kleopatra192 27.12.07, 14:33 W moim mieszkaniu na ścianach zewnętrznych osiada wilgoć kiedy dni są zimne. PO jakims czasie robia sie szarawe plamy. Co robić. Uwielbiam tapetowe ściany i na tapetach też osiada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: wilgoć na ścianach IP: *.48.jawnet.pl 27.12.07, 17:22 wez sie prawo budowlane i wszelkie przepisy nie zabraniaja tapetowac scian zewnetrznych czytaj uwazniej normalnie powinienem odeslac babeczke do wyszukiwarki na temat grzyba wilgoci i wentylacji znajdzie cale tomy na forum zastanawia mnie stwierdzenie "kiedy dni sa zimne" sciany nie wychladzaja sie z dnia na dzien jezeli ogrzewanie i wentylacja sa w normie musisz docieplic sciany innego wyjscia nie widze pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jandecorator Re: wilgoć na ścianach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 07:58 Ściany zewnętrzne to te, które z jednej strony znajdyją się na dworze, a z drugiej w domu, a wewnetrzne to te które np. oddzielają pokój od pokoju. Należy umieć interpretować teksty nie tylko literackie i mieć wyrozumiałość do kogoś kto nie jest z branży budowlanej. A tak na przyszłość - myślałam że analfabetyzm wtórny to wyimaginowane zjawisko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos_gminu Re: wilgoć na ścianach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:18 achaaaaa...wiec dobrze, wytlumacz tylko z ktorej strony sciany zewnetrznej osiada Ci ta wilgoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: wilgoć na ścianach IP: *.chello.pl 31.12.07, 10:57 Witam! Według mnie sprawa oczywista. 1. Ściany zewnętrzne od wewnątrz. 2. Słabo docieplone ściany zewnętrzne. 3. Słaba lub brak cyrkulacji w mieszkaniu (brak wentylacji, zbyt szczelne okna (np.plastiki)itp) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś