monia2506 14.01.08, 10:10 Kupiłam tapetę fluorescencyjna do pokoju dziecka czy taka tapeta nie zaszkodzi dziecku??Pytam bo nie znam sie na tapetach a fajnie wyglada jak sie zgasi swiatło i swieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: tapetowanie 14.01.08, 10:28 Większość wyrobów dostępnych na rynku ma swój opis i przeciwwskazania a takie pytania zadaje się w sklepie lub gdziekolwiek indziej ale zanim się kupi jakiś produkt, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: tapetowanie IP: *.48.jawnet.pl 14.01.08, 17:21 dokladnie wyrob powinien miec atest literka B w trojkacie a najlepiej jak ma atest pzh uprzedze forumowych przesmiewcow nie wiem czy fluorescencyjne dewocjonalia w postaci aniolkow i innych takie atesty posiadaja pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia_zdrowie Re: tapetowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:28 ja raczej zastanowiłabym się nad tym czy dziecko nie będzie się bało w nocy, gdy np. się obudzi i będzie widziało coś świecącego na ścianie. No chyba, że jest to niemowlę, które nie ma jeszcze świadomości tego co znajduje się dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
solvana Re: tapetowanie 17.01.08, 00:48 Są różne rodzaje tapet fluorescencyjnych. Oczywiście zawsze warto sprawdzić czy posiadają atest, ale tapety nowej generacji są wykonane z materiałów całkowicie niegroźnych dla ludzkiego ciała, łączących wysokiej jakości pigmenty z pyłem fluorescencyjnym, pochodzącym z naturalnych skał, na bazie sztywnej, nietkanej, poliestrowej tkaniny. Nie emitują alergizujących substancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasza Re: tapetowanie IP: *.szeptel.net.pl 17.01.08, 07:53 Porabało kobite,takie tapety do pokoju dziecka:P Przeciez pokój dziecka to nie burdel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iza-1980 Re: tapetowanie 10.04.08, 11:58 Wydaje mi się ze tapety fluorescencyjne na dłuższą metę okażą się męczące dla dziecka. Zdecydowanie wolę specjalnie dla dzieci przeznaczone naklejki czy fototapety z bohaterami dziecięcych bajek, albo własnoręcznie malowane ściany, jak tutaj inspiracje.leroymerlin.pl/read.php?25,3585 Jak macie jakieś fajne zdjęcia waszych pokoi, możecie też je wrzucić na forum i wziąc udział w konkursie:) Odpowiedz Link Zgłoś