bee26 10.07.03, 09:38 Nie mam zielonego pojęcia ile kosztuje "usługa" elektryka. Czy ktoś może mnie chociaż naprowadzić jaka to może być kwota? Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bee26 Re: Elektryk- koszty!!! 10.07.03, 10:51 wihajster napisał: > Od 20,- do 5.000,- baaaaaaardzo zabawne :), wiem może nie byłam zbyt precyzyjna, chodzi mi np o cene 1 punktu i czy w tej cenie z reguły jest wliczone potrzebne kucie ścian. Temat tyczy sie Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nkkn Re: Elektryk- koszty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 11:50 bee26 napisała: > wihajster napisał: > > > Od 20,- do 5.000,- > > baaaaaaardzo zabawne :), wiem może nie byłam zbyt precyzyjna, chodzi mi np o > cene 1 punktu i czy w tej cenie z reguły jest wliczone potrzebne kucie ścian. > Temat tyczy sie Warszawy Ceny za punkt w Warszawie wachają się od 25-do 100 zł. W tym oczywiście jest kucie - jak ktoś powie ze nie i liczy sobie oddzielnie to ....... do widzenia. Pamietaj że włacznik i światło to jeden punkt - co nie dla wszystkich elektryków jest oczywiste. Robiłem terez remont i można po wszystkim - to już końcówka - napisać książkę przygodową. Sam znalezłem elektryka nie z Warszawy ale z Kutna - był właśnie w dolnych granicach (ok-25-30zł), jest warszawski w jakości ale niewarszawski w tempie pracy ( robi to szybko- 20 punktów w jeden dzień) Z tego jeden wniosek - poszukaj kogoś spoza Warszawy. pozdr,nkkn Odpowiedz Link Zgłoś
bee26 Re: Elektryk- koszty!!! 10.07.03, 13:20 > > Pamietaj że włacznik i światło to jeden punkt - co nie dla wszystkich > elektryków jest oczywiste. AAAAAAAAAA to bardzo pożyteczna informacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zencol Re: Elektryk- koszty!!! 10.07.03, 19:49 Kolega ma rację - jeden pkt. to albo gniazdo sieciowe 220[V], albo w przypadku oświetlenia tak jak on mówi. W cenę usługi np. 35,-PLN od pkt. wchodzi również materiał. Ceny gniazd siłowych liczone są inaczej, tablica bezpiecznikowa również. Te informacje mam od zaprzyjaźnionego elektryka spod Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studen Re: Elektryk- koszty!!! IP: 195.205.230.* 10.07.03, 21:26 Ja w warszawie liczylem 25 zł za punkt w czym mialem kilka sztuk kucia w czystym zelbetonie (\, co nie nalezy do najprzyjemniejszych rzeczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Elektryk- koszty!!! IP: *.igik.edu.pl 11.07.03, 14:09 Ostatnio elektryk z W-wy rzucil mi cene 1200,- za 15 punktow. Podziekowalam, znalazlam gosci spoza W-wy, rzucili wlasna robote,przyjechali we 4 z dnia na dzien, zrobili polowe taniej (i tak sporo, ale byla kwestia czasu) , byli zachwyceni i jeszcze wieczorem jak pili za moje zdrowie to dzwonili z podziekowaniami. Pozdrowienia dla warszawskich elektrykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek11 Re: Elektryk- koszty!!! IP: *.tele2.pl 12.07.03, 13:57 Ciesze sie ze udalo sie wam znalezc uczciwych elektryków spoza warszawy.Ale- jedna przestroga:mam w pracy dziesiatki klientow , ktorzy prosza o pomoc,bo wzieli tanszego elektryka spoza warszawy,a cos tam sie zepsulo,i ten elektryk nie chce przyjechac bo daleko,albo tlumaczy przez tel co trzeba zrobic,umawiamy sie,ide do tego klienta a tam wszystkie przewody niebieskie albo czarne,bo elektryk akurat takie mial i bylo taniej.Da sie i z tym wszystko zrobic,ale na klienta ktory wzial takiego elektryka inaczej sie patrzy i inaczej za naprawe sie bierze. pozdrawiam i naprawde ciesze sie ze trafiliscie uczciwych elektrykow spoza warszawy - jasiek11 Odpowiedz Link Zgłoś
nucreo80 Re: Elektryk- koszty!!! 13.05.15, 16:34 jasiek11 99% tematów jest wykonywane jak opisałeś. Klient nie ma pojęcia czy było położone odpowiednie okablowanie ważne że działa :) . ja czasami jak śmigam po domkach 2-3 letnich na awarie to można się za głowę złapać i często poprawki są droższe od instalacji bo w większości mamy już dom wyposażony w płytki , sufity, podłogi które trzeba delikatnie mówiąc rozwalać :) na instalacji elektrycznej się nie oszczędza. Oszczędzić możemy na oknach itp ( które w każdej chwili możemy wymienić :) Odpowiedz Link Zgłoś