Dodaj do ulubionych

remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw

IP: *.bf.uni.wroc.pl 27.10.03, 10:35
czy ktos moze polecic firme (wroclaw, okolice), ktora podejmie sie ocieplenia
(najchetniej granulat nie styropian), polozenia papy termozgrzewalnej i
wymiany rynien - jakies 70 m2? czy da sie oslonic dach przed deszczem? glowny
argument firm, ze pogoda zla, i ze po 1 listopada...
dzieki
a
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 11:41
      Podciągam ten wątek bo mam zamiar przeprowadzić podobny remont dachu na wiosnę
      (nie wiem tylko czy na stropodach jest sens kładzenia blachy?) i też jestem z
      Wrocławia.
      Za polecone informacje będę wdzięczna
      pozdrawiam
      • Gość: Pieku Re: remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw IP: *.neonet.gliwice.pl / 192.168.40.* 01.11.03, 16:48
        Witam. Czy ten dach osłania część mieszkalną. Jeśli tak to nie opłaca się
        ocieplać granulatem gdyż ma duży współczynnik przepuszczalności cieplenj i jest
        o wiele cięższy niż ocieplenia z wełny mineralnej lub materiałów pochodnych.
        Jeśli chodzi o osłonięcie dachu przed deszczem na czas remontu to istnieje taka
        opcja, ale to są dodatkowe koszty, więc najlepiej wynająć dobrą firme która
        zrobi to w pzreciągu tygodnia (jest to maksymalny okres wykonania dachu o
        powierzchni 70m). Polecam firme z Gliwic wykonują swoją prace naprawde dobrze,
        ale nie są tani. Jeśli będziesz zainteresowana to moge Ci wysłać numer
        kontaktowy. Wtedy umówisz się na darmową wycene wraz z doradztwem. Naprawde
        polecam.
        • Gość: anka Re: remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw IP: *.bf.uni.wroc.pl 05.11.03, 19:31
          dzieki:) poki co fachowiec i dach wyglada dobrze, rzeczywiscie welna mineralna
          poszla na ocieplenie moze jakis sensowny mi sie trafil, facet zaczal wczoraj i
          wyglada na to ze zakonczy prace jutro lub w piatek, jakos to idzie.. jak
          przetrwa zime bez zaciekow to odgrzebie ten watek i dam namiary na dekarza-
          papiarza :)
    • Gość: hgi Re: remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 15:00
      poczekaj z remontem na lepsza pore roku.
      u mojej siostry remont dachu rozpoczal sie 15.09 jutro ma byc koniec.
      to byl horror,wylalismy setki wiader wody z folii i spod niej,przezylismy
      4 nawalnice.nie da sie zabezpieczyc dachu przed woda.ocieplenie dachu
      i nadbudowanego strychu i tak trzeba przelozyc na wiosne,aby wszystko wyschlo.
      chwilami byl to dom z "4 basenami",do ktorych usilowalismy zbierac wode.
      nie wiem jak dlugo bedziemy sie budzic w nocy,slyszac deszcz na parapecie.
    • Gość: wmad Re: remont dachu (papa) + docieplenie, wroclaw IP: 62.179.65.* 11.11.03, 20:35
      Czesc Nie ufaj zapewnieniom ze to potrwa 7 dni. Po zdjeciu starych izolacji
      okaze sie ze albo płyta dachu albo wieniec są uszkodzone, nie warto zamykać
      roboty pozostawiając takie wady. Przygotowania do rozszerzenia zakresu prac -
      trwają kolejne dni. Potwierdzam Horror jeśli po zdjęciu starego pokrycia
      przyjdzie burz - lub tylko deszcz.
      Ja robiłem docieplenie /naprawę itd - stropodachu nad domem"kostką'.
      zaczeło sie od tego że jako stara izolacja - na dachu pod wylewką było 3
      wywrotki żużla. ,nadwyrężone belki stalowe trzymały strop nad sypialniami,
      brakowało całkowicie wieńca . - Teraz jest dach dwuspadowy- blacha na krokwiach
      z folią wstępnego krycia - a izolacja - to 25cm wełny leżącej na nowo- wylanym
      stropie.
      - Ważne w izolacjach : - nie przykrywać od góry foliami blokującymi wilgoć .
      tak aby wiatr ich nie przewiał , a wilgoć powoli odeszła . ( w płaskich
      dachach - kanały wentylujące pod pokryciem . itd - Murator swietnie to kilka
      razy opisywał - polecam numery specjalne ( tematyczne)
      - Pozdrawiam do wiosny .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka