Dodaj do ulubionych

Fundamenty "na raty"

28.05.08, 21:44
Nasi "fachowcy" (piszę w cudzysłowiu, bo czuję, ze będą z nimi kłopoty) juz dwa dni zalewali fundamenty i dopiero jutro, trzeciego dnia mają skończyć. Jestem laikiem, ale chyba tak nie powinno sie robić? Czym grozi takie postepowanie, co ewentualnie teraz można z tym zrobić? Proszę o rady, szef naszej ekipy wyjechal na kilka dni, a jego pracoownicy twierdzą, , że "szef tak kazał", tj, konczą pracę o 16.00 niezależnie od zaawansowania prac. Jestem załamana...
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: Fundamenty "na raty" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 09:25
      Nie wiem czy to czyms grozi ale pierwszy raz słysze zeby ktos tak
      robił na raty. U sasiada do 1 w nocy robili zeby skonczyć tego
      samego dnia.
    • andrzej.sawa Re: Fundamenty "na raty" 29.05.08, 12:37
      Po prostu beton będzie w kawałkach - tzw. lustro pojawia sie po chyba 6-8 godzinach.
      • Gość: alfa36 Re: Fundamenty "na raty" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:37
        Beton będzie w kawałkach, czyli będą rysy? Będa pekac sciany na takim fundamencie? Będzie wilgoć?:::((((?????
    • Gość: alfa36 Re: Fundamenty "na raty" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:09
      Pomóżcie znaleźć odpowiedzi na moje pytania...
      • aniabania1974 Re: Fundamenty "na raty" 30.05.08, 13:43
        ja sie konkretnie na tym nie znam ale mój szwagier robi z tym na codzień i tak
        jak ktos juz napisał,rypia do pózna w nocy czasem byleby wylać w całosci i
        skonczyc.gdyby to nie było ważne to pewnie dokończyli by nastepnego dnia
        prawda?dlatego zmien firmę..
    • Gość: miki Re: Fundamenty "na raty" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 17:50
      Fundamenty zalewa sie jednego dnia. Dawniej jak się beton robiło na budowie
      często ekipa pracowała dzień i pół nocy żeby tylko skończyć. Nie mam pojęcia
      jakie są konsekwencje lania na raty ale z pewnością jest to nie zgodne ze sztuka
      budowlaną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka