Gość: Ena IP: 195.116.105.* 07.07.03, 15:31 Jakiej marki sprzet kupić , oraz na co zwracać uwagę? Nie wiem co jest ważne w wyposażeniu . Może ktoś pomoże. Z góry serdeczne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paulos Re: Płyta + piekarnik do zabudowy IP: *.mos.gov.pl 07.07.03, 16:05 Gość portalu: Ena napisał(a): > Jakiej marki sprzet kupić , oraz na co zwracać uwagę? > Nie wiem co jest ważne w wyposażeniu . Może ktoś pomoże. > Z góry serdeczne dzięki. Ja kupiłem w zeszłym tygodniu, po długich poszukiwaniach, płytę Boscha INOX w oraz piekarnik whirpoola w Media Markt. Za całość dałem 2100 zł. Dodam jeszcze, że piekarnik by z ekspozycji w Media Markt i dostałem 100 złotowy upust. Jakiego to wszystko jest typu to nie pamiętam, ale mogę oczywicie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mami27 Re: Płyta + piekarnik do zabudowy 07.07.03, 22:44 Cześć, O jaką płytę Ci chodzi? (elektryczną, ceramiczną, gazową??), bo piekarnik to na pewno elektryczny. Mamy płytę gazową Amica i piekarnik elektryczny tez tej firmy. Bardzo podoba mi się dostępność serwisu tej firmy. Kiedy mieliśmy problemy z zapalnikiem na początku, zaraz byli na drugi dzień. Przy płycie gazwej nie ma wiele różnic pomiędzy typami, raczej tylko wygląd. Natomiast dużo jest do wyboru przy piekarniku, różne bajery itd. No oczywiście musi być termoobieg, ale to już chyba standart. Mamy też możliwośc obrotowego rożna i wyciągane szczebelki w środku, które można myć. Wiem, że jest jeszcze cos takiego jak sonda, która sprawdza temperaturę pokarmu wewnątrz. Ale czy to jest potrzebne?? Tak właściwie to jeżeli traficie do odpowiedniego sklepu z dobrą obsługą, to już będzie sukces. Powodzenia! mami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Płyta + piekarnik do zabudowy IP: 195.116.105.* 08.07.03, 09:01 chodzi mi o płytę ceramiczną , tylko się trochę boję zarysowań , jak ona będzie reagować na szuranie garnkami i patelniami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Płyta + piekarnik do zabudowy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.07.03, 17:02 Slady na płycie będą, nie ma siły. Wcześniej lub później, ale się pojawią. Co prawda różnorodne środki do czyszczenia i polerowania są rewelacyjne i można te ślady niwelować. Mam płytę boscha i po 9 miesiącach widać na niej ślady używania. Nie rysy - takie jakby wypolerowane miejsce. Co do piekarnika - wszystko zależy od Twoich potrzeb. Czy dużo pieczesz czy nie: dobierach ilość programów, funkcje dodatkowe, teleskopy, wózek. Zwróć tylko uwagę na sposób czyszczenia piekarnika: najskuteczniejsza jest pyroliza. Ewentualnie katalityczna emalia też niezgorsza. Owocnych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś