Gość: dan IP: 195.205.75.* 21.07.03, 15:17 Proszę jeśli ktoś malował te tapety o uwagi.Interesuje mnie jak one zachowują się po pomalowaniu .Jesteście z nich zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dan Re: Tapety do malowania IP: 195.205.75.* 21.07.03, 15:37 To co ja widziałam to na rolce pisało tapety do malowania {białe lekko chropowate}33 m kosztowały 20 zł.Wydaje mi się że z włokna są inne i droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Tapety do malowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 16:33 To jest raufaza czyli tapeta papierowa z dodatkiem wiórów drzewnych.Mam taką we wszystkich pokojach ze względu na stare tynki których nie chciałam skuwać.Taka tapeta bardzo dobrze maskuje nierówności ze względu na swoją fakturę.Maluje się ją b.szybko i bez większych problemów ale unikałabym farb jednokrotnego malowania znów ze względu na fakturę.Moje są pomalowane Akrylitem W Dekoralu z mieszalnika i b.dobrze wyglądają.Wykończenie jest matowe-podkreślające fakturę.Tapety są na ścianach ok.6 lat i były malowane 2 razy co nie zmieniło ich wyglądu in minus.Tylko pamiętaj że trzeba je kleić na klej specjalny-taki sam jak do ciężkich tapet winylowych.Jest to dobre wyjście dla ścian ze starymi lub nierównymi tynkami kiedy nie chce nam się(lub nie możemy)ich skuwać lub kłaść gładzi. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś