Gość: elam IP: 217.153.13.* 07.07.03, 14:01 Czy ktoś mi może doradzić jaka powinna być wielkość fugi w przypadku instalowania pod kaflami ogrzewania podłogowego, słyszałam, że ok 4 mm. Wydaje mi sie to bardzo dużo. Pozdrawiam Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chelli Re: wielkość fugi IP: *.chello.pl 10.07.03, 15:11 Pierwsze słyszę taki nakaz, a nie po raz pierwszy instaluję matę pod podłogą. Rozmawiałam tak z producentem mat jak i zapraw klejących - nikt nie wspomniał o takim nakazie. Zresztą wydaje się on być bezzasadny - jaki padł argument? może o przewodności cieplnej zaprawy do fug?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elam Re: wielkość fugi IP: 217.153.13.* 11.07.03, 08:25 Argument był taki, że podłoga ponieważ się nagrzewa to fuga pracuje i przy węższej może pękać. Ale może to jakieś nie potwierdzone zabobony. A Ty jakiej wielkości robisz fugi w przypadku ogrzewania podłogowego. Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: wielkość fugi IP: 193.111.166.* 11.07.03, 08:46 wydaje mi się, że ceramika ma b. mały współczynnik rozszerzalności cieplnej (poza tym różnice temperatur nie są przecież oszałamiające). Moim zdaniem bzdura bankroot Odpowiedz Link Zgłoś