Gość: markus IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 14:03 W moim mieszkaniu polaczenie sufitu ze scianami mam tak troche na okraglo. Tylko to jest wylane zelbetonem. Ktos cos takiego usunal lub zrobil cos ze to tak nie razi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac1 Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 213.77.33.* 08.07.03, 14:29 Gość portalu: markus napisał(a): > W moim mieszkaniu polaczenie sufitu ze scianami mam tak troche na okraglo. > Tylko to jest wylane zelbetonem. Ktos cos takiego usunal lub zrobil cos ze to > tak nie razi? Masz na tzw. na butelkę. Wystarczy skuć, to tynk. Przynajmniej ja tak miałem. Żmudne, ale efekt murowany. :). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 14:48 niestety u mnie jest zelbeton :( Robotnicy zaczeli kuc ale strasznie im wolno idzie. I nie wiem co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 08.07.03, 16:51 jeżeli mieszkanie bardzo wysokie, może obniżyć sufit ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markusj Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: *.k.mcnet.pl 08.07.03, 17:11 2,6 m ale tez o tym mysle zeby karton-gips powiesic. Obnizy z 4 cm ale bedzie ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 08.07.03, 18:24 4 cm Cię nie zbawią a pracy (+ brudu) ubędzie, może warto pomyśleć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 213.77.33.* 09.07.03, 07:26 Gość portalu: markusj napisał(a): > 2,6 m ale tez o tym mysle zeby karton-gips powiesic. Obnizy z 4 cm ale bedzie > ladnie. Obniżaj. Ja mam 2,45 i niestety nie mogłem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem IP: 217.96.94.* 09.07.03, 08:26 Z twojej wypowiedzi wynika że po wykuciu tych zakoli widać pręty zbrojenia, wydaje mi się że tak nie jest i masz tylko twardą zaprawę tynkarską, a słowo zelbeton to skrut od zelazo beton czyli pręty metalowe zalane betonem inna sprawa że po skuciu ci fachofcy jeszcze sie na pocą żeby w miarę prostą linię sufitu uzyskać Odpowiedz Link Zgłoś
youlla Re: zlikwidowanie zakol pod sufitem 09.07.03, 09:13 Znam ludzi, ktorzy specjalnie szukali facowca, ktory by im takie luki wykonal. Ja mam takie niewielkie u siebie i podobaja mi sie. Po co kosztowne obnizanie sufitu. Ja mam prawie 3 m ale nigdy bym nie obnizala. Zle sie czuje w takiej niskiej norce. Odpowiedz Link Zgłoś