Dodaj do ulubionych

zlikwidowanie zakol pod sufitem

IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 14:03
W moim mieszkaniu polaczenie sufitu ze scianami mam tak troche na okraglo.
Tylko to jest wylane zelbetonem. Ktos cos takiego usunal lub zrobil cos ze to
tak nie razi?
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 213.77.33.* 08.07.03, 14:29
      Gość portalu: markus napisał(a):

> W moim mieszkaniu polaczenie sufitu ze scianami mam tak troche na okraglo.
      > Tylko to jest wylane zelbetonem. Ktos cos takiego usunal lub zrobil cos ze to
      > tak nie razi?

Masz na tzw. na butelkę. Wystarczy skuć, to tynk. Przynajmniej ja tak miałem.
      Żmudne, ale efekt murowany. :). Pzdr.
      • Gość: markus Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 14:48
        niestety u mnie jest zelbeton :(
        Robotnicy zaczeli kuc ale strasznie im wolno idzie. I nie wiem co robic.
        • aankaa Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 08.07.03, 16:51
          jeżeli mieszkanie bardzo wysokie, może obniżyć sufit ?
          • Gość: markusj Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 17:11
            2,6 m ale tez o tym mysle zeby karton-gips powiesic. Obnizy z 4 cm ale bedzie
            ladnie.
            • aankaa Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 08.07.03, 18:24
              4 cm Cię nie zbawią
              a pracy (+ brudu) ubędzie, może warto pomyśleć ?
            • Gość: mac1 Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 213.77.33.* 09.07.03, 07:26
              Gość portalu: markusj napisał(a):

> 2,6 m ale tez o tym mysle zeby karton-gips powiesic. Obnizy z 4 cm ale bedzie
              > ladnie.

Obniżaj. Ja mam 2,45 i niestety nie mogłem. Pzdr.
        • Gość: Damian Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 217.96.94.* 09.07.03, 08:26
          Z twojej wypowiedzi wynika że po wykuciu tych zakoli widać pręty zbrojenia,
          wydaje mi się że tak nie jest i masz tylko twardą zaprawę tynkarską, a słowo
          zelbeton to skrut od zelazo beton czyli pręty metalowe zalane betonem

inna sprawa że po skuciu ci fachofcy jeszcze sie na pocą żeby w miarę prostą
          linię sufitu uzyskać
    • youlla Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 09.07.03, 09:13
      Znam ludzi, ktorzy specjalnie szukali facowca, ktory by im takie luki wykonal.
      Ja mam takie niewielkie u siebie i podobaja mi sie. Po co kosztowne obnizanie
      sufitu. Ja mam prawie 3 m ale nigdy bym nie obnizala. Zle sie czuje w takiej
      niskiej norce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka