędziach ale tak czy inaczej robota okropna. Farb emulsyjnych się nie zmywa tylko maluje kolejną warstwę. Uprzednio wypada załatać ewentualne dziury i ubytki w tynku przy pomocy odpowiedniej szpachlówki. Odpowiedz Link Zgłoś